[MEDIA] II. világháborús képek, videók

Status
Not open for further replies.
M4A1/A4 Sherman, M3A1/A2 Lee, M3 Stuart, és féllánctalpas M2 járművekből álló konvoj halad Fort Knox fele
Parade_of_M-4_%28General_Sherman%29_and_M-3_%28General_Grant%29_tanks_in_training_maneuvers,_Ft_Knox.jpg

• Tetszik
Reactions: minszk2
Arra gondoltam én is, csak néha keverem a kettőt ha sokáig nem látom. Érdekes hogy az ilyen hátországi megszálló magyar csapatokat felszerelték zsákmányolt öntöltősökkel. Mennyire lehetett gyakori vajon akkor az első vonalban?

Arra gondoltam én is, csak néha keverem a kettőt ha sokáig nem látom. Érdekes hogy az ilyen hátországi megszálló magyar csapatokat felszerelték zsákmányolt öntöltősökkel. Mennyire lehetett gyakori vajon akkor az első vonalban?

A katonákat nem is figyeltem. Gondolom a zsákmányolt fegyvereket felhasználták, amíg volt hozzá lőszer. PPS/PPSz géppisztolyokról láttam képeket, meg 76 mm-es lövegről, különféle harckocsikról, öntöltő puskákról ez az első amit látok.

A katonákat nem is figyeltem. Gondolom a zsákmányolt fegyvereket felhasználták, amíg volt hozzá lőszer. PPS/PPSz géppisztolyokról láttam képeket, meg 76 mm-es lövegről, különféle harckocsikról, öntöltő puskákról ez az első amit látok.
A wiki szerint a németek nagy számban alkalmazták a zsákmányoltakat, nem volt olyan üzembiztos mint a Kar98 de ugye ez öntöltő. Ezek szerint nekünk is jutott belőle számottevő mennyiség és mi is felszereltünk vele komplett csapatokat. Érdekes hogy mindnél ez van, valahol az volna a logikus hogy vegyesen lenne, rajonként 1-2, és ráadásul megszálló csapatoknál van.

Ez egy Fortepan kép. Egy 2-ik vh-s magyar messzer pilótával akit többször is lelőttek. A mentőszolgálatnál repült a háború után. Ki lehetett?
14760963_c26e2d7b01641d6f5e9571b6e09e1308_wm.jpg

A tigris tank gyártósora.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezek milyen szovjet tankok,vagy ez még első háború?Azért szépen egymásra talált a két csapat...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Status
Not open for further replies.