ZSzU-23-4 Shilka / ZSU-23-4 Shilka (Szovjetunió)

Azért nem volt annyira fontos az ablak eltalálása :D
A 23 mm lőszer símán átlövi bármely panellakás falát. Az volt, hogy végiglőtték az egész panelt ahol mesterlővész sejtettek.

De hát Mackensen nem tudod, hogy ez egy 40 éves elavult orosz rozsdakupac ami már semmire sem jó és a legjobb ha egy baráti cégnek eladjuk vasárban?

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Azért nem volt annyira fontos az ablak eltalálása :D
A 23 mm lőszer símán átlövi bármely panellakás falát. Az volt, hogy végiglőtték az egész panelt ahol mesterlővész sejtettek.
Ez gyakorlatilag 2 IL-2 es tűzereje, sokkal pontosabb célzás mellett. Ez az a 23mm-es gépágyú lényegében, ami még a Sturmovikokon volt, brutál tűzerő.

• Tetszik
Reactions: fip7
valószínűleg van még olyan második vonalas alakulat ahol előfordulhat.
Egyébként a csecsenföldi konfliktusban is használták városi harcban, a magasabb ablakokat megszórni.
egy-két éve a Középső Katonai Körzet alakulatainál láttam videón Silkát folyami átkelés közben

De hát Mackensen nem tudod, hogy ez egy 40 éves elavult orosz rozsdakupac ami már semmire sem jó és a legjobb ha egy baráti cégnek eladjuk vasárban?
A tűzerejével semmi gond a védelme az ami ma már gyengének számít.Persze ez az eredeti szerepkörében elegendő viszont földi célpontokra pláne városi közegbe már szar...se ér.Nem véletlenül építik a szírek őket,a rácsos verzió szerintem egész komoly lett.
Egyébként egy alacsonyan repülő akármilyen helikopter esélyei minimálisak ha a csöve elé kerül.

Komoly egy szerkezet.Régi de igen ütős.El sem tudom képzelni milyen érzés lehet ha ezzel lőnek rád...Szerintem a csöves légvédelmet sosem fogja tudni kiváltani a rakétás

Komoly egy szerkezet.Régi de igen ütős.El sem tudom képzelni milyen érzés lehet ha ezzel lőnek rád...Szerintem a csöves légvédelmet sosem fogja tudni kiváltani a rakétás
Milyen szerepkörben? Mert a CIWS szerepben is már szorítja ki. A min HMZ terén jobb, de 4-5 km felett teljesen reménytelen a AAA intelligens gránát és/vagy közelségi gyújtó nélkül manőverező cél ellen.

Az 1999-es fejlesztésű ZSzU-23-4M4 Igla rakétákkal :

2ddcbdc0c3d99c805e820e06fb3883e9.jpg

6df1b0b82e1a6c20b089a1380cfbb86e.jpg

de9968e2c4c6eacfdc829b48d7b02437.jpg

4440236954_056722eb49_o.jpg

Nem túl jól hangzik,medig tart 50 skuló,4másodperc? Mekkora kaland cserélni a rakaszokat?
Na, ehhez már valaki olyan kéne, aki csinált már ilyet.
Minden esetre nem szokták elküldeni egy sorozatban az egészet (az 3-3,5 sec lenne).
Egyrészt (ha jól tudom) lehet külön használni az alsó kettőt és a felsőket, másrészt egy sorozat kb. 5-6 lövedék szokott lenni csövenként, így kb. 20-szor lehet próbálkozni.
A cseréhez meg ki kell menni és oldalanként kicserélni a 2-2 rakaszt.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hát,nem céloznak szarul az öreg csühössel,az éjszakai lövészeten látszik,hogy nagyon szépen,pontosan lehet ezzel lőni,nem gondoltam volna.
Gondoltam,olyan,hogy jó sokat kell vele lőni "valahová,arra felé" :p ,és annyi skulóból,a nagy számok törvényei szerint,egy csak elkaszál valamit,tévedtem.
Teccik.:D

• Tetszik
Reactions: fishbed
Itt egy még kisebb zsákra lőnek vele,és el is találta,még 1 lájk,nem néztem ki a szovjet cuccból.

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed