Persze, felszabadítóként ünnepelték a németeket.
Talán egy pár százalék a nyugat-ukrán területeken, amit a német háborús propaganda igyekezett felnagyítani. Kb. annyira hiteles, mint a két be nem tiltott magyarországi politikai napilap tudósítása 1944 novemberéből, amelyben egymást érik az olyan hírek, mely szerint "német és magyar csapatok visszafoglalták X település északi részét", csak éppen soha nem tudósítva arról, hogy azt korábban már elfoglalta a Vörös Hadsereg.
A nemi erőszakot felhozni érvként, ami nagyjából az emberiség összes háborúját végigkísérte, hát...
Ha a lengyelek, lettek, észtek példáját akarod követni, akkor nem elég itt megállni. Akkor készülni kell egy teljesen irracionális, hazugságon alapuló konfliktusra Oroszországgal kizárólagosan idegen érdekekért, kizárólag a financiális birodalom érdekeit szolgálva. Őszintén szólva, el nem tudom képzelni, hogy a lengyelek és a szánalmas balti törpeállamok mire számítanak, és fel nem tudom fogni, hogy miért jobb nekik a világ legnagyobb atomhatalma ellen, amely ráadásul a szomszédjuk, folyamatosan, minden szinten uszítani, ellenségeskedni, és egy megnyerhetetlen háborús konfliktusra készülni.
Azt pedig nem tudhatod, hogy felvetette-e az áthelyezést a magyar diplomácia, vagy sem. De a lengyel, észt példából kiindulva, vagy azt figyelembe véve, hogy a világháborús győzelem a mai orosz identitás alapja, ezekben az ügyekben nem igazán ismernek kompromisszumot. Én pedig tekintetbe véve, hogy úgy vélem, hogy nekünk nemzetstratégiai szempontból, és egy potenciális háborús konfliktus esetén az oroszokkal kéne együttműködni, és az oroszokkal kötött szövetség a legfontosabb (fontosabb, mint az amerikai és a német), ebben az ügyben tanúsított kompromisszumképtelenségüket elnézem. Mert mérlegelek.
Azt meg hadd nevezzem tragikomikusnak, hogy valaki a mai Magyarországon az oroszokkal szemben akarja kivívni az önállóságot, ráadásul egy obeliszken keresztül.
Ha ennyire leragadunk a szimbolikus ügyeknél, és ennyire nem látjuk a lényeget, akkor megette az egész magyar jövőt a fene.