[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Gutemberg találmánya a könyvnyomtatás és Biblia helyes válasz
Aminek az lett a kovetkezmenye, hogy minden csaladba jutott egy biblia, majd az emberek kerdeseket tettek fel es nem kaptak ra valaszokat. (Milyen meglepo, hogy egy pasztormese nem ad valaszt mindenre...) Az egyhazak szetestek, a hatalmuk csokkent. Elfordultak az emberek a vallasoktol a tudomanyok fele.
Világi nevelést kapnak, egyházi fűszerrel.
Nem mondtam, hogy papokat es apacakat nevelnek beloluk. De ezt a fuszert en nem kerem. Szerintem mereg. :p
A Fehér ember, elveszítette a kulturális fölényét, ami ide s tova 1500 éve megvolt.
Dehogy volt meg. A romaiak utan a konyvnyomtatas elterjedeseig meg a primitiv iszlam is kepes volt lenyomni a keresztenyseget. Az allam es az egyhaz szetvalasztasa, a parlamentarizmus es a demokracia jelentettek jo taptalajt europa tudomanyos ebredesenek. Ez okozta a kulturalis folenyet is.
Nincs még egy olyan faj (rasz) a világon, ami képes arra, hogy megölje milliószám megölje az utódait.
De igen. A vilagon mindenhol mindent megtesznek ezert az emberek. Csak van ahol ezt muszaj csendben csinalniuk mert megbelyegzik es megszegyenitik oket a vallasos kepmutatok.
1930-ban az akkori világ 3.5 milliárd lakójának 30%-a volt fehér ember. A mai világ lakosságának mindössze 9%-a fehér ember.
Vagyis a vallastol elszakadt feher ember kozelebb all az onfenntarto modern tarsadalomhoz mint a vallasos dinkak?
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Aminek az lett a kovetkezmenye, hogy minden csaladba jutott egy biblia, majd az emberek kerdeseket tettek fel es nem kaptak ra valaszokat. (Milyen meglepo, hogy egy pasztormese nem ad valaszt mindenre...) Az egyhazak szetestek, a hatalmuk csokkent. Elfordultak az emberek a vallasoktol a tudomanyok fele.

Igazad van, az emberek tettek fel kérdéseket és véletlenül sem kaptak agydaganatot a az élj szívből, meg a csak te számítasz reklámokból. Emellett a csapból is folyó keresztény papok pedofil botrányai, amiről filmek készülnek (mellesleg megjegyzem, mint kulturális szösszenetet, hogy a talmudban a 4 éves kislány, már asszonynak számít) más felekezetekéről persze nem készül és természetesen ezeket jól felnagyítva tálaljuk az embereknek, ezzel megbélyegezve egy egész egyházat, ami ugye bocsánatos "bűn" a megbélyegzés minden formája ellen küzdő nyugati "civilizációban". Ezzel természetesen nem szeretném kisebbíteni a bűnük súlyát,de keresztény pap és ateista és arab és zsidó, és bármilyen pedofil egyformán egy máglya tetején adja vissza lelkét a teremtőjének, ám persze a nyugati civilizációban a büntetés sem igazi büntetés már. Ami pedig az egyházak "szétestek" részt illeti, főleg itt a komcsi világban, ugye csak ÚGY, MAGUKTÓL szétestek... nem mentek a papok a levesbe,bitóra, vagy málenkij robotra. Nem vették el az egyház mindenét kb. és nem töltötték fel a papok sorait, mindenféle jöttmentel, besúgóval és nem volt tilos épelméjű gondolatot közvetíteniük 40 évig, hanem csak úgy maguktól szétestek és az emberek, akiknek a jelenlegi felmérések szerint tekintetes része funkcionális analfabéta, a tudományok felé fordult. :D:D:D

Dehogy volt meg. A romaiak utan a konyvnyomtatas elterjedeseig meg a primitiv iszlam is kepes volt lenyomni a keresztenyseget. Az allam es az egyhaz szetvalasztasa, a parlamentarizmus es a demokracia jelentettek jo taptalajt europa tudomanyos ebredesenek. Ez okozta a kulturalis folenyet is.

