[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
Q

quista

Guest
A szovjet, habsburg, ottomán megszállás alatt nem sok vétójogunk volt.
Itt meg tagállami szavazatok vannak, még a mi véleményünk is számít.
1989 előtt utoljára 1956 - ban mondhattunk véleményt.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
PAKS II - t az oroszokkal kellett megkötni, ez nem vitás. A nukleáris energia is okés lehet.
De légyszíves mutass egy linket a szerződésre, ami nyilvános, mert nem az mert titkos, mert Fidesz kormány titkosította.
Ha olyan jó a szerződés akkor nem kell titkosítani. Az oroszok a gázt nem ingyen adják.
A rezsicsökkentés azért valósulhatott meg, mert a gáz ára a csökkent a világpiacon, azért mert az USA több olajat termel mint elad.

Sajnos rátok is olyan törvények vonatkoznak, mint a tisztességes emberekre, ezért kénytelenek vagyunk az ilyen embereket is eltűrni.
Jókai Mór mondta, hogy a magyarból olyan kevés van, hogy a gonosztevőket sem szabad kivégezni, mert vigyáznunk kell egymásra.

Bizonyos részletek vannak titkosítva. Mivel egy nemzetbiztonsági szempontból kiemelten fontos beruházásról van szó, ezért ez természetes. Sehol a világon nem nyilvános egy atomerőmű beruházás minden részlete.
Rengeteg dologhoz viszont hozzáférhetsz, ha valóban érdekel a kérdés:

http://www.mvmpaks2.hu/hu/Kozerdeku/Lapok/default.aspx

http://www.mvmpaks2.hu/hu/dokumentumtar/Lapok/dokutar.aspx
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and fip7
Q

quista

Guest
Aha. Mekkora kamu. 300 000 magyar van kint kb angliában. KSH statisztika, FIDESZ -es szám, akkor miről beszéltek.
Bárcsak minden brit idejönne, de vegyétek már észre, ide egy utolsó írástudatlan szír birkapásztor se akar jönni.
Sok fiatal elment innen, akik hiányozni fognak, ez hatalmas veszteség.
Maradnak azok akik nem tudnak, vagy nem akarnak menni. Mindenkinek van a szomszédjában valaki aki külföldön dolgozik.
Mennyire jól járt a külföld azzal a sok kivándorolt magyarral, mekkora veszteség ez nekünk.
 
  • Tetszik
Reactions: emel
Q

quista

Guest
Bizonyos részletek vannak titkosítva. Mivel egy nemzetbiztonsági szempontból kiemelten fontos beruházásról van szó, ezért ez természetes. Sehol a világon nem nyilvános egy atomerőmű beruházás minden részlete.
Rengeteg dologhoz viszont hozzáférhetsz, ha valóban érdekel a kérdés:

http://www.mvmpaks2.hu/hu/Kozerdeku/Lapok/default.aspx

http://www.mvmpaks2.hu/hu/dokumentumtar/Lapok/dokutar.aspx
Ok, ez igaz, van ami nyilvános, de nem tudjuk a végösszeget, a hitel feltételeket, és azért az oroszoknak tartozni nem egy jó ötlet.
Plusz a kormány is elismeri hogy a Paks által termelt áram drágább lesz a jelenleg ismert és tervezett számokkal.
Tehát a mostani árakkal számolva Paks 2 masszívan veszteséges lesz.
Ez azért nem biztató.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Az EU-n belül van vétójogunk. A NATO kötelezettségeinket nem teljesítjük. Küldtünk békefenntartókat és kb 500 katonát afganisztánba, de ezért cserébe, ha megtámad minket egy nem NATO tagállam akkor a többiek védelmünkre kelnek. Ilyen erős szövetségben nem voltunk Buda felszabadítása óta. Ja és ez ingyen van.
Ez fog megszűnni Trump vezetésével, vagyis elvárják majd azt hogy költsünk a saját védelmünkre, ami azért valahol a mi érdekünk is.
Egy erős hadsereg ellen itt hites magyar embernek szava nem lehet. Hacsak az nem hogy sokba kerül és a korrupció miatt sincs erre most nincs pénz.
De akkor elképzelhető hogy magunkra maradunk. Az nekünk eddig már sokszor működött.
Ez a NATO-követelmények eröltetése Trump részéről szerintem azért jön, hogy betömje valamivel a fegyvergyártók száját. Nem hiszem, hogy a jobb ár / érték arányra hivatkozva szó nélkül hagynák egy orosz-szerb-kínai fegyverbeszerzést, ha azzal fele pénzből kétszer annyit meg tudsz valósítani és marad a 2%-ból ezután fenntartásra meg béremelésre meg egy halom gyakorlatozásra. De ettől függetlenű tartom, hogy a saját pénzemre azt veszek amit akarok és attól akitől akarom, egy ennél ideálisabb környezetben biztosan nem sok amerikai felszerelést vennék, a hadseregnek és kőkeményen megversenyeztetném azokat akik el akarnak nekem adni hadi felszerelést.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
Aha. Mekkora kamu. 300 000 magyar van kint kb angliában. KSH statisztika, FIDESZ -es szám, akkor miről beszéltek.
Bárcsak minden brit idejönne, de vegyétek már észre, ide egy utolsó írástudatlan szír birkapásztor se akar jönni.
Sok fiatal elment innen, akik hiányozni fognak, ez hatalmas veszteség.

