[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
http://rusvesna.su/news/1484908578
"Antifasiszta ellenállás " Khersonban.
Khersonban elkezdték ukrán zászlóba festett horogkereszttel megjelölni azoknak a házát, lakását, akik részt vettek az ATO-ban.
A Szabad Kherson aktivistái úgy döntöttek hogy megjelölik ilyen jellel az összest, akik közvetlenül részt vettek a "terrorellenes műveletekben".. Most a polgárok tudni fogják kik az igazi bűnözők.

herson_svastika_na_domah_atoshnikov.jpg

• Tetszik
Reactions: lgabo and fishbed

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 889
15 511
113
A magyar iskolákról csak annyit, hogy évek óta nem kapnak könyveket, mert nincs pénz a magyar tankönyvek lefordítására. Persze az ukránra jut.
Soha nem jutok hozzá a számítógéphez, hogy verbális támadást indítsak Ulippo ellen, mert mindig a lányom ül a gép előtt és a szemrontó minőségben szkennelt természetrajz könyvből böngészi Ukrajna növényvilágát.
És biztos hallottátok azt is, hogy egész Kárpátalján csak a héten, 16-án indult meg az iskolai tanítás, mert hideg van és nincs fűtés...
A KISZÓ meg komoly újság, eredeti nevén: Закарпатская Правда, és igen: ez az a Pravda! 40 éven keresztül a Pravda tükörfordítása volt. Ma nem az, de a kommunista főszerkesztés megmaradt. Olvassatok nemzeti sajtót!

Vitázni vitázhatsz vele, csak a támadást csináld egy másik fórumon. Ezen kívül örülök, hogy itt vagy és leírod, hogy mi a realitás Kárpátalján, de ez biztpol topik. Ezeket inkább a Kantin topikban kéne leírni.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 260
113
ez egy fantázia rajz, nem egy végleges, a gpu nem manuális, az egy szervíznyílás, ez puszta logika, egy automata toronyba hogyan mászna át egy zárt kapszulából bárki, he? :)
ez alapvetően egy durva t-64 upgrade és amennyiben megvalósulna nem is lenne annyira rossz, némi reszelés után, de ezekről már volt szó hónapokkal ezelőtt is, hisz a terv is tavaly áprilisban bukkant fel
Hát,talicskából már csináltak önjáró géppuskát, meg kukából APC-t, szóval bármi megeshet. Viszont amíg az Oplotot és az ilyen talicskákat a front közelébe se viszik arról álmodoznak amiről akarnak. Az egy T-64 upgrade, egy leszerepelt 50 éves hk-n alapuló elképzelés megrajzolása. Vajon miért nem a későbbi,modernebb a Szu ékét jelentő T-80-ból leszármaztatott T-84 -et polírozzák? Egyet se vetettek be donbasszban. Álmodik a nyomor.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 322
3 315
113
Vitázni vitázhatsz vele, csak a támadást csináld egy másik fórumon. Ezen kívül örülök, hogy itt vagy és leírod, hogy mi a realitás Kárpátalján, de ez biztpol topik. Ezeket inkább a Kantin topikban kéne leírni.
Ha ullipo biztpol kérdésére valaszol az ember, az okvetlen biztpol válsznak kell elfogadni. Hadjuk a kettős mércét. :)

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 889
15 511
113
Ha ullipo biztpol kérdésére valaszol az ember, az okvetlen biztpol válsznak kell elfogadni. Hadjuk a kettős mércét. :)