Tehát akkor a kelet-római birodalom 1453-ban szűnik meg, amikor az oszmán birodalom, elfoglalja Konstaninápolyt. Tehát Róma eleste után (476) még majd ezer évig él a birodalom keleti fele. Ezalatt az idő alatt Európa köszöni szépen, elég jól összeszedte magát. 1456-ban már ki is űzik a mórokat.
Azt itt szeretném megjegyezni, hogy a primitív iszlám, a világ legjobban szervezett és legfejlettebb hadseregét produkálta. az 1400-as évekre. És igen ellenük harcolt, nagyon keményen kitartóan Hunyadi János állandóan létszámhátrányban és a mester rendszeresen imádkozott, győzelmeiért többször is szóltak a harangok szerte európában és gaz sötét egyház elrendelte, hogy a déli harngszó érte zengjen, az ő dicsőségét zengje egész Európában :) Te hol tanultál történelmet? Ez a sötét középkor egy hazugság. A mai erkölcsileg romlott eszmék nélküli én központú világ a sötét. Látjuk jól, mindannyian, hogy parlamentarizmus, sőt főleg a demokrácia, micsoda kulturális fölényt hozott, láthatjuk 45-től kezdve például az építészetben.. de pornó, a melegfelvonulások, a genderelméletek is mind mind a kulturális felsőbbrendűség büszke példái.
De igen. A vilagon mindenhol mindent megtesznek ezert az emberek. Csak van ahol ezt muszaj csendben csinalniuk mert megbelyegzik es megszegyenitik oket a vallasos kepmutatok.

Ez nem igaz, hogy mindent megtesznek érte, meg ez a vallásos képmutatók duma is nevetséges. Ajánlom neked, hogy ezt nézd meg, vagy hallgasd meg:
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ezzel természetesen nem szeretném kisebbíteni a bűnük súlyát...
Nem, csak relativizalni. :p
Ezalatt az idő alatt Európa köszöni szépen, elég jól összeszedte magát.
1000 ev az neked csak egy pillanat, ha ugy kedvezobb szinben tuntetheted fel a hitedet.
Mar reg a Marson kellene ezt megbeszelnunk egy retro kocsmaban, mikozben kicsi zold/szurke/kek csajok fenekerol szivnank fel a midiklorianokat. (Kis kepzavar a hatas kedveert, bocsi.) Ehelyett ott tartunk, hogy ugyanazt a meddo vitat folytatjuk ujra meg ujra 1000 eve, ugyanott, es meg a pia is ugyanaz. o_O
Ez a sötét középkor egy hazugság.
Sanos nem az. Megertem, hogy kenyelmetlen elfogadnod, de attol meg igaz. Hatalmas visszaeses kovetkezett a romaiak utan. A keresztenyseg nagyon keves jot hozott. A marketing dumajukkal meg tele a padlas.
A mai erkölcsileg romlott eszmék nélküli én központú világ a sötét. Látjuk jól, mindannyian, hogy parlamentarizmus, sőt főleg a demokrácia, micsoda kulturális fölényt hozott, láthatjuk 45-től kezdve például az építészetben.. de pornó, a melegfelvonulások, a genderelméletek is mind mind a kulturális felsőbbrendűség büszke példái.
A 68-as liberalt agymenesnek ehhez semmi koze. A kommunizmus is csak egy beteg ideologia. Ezek nem vallasos emberkent pont ugyanugy hulyesegnek tunnek. Ezek fikazasaert nem kell templomba jarni. :)

Ajánlom neked, hogy ezt nézd meg,
Megvolt.


