Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az ott 3 db SKS?
Cső fölött. Nem tudom a pontos nevét, nem értek a kézifegyverekhez túlságosan.A csövön lévő lukak alapján svt-40.
Arra gondoltam én is, csak néha keverem a kettőt ha sokáig nem látom. Érdekes hogy az ilyen hátországi megszálló magyar csapatokat felszerelték zsákmányolt öntöltősökkel. Mennyire lehetett gyakori vajon akkor az első vonalban?
A wiki szerint a németek nagy számban alkalmazták a zsákmányoltakat, nem volt olyan üzembiztos mint a Kar98 de ugye ez öntöltő. Ezek szerint nekünk is jutott belőle számottevő mennyiség és mi is felszereltünk vele komplett csapatokat. Érdekes hogy mindnél ez van, valahol az volna a logikus hogy vegyesen lenne, rajonként 1-2, és ráadásul megszálló csapatoknál van.A katonákat nem is figyeltem. Gondolom a zsákmányolt fegyvereket felhasználták, amíg volt hozzá lőszer. PPS/PPSz géppisztolyokról láttam képeket, meg 76 mm-es lövegről, különféle harckocsikról, öntöltő puskákról ez az első amit látok.
Persze, nagyon sok gép megmaradt, csak 45 elejétől már nem mindegyikhez volt pilóta és még kevesebbhez benzin.A német légierő maradéka a háború után. 1945 április-augusztus. Ez nagyon sok gép, legalábbis nekem.
http://mult-kor.hu/nezegessen-elhagyatott-luftwaffe-gepeket-20150810?openImage=3601&fbrkMR=desktop
Szerintem Wittinger KálmánEz egy Fortepan kép. Egy 2-ik vh-s magyar messzer pilótával akit többször is lelőttek. A mentőszolgálatnál repült a háború után. Ki lehetett?