Pár napja vagy 3-4 posztját töröltem OFF miatt. Amúgy nem ellenzem, hogy a kárpátaljai magyarság promlémáiról beszéljünk, csak nem ebben a topikban. A Kantin Magyarország topikot ki lehetne bővíteni a határon túli magyarságra is.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 889
15 511
113
Az, hogy mi van, vagy inkább nincs a kárpátaljai magyar iskolákban szerintem nagyon messze van a biztpoltól. Viszont teret lehet ennek is adni, csak nem ebben a topikban. Továbbgondolva, a határon túli magyarság helyzete összefüggőbb téme semmint, hogy szét legyen szórva Ukrán, Szerb stb topikokban külön-külön.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 713
89 813
113
Az, hogy mi van, vagy inkább nincs a kárpátaljai magyar iskolákban szerintem nagyon messze van a biztpoltól. Viszont teret lehet ennek is adni, csak nem ebben a topikban. Továbbgondolva, a határon túli magyarság helyzete összefüggőbb téme semmint, hogy szét legyen szórva Ukrán, Szerb stb topikokban külön-külön.
Kárpátalja Ukrajna szerves része , tehát bele tartozik az ukrán topikba. Inkább olvasom az ott élo magyarok beszámolóját mint ulippo propagandát, szerintem ezzel nem vagyok egyedul.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 959
22 855
113
Jelenleg az ukrajnai magyaroknal rezeg a lec. A tobbit nem lehet egy lapon emliteni vele. Folosleges lenne innen kivenni es osszekeverni a tobbivel.
A magyar iskolak helyzete pedig szamunkra az egyik kozponti tema. Emlekszem amikor ez az egesz kezdodott, akkor Ovinak is at kellett irnia a beiktatasi beszedet (eleg kemeny volt), csak hogy felszolaljon a nyelvtorveny ellen. Akkor kulfoldi nyomasra nem irtak ala, de mostanra ujra becsempesztek a torvenyek koze... Ha ez nem biztpol. akkor nem tudom mi az.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 889
15 511
113
Kárpátalja Ukrajna szerves része , tehát bele tartozik az ukrán topikba. Inkább olvasom az ott élo magyarok beszámolóját mint ulippo propagandát, szerintem ezzel nem vagyok egyedul.

Persze, ebben az esetben átfedés van a témában. Beszélhetsz egy téma keretén belül határon túli magyarokról és beszélhetsz minden környékbeli állam esetében az ott élő magyarokról külön-külön.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 889
15 511
113
Jelenleg az ukrajnai magyaroknal rezeg a lec. A tobbit nem lehet egy lapon emliteni vele. Folosleges lenne innen kivenni es osszekeverni a tobbivel.
A magyar iskolak helyzete pedig szamunkra az egyik kozponti tema. Emlekszem amikor ez az egesz kezdodott, akkor Ovinak is at kellett irnia a beiktatasi beszedet (eleg kemeny volt), csak hogy felszolaljon a nyelvtorveny ellen. Akkor kulfoldi nyomasra nem irtak ala, de mostanra ujra becsempesztek a torvenyek koze... Ha ez nem biztpol. akkor nem tudom mi az.

Réges régen valamikor a politikatudományok hajnalán biztpol az lényegében katonapolitika volt, ki, kit tart sakkban és mivel stb. stb.
Aztán ez a fogalom kiterebélyesedett és manapság mindent magába ölel ami nagyobb tömegeket képes veszélyeztetni, és akkor már a kisebbségek helyzete és az ebola is biztpol. De személy szerint én mégis inkább a visszaszorítanám itt a topikban.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 959
22 855
113
Réges régen valamikor a politikatudományok hajnalán biztpol az lényegében katonapolitika volt, ki, kit tart sakkban és mivel stb. stb.
Aztán ez a fogalom kiterebélyesedett és manapság mindent magába ölel ami nagyobb tömegeket képes veszélyeztetni, és akkor már a kisebbségek helyzete és az ebola is biztpol. De személy szerint én mégis inkább a visszaszorítanám itt a topikban.
Nem lehet visszafele porgetni az idot. Regen nem a hataron tul eltek a magyarok es meg ebola sem volt. :)

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Az aktuális ukrajnai konfliktus szorosan összefügg az ország etnikai (kisebbségi) arányaival és az ukrán kormány ehhez való viszonyulásával.
Én azért tartom fontosnak egy ilyen valós helyzetkép leírását mert jól tükrözi egy vízfolyásszerűen hazudozó rendszer valódi arcát.
Teljesen mást kommunikálnak ahhoz képest mint ami a valóság.