Csak azert leteznek meg vallasok, mert azok ilyen plasztikus ideologiak. Mindent es annak az ellenkezojet is meg lehet magyarazni veluk. Ebbol az is kovetkezik, hogy az ilyen beszelgeteseknek soha nem lesz vege. Ha melyen vallasos emberekkel talalkozom, akkor bologatok nagyokat es szepen lassan hatralni kezdek. Ez az egy ami mukodott eddig.
Talalkoztal mar mas vallassal, szektakkal? Ugye, hogy milyen szepen latszik ahogy megvezetik az embereket? Elarulom, ok is ezt gondoljak a te vallasodrol. Csak ezt a gondolatot kell folytatnod... :)
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and 2ndt

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
1000 ev az neked csak egy pillanat, ha ugy kedvezobb szinben tuntetheted fel a hitedet.
Mar reg a Marson kellene ezt megbeszelnunk egy retro kocsmaban, mikozben kicsi zold/szurke/kek csajok fenekerol szivnank fel a midiklorianokat. (Kis kepzavar a hatas kedveert, bocsi.) Ehelyett ott tartunk, hogy ugyanazt a meddo vitat folytatjuk ujra meg ujra 1000 eve, ugyanott, es meg a pia is ugyanaz. o_O

1000 év történelmi távlatokban csak egy pillanat, számomra a biológiai élettartamom x10. Neked pedig borzasztóan sok idő, ha azt kell bemutatni, hogy ejj a kereszténység de visszafogta a fejlődés utókori mantrát el kell zsolozsmázni. Persze mindent figyelmen kívül hagyva, amiről eddig vitáztunk.
http://www.feltalaloink.hu/tudosok/jedlikanyos/html/jedanyindex.htm Bencés szerzetes. Egyszer már linkeltem. Azért őt linkelem, mert ő a leghíresebb magyar. Amúgy ez a tudomány kizárja az Isten hitet baromság is egy modern "találmány".
A 68-as liberalt agymenesnek ehhez semmi koze. A kommunizmus is csak egy beteg ideologia. Ezek nem vallasos emberkent pont ugyanugy hulyesegnek tunnek. Ezek fikazasaert nem kell templomba jarni. :)
Amiket itt felsoroltál ide s tova 50 éve alakítják a vallásról kialakított képedet :) De persze semmi köze egyiknek a másikhoz, mint ahogy a mostani történelem szemlélet amit elmondasz sem a 19. századból való :D:D De persze ennek mind semmi köze ehhez.
Talalkoztal mar mas vallassal, szektakkal? Ugye, hogy milyen szepen latszik ahogy megvezetik az embereket? Elarulom, ok is ezt gondoljak a te vallasodrol. Csak ezt a gondolatot kell folytatnod...
Én önként mentem, mert a magyar kultúra része immár több mint 1000 éve a kereszténység és mint kultúraalkotó tényező is érdekelt, csak kellett egy hiteles pap hozzá. Engem nem kényszerített erre senki, nem győzködött senki. Amugyis jártam abba a templomba, mert komoly zenei koncertek és különböző történelmi előadások és színházi darabokat is szoktak ott bemutatni és szeretem az ilyen konzervatív szórakozásokat. Kokain szívás helyett. :)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Azért őt linkelem, mert ő a leghíresebb magyar
Inkabb Neumann vagy Teller.
Abban igazad van, hogy sokaig mindenfele egyhazakhoz kotodtek az oktatasi intezmenyek, ezert sok tudos is csak onnan tudott kikerulni. Szerencsere ez mar nincs igy, bar ma ebben egy kis visszaesest tapasztalok.
Amúgy ez a tudomány kizárja az Isten hitet baromság is egy modern "találmány".
Nem az. Ez minden tudomanyos kozpontban tema volt mindig is. 6000 evnel regebben is. ;)

