Haditechnikai beszélgető

Status
Not open for further replies.
Keanu Reevs (Mátrix) a lőtéren:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: karpatalja
Nem ez a qúúrwa drága heli?

Nem ez a qúúrwa drága heli?
Attól függ kinek, nekünk ez is drága, de szerintem te az EH-101/AW-101-re gondolsz, az nagyobb is és háromhajtóműves, még ennél is húzósabb az ára.

Valójában nem tudom, mire gondolok. Volt valami cikk, úgy 2-3 éve, amelyben valakik helikopátert akartak vásárolni, és ott volt talán ez, mondván, hogy ez lenne az ideális, de valami 90 milió dollárba kerül, a másik meg csak a felébe.

Valójában nem tudom, mire gondolok. Volt valami cikk, úgy 2-3 éve, amelyben valakik helikopátert akartak vásárolni, és ott volt talán ez, mondván, hogy ez lenne az ideális, de valami 90 milió dollárba kerül, a másik meg csak a felébe.
Hát ha valami a duplájába kerül akkor eleve nem lehet ideális vétel, feltéve persze ha nagyjából azonos kategóriákról van szó. Az NH-90-re 42-50milla USD árakat olvastam, az AW-101-re meg 20-22m USD árakat. Nem nagyon értem a kéthajtóműves és kisebb gép dupla árát a félárú háromhajtóműves nagyobbal szemben, úgyhogy számomra erősen kérdéses mindkét adat. Az NH-90 majd 10 évvel későbbi, de nem igazán kutattam még utánuk hogy mivel/mitől lehet modernebb ha tényleg ilyen nagy az árkülönbség. Mindenestre az UH-60 Blackhawk-ról közel se olvastam ilyen húzós árakat, annál olyan 14-17m USD-re emlékszek. Persze erősen függő, milyen felszerelésű gépről hasonlítgatjuk az árakat, hiszen pl. egy tengeralattjáró-vadász heli sok és drága spec elektronikát igényel egy mezei szállítógéphez képest, ilyen változatnál nem csodálkoznék akár 40-50% plusz áron se.

• Tetszik
Reactions: gacsat
" Valòjàban nem tudom, mire gondolok."
Elöfordul ez többûnkkel ezen a forumon :))

Így nem lehet értelmezni a bejegyzésedet. Mitől érdekes, mert ezt nem írod le. Mástól várod a belinkelt írás véleményezését?

Tiboru írásait én mindig szívesen olvasom. Most fogom elkezdeni.

Köszönöm a linket. :)

Ha, netalán válaszolnál - nem fontos -, a jelzőket kéretik mérsékelni!
Mit kell rajta értelmezni? Az érdekes az érdekes. Főleg azért, mert többen inkább egyes hadvezérek államférfiúi tevékenysége miatt szavaztak.

Zsolti hozzászólására reagálás Molnitól a Légvédelmi radarokról általában topikból.

, kiemelés tőlem:
Már megint az "semmit sem tudhatunk", meg "titkolnak mindent" duma. Ettől megyek falnak. Nem tűnt fel, hogy az elmúlt 25 évben a titokvédelem mire és hogyan terjed ki? Az meg egyenesen vicces, hogy a megvalósított képességekkel és a hozzájuk tartozó műszaki és természettudományos következményekkel szembmész.

Idézet a 2017 január 2. hétfői Hírhalomból:

"...Vlagyimir Putyin, és az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu egy találkozón beszélték meg a Szíriában kipróbált fegyverek hatékonyságát. A 162 új és továbbfejlesztett fegyverből 10-nél akadtak hibák, amelyek nem jöttek elő a tesztelésnél. Ezek gyártását leállították, és cégektől elrendelték a megoldások kidolgozását..."

T. Molni!

Légy szíves sorold fel a 162 új és továbbfejlesztett fegyver minimum 80%-át tételesen, hogy érdemi képet kapjunk a - momentán - orosz fegyverfejlesztésekről, rendszerben levő fegyverek módosításáról, tervezett rendszeresítésekről.
Köszönöm.

;)

• Tetszik
Reactions: fip7
Ez a kamu hireket terjeszto oldal, nem? A csontok emesztese az egyik leggyorsabb folyamat. Orak alatt feloldodott volna az egesz csontvaz. :)
catfish2.jpg

Status
Not open for further replies.