A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Tetszik
Reactions: endre and ragnar
Ugyanaz pepitában, konkrétumok nélkül.
http://magyaridok.hu/belfold/kozel-szazmilliard-forintbol-fejlesztik-honvedseget-1701895/
Nem sok új van bennük.
Laktanya-felújítás kezdődik Tatán, Hódmezővásárhelyen és Szolnokon, a légi, légvédelmi, a földi, tüzérképességek fejlesztése a katonák egyéni felszerelése etc. blablablabla.
A zöme úgyis elmegy személyi kiadásokra, mellé elővesznek néhány D20-ast aztán megvót a fejlesztés.
An-26 csere, Kub-utód sehol, és még sorolhatnánk.

• Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz
Lövésszállítónak igen.
Egy magas szinten automatizált toronnyal és két fő kezelővel egészen hasznos (és elterjedtsége miatt igencsak olcsó!) fegyvert kapunk.
100 darab Nona-SKV igen komoly lenne.
Kubában a BTR-60-ra képesek voltak harckocsilöveget rakni és működik.
Szerintem feléltük az alkatrész készleteket, valami 100 -150 db körüli mennyiség volt utoljára használatban. Pótalkatrészt meglepne ha rendeltek volna az utóbbi 20-25 évben hozzájuk bármikor is. És ez a fő gonad szerintem,ezért a kuka,na meg mert orosz technika és ők most a túloldalon vannak. Érdekes módon Szíriától a Krímig, Donyecktől Vlagyivosztokig mindenhol használják. Ha annyira xar lett volna nem csinálnak belőle ekkora szériát, és a váltótípusok se futottak be nagy sikert a 80-ashoz képest. Nem IFV.-nek kéne használni. Vagy az oroszok kisebbek? BRDM-ből is pofás APC-t hegesztettek a beloruszok, nem vagyubnkabban a helyzetben hogy az utolsó morzsát is kidobjuk. Bár igazából már nem osz vagy szoroz itt semmit. Több száz darab rozsomákot meg terrexet meg mit tudom én mit nem fogunk venni , sportrepülő képesség meg hímző,rendezvényszervező,vitorlás stb a fő profil, az APC túl nehéz ebbe. 5-6 teherautó,(lőszert hutrcolni minek a rába, sima teherautóból 6-ot veszel azon az áron) 2 targonca, 1 busz, 2 manitou ezek a fegyverek. Még a Rába VZF se kerül beszerzésre.

Ez a két kép ott készült...itt már az látszik, hogy még a támogató egységek is az új AK-63MA-val vannak felszerelve...vagy ez csak a gyakorlat miatt van?
kep.php

kep.php

Kérdés...
Ezért használnak a Bercsényiek M4A1-et, meg MP5-öt mert nem lehetett kütyüket rakni az AK-63F-re és AK-63D-re?

Elhanyagolható mértékben nőt... :D! Csak 25%-al,ahelyett hogy könnyebbb lett volna kapott +1 kilót. Egyébként elfogytak a 63D-k hogy előszedték pár éve a fatusást?
En nem probaltam, de azt mondjak, hogy a fatusas jobb, a D-t harckocsizoknak, parancsnoki fegyvernek (meg persze desszant) szantak es nem valt be, normal karabelynak jobb a fatusas, a 63F az alap es ezt modernizaltak (alitolag 7700 darabot) 63MF-e.