Amiket itt felsoroltál ide s tova 50 éve alakítják a vallásról kialakított képedet :)
Tenyleg nezhetnek ki jobban is, de ott azert meg nem tartok, csak ez az ejszakazas kicsinal. :)
De persze semmi köze egyiknek a másikhoz, mint ahogy a mostani történelem szemlélet amit elmondasz sem a 19. századból való :D:D De persze ennek mind semmi köze ehhez.
Amirol beszelsz azok minimum majdnem 2000 eves tortenetek...o_O

Én önként mentem
Igen, a szektak tobbsegebe ugy mennek. Mint a lemingek. :p

Amugyis jártam abba a templomba, mert komoly zenei koncertek és különböző történelmi előadások és színházi darabokat is szoktak ott bemutatni és szeretem az ilyen konzervatív szórakozásokat.
Elismerem engem az ilyenekkel nem lehetne becsabitani, de az akusztikajuk valoban paratlan. Rohadtul erzik a potencialis tagok igenyeit.

Kokain szívás helyett. :)
Vagy mondjuk konyvtar is nyitva van. A bor, a rumba es a zumba nekem mar kicsit sok.
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Nem, csak relativizalni. :p


Csak azert leteznek meg vallasok, mert azok ilyen plasztikus ideologiak. Mindent es annak az ellenkezojet is meg lehet magyarazni veluk. Ebbol az is kovetkezik, hogy az ilyen beszelgeteseknek soha nem lesz vege. Ha melyen vallasos emberekkel talalkozom, akkor bologatok nagyokat es szepen lassan hatralni kezdek. Ez az egy ami mukodott eddig.
Talalkoztal mar mas vallassal, szektakkal? Ugye, hogy milyen szepen latszik ahogy megvezetik az embereket? Elarulom, ok is ezt gondoljak a te vallasodrol. Csak ezt a gondolatot kell folytatnod... :)

Az egyház bűneit nem lehet letagadni, de az nem egyelő a hittel. Az egy, az államhoz hasonló szervezet ugyanolyan hibákkal.
A szekták egy-egy kiragadott mondatra, gondolatmenetre építik fel szervezeteiket, szintén valamilyen haszonszerzési céllal.

Ellenben, ha egyszer is elolvasnád a Bibliát, vagy legalább egy evangéliumot az újszövetségből, a példabeszédek könyvét, a prédikátor könyvét, és nem a teremtés könyvének tudományos cáfolatára pazarolnád a drága idődet, rájönnél, hogy az egész magáról az emberről, az embernek szól. Teljesen időszerű, még ma is. Azok a családok, ahol a keresztény hit része az életüknek, sokkal stabilabbak és nagyobb arányban menteset a mai mocskos életviteltől.
 
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113
Az egyház bűneit nem lehet letagadni, de az nem egyelő a hittel. Az egy, az államhoz hasonló szervezet ugyanolyan hibákkal.
A szekták egy-egy kiragadott mondatra, gondolatmenetre építik fel szervezeteiket, szintén valamilyen haszonszerzési céllal.

Ellenben, ha egyszer is elolvasnád a Bibliát, vagy legalább egy evangéliumot az újszövetségből, a példabeszédek könyvét, a prédikátor könyvét, és nem a teremtés könyvének tudományos cáfolatára pazarolnád a drága idődet, rájönnél, hogy az egész magáról az emberről, az embernek szól. Teljesen időszerű, még ma is. Azok a családok, ahol a keresztény hit része az életüknek, sokkal stabilabbak és nagyobb arányban menteset a mai mocskos életviteltől.