Biztos ,hogy minden Patai Józsikát sajnálsz aki kiment a szigetekre, hogy ott élősködjön? Egyébként ne akard te , hogy minden brit idejöjjön, mert ha tisztában lennél az etnikai összetételükkel nem kívánnál ilyet.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz
Q

quista

Guest
Patai Józsika elősködik : a fiatal 30-40-es korosztály vándorolt ki. Mi ezzel kevesebben lettünk.
A briteknél sokkal drágább az élet, a lakás, távol vagy a magyaro-n maradt családtól és igen én majdnem minden kivándorolt magyart sajnálok hogy elment.
Itt kapta az ingyenes oktatást, tud írni olvasni, és akar fejlődni, különben maradt volna itthon.
Egy természetes elvándorlás csere mindenhol van,de ez nem tartozik a közé.
A magyar nyugdíj rendszer felosztó kirovó, ez a korosztály nagyon fog hiányozni minden itthonmaradt magyarnak.
Nem kívánom, hogy a britek ide költözzenek, de hidd el ez a veszély abszolúte nem fenyeget,ez nem valós probléma.
Nem a segélyvadászok, rokkantnyugdíjasok nyelveket nem beszélő emberek vándoroltak ki.
 
Q

quista

Guest
Ezt a masszív állítást alátámasztanád valamivel , mert így kérdéses az igazságtartalma!

http://tenytar.blog.hu/2014/03/11/ketszeres_aron_termelhet_paks

A számítások egyaránt arra jutottak, hogy a Paks 2 korántsem azon az áron fogja termelni az áramárat, mint ahogy azt a Fidesz hirdeti. A legfrissebb számítások szerint ez 30 forint/kWh körül lesz, ami a jelenlegi nagykereskedelmi áramár kétszerese.

Hivatalos számítások nem nyilvánosak. Ha igen, akkor mutassátok meg. De nem tudtok ilyet találni, sajnos.
 
Q

quista

Guest
Mert az IMFnek olyan kurva jó volt tartozni mi, frisstrollka?
Hogy fizet most sorigyuri a bértrollnokságért?
bocsánat az IMF nem tette a fejünkhöz a pisztolyt hogy vegyünk fel hitelt, sőt éppen ellenkezőleg.
Az IMF -nek magyarország jelenleg is teljes jogú tagja, nem léptünk ki a szervezetből, akármikor kiléphetünk, ha úgy döntünk.

Azért van hitelünk, mert évről évre az ország többet költ, mint amennyit megkeres.
Részben a hitel kamatok okozzák ezt a problémát,de a költségvetésünk, ami a magyar parlament hatásköre nem azon dolgozik, hogy ez a különbözet eltűnjön.

Óriási a vízfej magyarországon. A szlovák és a cseh állam 20%-al kevesebb kerül.
Világbajnok ÁFÁnk van.
Az egészségügyünk is a legjobbak között van.
A halálozási és rákstatisztikáink a legjobbak, ide járnak a brit tudósok tanulni, hogy mi a magyar étrend és hosszú élet titka.

Adórendszer, egészségügy, oktatás fejlesztés azonnal.
Nyugdíjrendszer módosítása, hogy fenntartható legyen.
Korrupció visszavetése, felszámolása.
Paks tervezett költsége legyen nyilvános -
valószínű Paksra szükség van, de az árat tudnunk kell.
Haderő fejlesztés most, értsd GDP 2-3 %-át kell költenünk azonnal erre.

Ez kell ahhoz hogy biztonságpolitikánk legyen.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
http://tenytar.blog.hu/2014/03/11/ketszeres_aron_termelhet_paks

A számítások egyaránt arra jutottak, hogy a Paks 2 korántsem azon az áron fogja termelni az áramárat, mint ahogy azt a Fidesz hirdeti. A legfrissebb számítások szerint ez 30 forint/kWh körül lesz, ami a jelenlegi nagykereskedelmi áramár kétszerese.

Hivatalos számítások nem nyilvánosak. Ha igen, akkor mutassátok meg. De nem tudtok ilyet találni, sajnos.
Te szerinted komolyan vehető az olyan iromány, ami tíz év múlva azzal számol , hogy a megújuló energiák olcsóbbak lesznek mint az atomenergia?
 
Q

quista

Guest
Te szerinted komolyan vehető az olyan iromány, ami tíz év múlva azzal számol , hogy a megújuló energiák olcsóbbak lesznek mint az atomenergia?
Mutass egy hivatalos irományt, mert addig csak ez van.
Jelenleg olcsóbb az energia
, mint amibe ez fog kerülni.
Szerinted az energia többe fog kerülni a jövőben, mert jelenleg nem így tűnik.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
Patai Józsika elősködik : a fiatal 30-40-es korosztály vándorolt ki. Mi ezzel kevesebben lettünk.
A briteknél sokkal drágább az élet, a lakás, távol vagy a magyaro-n maradt családtól és igen én majdnem minden kivándorolt magyart sajnálok hogy elment.
Itt kapta az ingyenes oktatást, tud írni olvasni, és akar fejlődni, különben maradt volna itthon.
Egy természetes elvándorlás csere mindenhol van,de ez nem tartozik a közé.
A magyar nyugdíj rendszer felosztó kirovó, ez a korosztály nagyon fog hiányozni minden itthonmaradt magyarnak.
Nem kívánom, hogy a britek ide költözzenek, de hidd el ez a veszély abszolúte nem fenyeget,ez nem valós probléma.
Nem a segélyvadászok, rokkantnyugdíjasok nyelveket nem beszélő emberek vándoroltak ki.
Trolkodsz? Össze vissza csaponganak a gondolataid és nem lehet érteni mit is akarsz mondani.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
Mutass egy hivatalos irományt, mert addig csak ez van.
Jelenleg olcsóbb az energia
, mint amibe ez fog kerülni.
Szerinted az energia többe fog kerülni a jövőben, mert jelenleg nem így tűnik.
Javaslom számodra a Villamosenergia-termelés,energiagazdálkodás topikot . Sok információt megszerezhetsz ott.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 430
113
http://tenytar.blog.hu/2014/03/11/ketszeres_aron_termelhet_paks

A számítások egyaránt arra jutottak, hogy a Paks 2 korántsem azon az áron fogja termelni az áramárat, mint ahogy azt a Fidesz hirdeti. A legfrissebb számítások szerint ez 30 forint/kWh körül lesz, ami a jelenlegi nagykereskedelmi áramár kétszerese.

Hivatalos számítások nem nyilvánosak. Ha igen, akkor mutassátok meg. De nem tudtok ilyet találni, sajnos.
És 20 év múlva mennyi lesz a nagyker villanyár? Tényleg, 20 éve mennyi volt? 97-ben?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 430
113
bocsánat az IMF nem tette a fejünkhöz a pisztolyt hogy vegyünk fel hitelt, sőt éppen ellenkezőleg.
Az IMF -nek magyarország jelenleg is teljes jogú tagja, nem léptünk ki a szervezetből, akármikor kiléphetünk, ha úgy döntünk.

Azért van hitelünk, mert évről évre az ország többet költ, mint amennyit megkeres.
Részben a hitel kamatok okozzák ezt a problémát,de a költségvetésünk, ami a magyar parlament hatásköre nem azon dolgozik, hogy ez a különbözet eltűnjön.

Óriási a vízfej magyarországon. A szlovák és a cseh állam 20%-al kevesebb kerül.
Világbajnok ÁFÁnk van.
Az egészségügyünk is a legjobbak között van.
A halálozási és rákstatisztikáink a legjobbak, ide járnak a brit tudósok tanulni, hogy mi a magyar étrend és hosszú élet titka.

Adórendszer, egészségügy, oktatás fejlesztés azonnal.
Nyugdíjrendszer módosítása, hogy fenntartható legyen.
Korrupció visszavetése, felszámolása.
Paks tervezett költsége legyen nyilvános -
valószínű Paksra szükség van, de az árat tudnunk kell.
Haderő fejlesztés most, értsd GDP 2-3 %-át kell költenünk azonnal erre.

Ez kell ahhoz hogy biztonságpolitikánk legyen.
Amit írtál a felvételről azzal részben egyetértek, kipucolták a kasszát Veresék, valahonnét gyors pénz kellett. De a szocik elleni lincshangulatban tuti nem mertek nemet mondani semmire, nem hiányzott nekik még egy pesti vízágyús balhé.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 430
113
Na, ebből olvasgathatsz az áramos dolgokról hogy mi hogyan változott az utóbbi 20 évben. A lakossági áramár 1997-ben 15 ft körül mozgott, most nem is tudom hirteln úgy 42ft? Tokkal vonóval rendszer átalakítási, rendszer irányítási stb díjakkal a nappali 52ft/kw körül van. 97-ben az itthon felhasznált áram 5%-át importáltuk, 2013-ban már 28%-át,

https://www.energiaklub.hu/files/study/energiaar_tanulmany_web.pdf
 
  • Tetszik
Reactions: csibeszke
Status
Not open for further replies.