Ez a két kép ott készült...itt már az látszik, hogy még a támogató egységek is az új AK-63MA-val vannak felszerelve...vagy ez csak a gyakorlat miatt van?
kep.php

kep.php

Kérdés...
Ezért használnak a Bercsényiek M4A1-et, meg MP5-öt mert nem lehetett kütyüket rakni az AK-63F-re és AK-63D-re?
Bercsenyi spec. alakulat, ezert kaptak szep uj fegyvert. A 'normal' alakulatok meg vagy AK63F-t hasznalnak vagy a modernizalt valtozatat az AK-63MF / AK-63MA-t. A D-sek ugy latom kikopoban vannak, de meg hasznaljak azokat is. (AMD meg talan mar gyakorlatilag nincs rendszerben, esetleg a rendorsegnel gondolom)

Bercsenyi spec. alakulat, ezert kaptak szep uj fegyvert. A 'normal' alakulatok meg vagy AK63F-t hasznalnak vagy a modernizalt valtozatat az AK-63MF / AK-63MA-t. A D-sek ugy latom kikopoban vannak, de meg hasznaljak azokat is. (AMD meg talan mar gyakorlatilag nincs rendszerben, esetleg a rendorsegnel gondolom)
Mibe vannak a D-k? XD Kopnak csak nem kifelé hanem el. A modernizált Ak 2 veruiójából (ami az egyik szar) összesen ha 200 darab van. A Bercsényi amerikai fegyvereket használ, a volt könnyű vegyes még magyart. A leggyakoribb fegyver a 63D még mindig.

Kissé túlzott optimizmussal szemléled ezt az egészet. A honvédelem.hu-ra csak röhögni érdemes felmenni.

Mibe vannak a D-k? XD Kopnak csak nem kifelé hanem el. A modernizált Ak 2 veruiójából (ami az egyik szar) összesen ha 200 darab van. A Bercsényi amerikai fegyvereket használ, a volt könnyű vegyes még magyart. A leggyakoribb fegyver a 63D még mindig.

Kissé túlzott optimizmussal szemléled ezt az egészet. A honvédelem.hu-ra csak röhögni érdemes felmenni.
Szoval csak 200 darab van modernizalva? Mindenhol 7700 -rol van szo, es a fenti kepeken is az van. Mondjuk lattam D-ket is mostanaban keszult kepeken, de sokkal gyakrabban fatusast. De most tenyleg csak 200 lett modernizalva?

Szoval csak 200 darab van modernizalva? Mindenhol 7700 -rol van szo, es a fenti kepeken is az van. Mondjuk lattam D-ket is mostanaban keszult kepeken, de sokkal gyakrabban fatusast. De most tenyleg csak 200 lett modernizalva?

A D az általános karabély az F pedig a rajparancsnoki!Azt pedig leírták mennyi modernizált van.

• Tetszik
Reactions: Zed895
En nem probaltam, de azt mondjak, hogy a fatusas jobb, a D-t harckocsizoknak, parancsnoki fegyvernek (meg persze desszant) szantak es nem valt be, normal karabelynak jobb a fatusas, a 63F az alap es ezt modernizaltak (alitolag 7700 darabot) 63MF-e.
Nem tudom, én elég jókat lőttem D-vel annak idején. Miben jobb a fatusás?

Jo, de hova lett volna konnyebb? Nekem csak regi, 2.vh-s nemet es rakosi kori magyar karabelyok voltak a kezemben (muzeum fegyvertarabol), de ha a maiak 2x olyan nehezek akkor sem sok. Oke, nem gyalogoltam tuzo napon orakig vele, ez igaz.
De most tenyleg, aki fogott mar modernizalt AK-63-ast irja mar le, hogy tudja-e rendelteresszeruen hasznalni, vagy tul nehez neki.

Jo, de hova lett volna konnyebb? Nekem csak regi, 2.vh-s nemet es rakosi kori magyar karabelyok voltak a kezemben (muzeum fegyvertarabol), de ha a maiak 2x olyan nehezek akkor sem sok. Oke, nem gyalogoltam tuzo napon orakig vele, ez igaz.
De most tenyleg, aki fogott mar modernizalt AK-63-ast irja mar le, hogy tudja-e rendelteresszeruen hasznalni, vagy tul nehez neki.
Bocsi, ez a post melle, ment nem erre akartam valaszolni.

5kg-s fegyver szerinted milyen?Nem a 2.vh idején járunk.