Ez így nem igaz egészen.
A hit kutyagumi,nem több.
Tudás az érték,ha van tudás isten-ember kapcsolatról,az érték,és hatalom.
Ha van benne ősiség,történelem,gyakorlati tudás a gyógyításra,amit a skac is tett,az anyag(i világ) uralására,akkor az már valami.
Apró hiba,hogy ezt nem tanítja a keresztény egyház,képviselői nem képesek sem gyógyítani,sem ördögöket űzni,meg kb semmire sem képesek. Pedig akire hivatkoznak,megmondta,hogy arról ismerszenek meg az ő követői,hogy ráteszik a kezüket a betegekre,és azok meggyógyulna,meg ördögöket űznek az ő nevében.
Nos,vajh miért nem képes erre a keresztény egyház egyik tagja sem?
Azt mondta róluk a srác akire hivatkoznak,hogy ördöggel nem lehet ördögöt űzni....
Még a tanító nevét sem hajlandóak rendesen leírni...
A keresztény egyház alapítójának sírján fejre állított kereszt van,ezt kérte az alapító,mert még halálában sem akar Jézussal azonosulni. Akkor miért hivatkoznak rá?
Nem én találon ki ezeket,ott van az ő "szent" könyvükben.
Figyeljünk picit jobban,a patás csávó a részletekben lakozik.
Szóval a keresztény egyház ban ne keresd istent,vagy jézus tanításait,vagy bárkit aki rendelkezne a tudással,amúgy jó...
Természetesen elérhető a tudás,csak nem ott.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Az egyház bűneit nem lehet letagadni, de az nem egyelő a hittel.
Ez csak a relativizalas egy ujabb szintje.
Gondolod a nem hivo emberek agyatlan zombikent elik az eletuket? Nehezebb az emberekbe helyezni a hited, mint egy ideologizalt, tokeletes lenybe. o_O (Megjegyzen Neumann mar matematikailag bebizonyitotta, hogy bizonytalan rendszerekbol is lehetseges tokeletes eredmenyt kapni.)
A szekták egy-egy kiragadott mondatra, gondolatmenetre építik fel szervezeteiket, szintén valamilyen haszonszerzési céllal.
Bologatok. :D
Ellenben, ha egyszer is elolvasnád a Bibliát
Elolvastam. Most is itt van a laptopomon. (A koran mellett... :eek: Na jo, az egy masik gepemen van. Huhh...! :oops:)
rájönnél, hogy az egész magáról az emberről, az embernek szól.
Mi masrol szolna? o_O
De ujat nem tud tanitani. Megis mi az amire csak abbol a konyvbol johet ra az ember, mert maskulonben valami hulyeseget csinalna?
Teljesen időszerű, még ma is.
Ha okosan szelektalunk belole...
A parezer evvel ezelott ember is a maihoz reszben hasonlo tarsadalomban es csaladban elt. Miert meglepo az, hogy nehany dolog meg ma is "aktualis"?
Azok a családok, ahol a keresztény hit része az életüknek, sokkal stabilabbak és nagyobb arányban menteset a mai mocskos életviteltől.
Szeretik ezt mondogatni. Ez a legfobb marketing szoveg. :)
De sajnos nem igaz (tudomanyosan sem). Mibol gondolod, hogy a vallasi kozossegeden kivul a tobbi vallas kovetoi es a nem vallasosok valamilyen mocskos eletvitelt kovetnek? Megis te mit gondolsz, mi nem vallasosok mit csinalunk amikor ti eppen a templomban vagytok? :eek:
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and 2ndt

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A hit arravaló , hogy egy közösséget összetartson .
Szerinted így van, mások szerint meg nem biztos. A saját hitét mindenki saját maga dönti el hogy mire és hogyan használja, így nem biztos hogy annak közösségi-társadalmi szempontból pozitív eredménye lesz. Lásd a dzsihadista ISIS-híveket, ők biza erősen hívők, vagy a "kicsi" Busht, akit saját bevallása szerint "isteni sugallat" támogatott az iraki/afganisztáni háború kirobbantásában. Szóval mint mindig mindennek, a hit felhasználása is olyan mint a konyhakésé, ha kenyeret vágsz vele akkor pozitív, ha az asszonyt vagy a szomszéd családot irtod akár hitbéli okból is akkor negatív. És semmire sincs semmi biztosíték, mindenféle volt már a világtörténelemben oda és vissza is....