Ka-60 / Ka-62 Kasatka (Kamov)

Jó gép lenne ez, ha nem csak rajzon létezne. Anno én is fölhoztam, mint alternatívát, de mondták, hogy még közel sincs bevethető állapotban...

Idén már felszáll . Egyébként ezzel a típussal akarnak bejutni az ameriakiai piacra. Viszik is Heli-expora Las Vegasba(március 5-7)

Teljesen új koncepció, szerintem ezzel a típussal lesz esélyuk a világpiacon.

<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/szallito-es-egyeb-vegyes-feladatu-helikopterek/kamov-ka-62/" rel="nofollow">boki</a>

Legyen igazad, én szurkolok nekik! 

Egy kicsi késéssel(3év) ma végre felszállt a Ka-62 Arszenyevben.
jeyiApGCp7U.jpg

2Bv4Cq1fi2M.jpg

U1t3JrUPMOg.jpg

UKQqTDDC1kQ.jpg

gG3oRdFe8DQ.jpg

• Tetszik
Reactions: ghostface
Emlékszem rá még a Top Gun-ból. Hatalmas űrt töltöttvolna ki (vagy mostantól fog) mivel Mi-8 szériánál nem nagyon van kissebb gépük.

Annyi orosz hajtómű van, minek szarakodnak import hajtóművekkel ha csak le kellene egy sajátot venni a polcról? Amúgy a helibeszerzésesek megnézhetnék ezt a gépet is, mert méretre jó lenne, minőséggel nem lehet rosszabb, mint a többi orosz heli, árban meg valószínűleg veri a konkurenciát.

Annyi orosz hajtómű van, minek szarakodnak import hajtóművekkel ha csak le kellene egy sajátot venni a polcról?

Ebben a kategóriában, 1500-2000Le? Tengelyteljesítmény adó típus? Olyen méretben és súlyban mint a Safran? Melyek ezek? Hol van az a polc?

• Tetszik
Reactions: fishbed
A 2000-2500 loerős kategóriában van nekik.

Van. TV-3..., TV-7..., Vk-2500. De azok másfélszer nagyobbak és nehezebbek. És kettő kell belőlük. Fajlagos fogyasztás a Safran hajtóműhöz képest? Szerintem azt, hogy mennyire nincs odavaló hajtómű, az mutatja a legjobban, hogy alapból beletették a franciát. Szerinted melyik hajtómű lenne odavaló?

Ebből is kettő kell, nem csak a nagyobból. Francia hajtóműre támaszkodni haditechnikában meg őrülség, mert jon Washingtonból a parancs és többet nem lesz se hajtómű se alkatrész se semmi, és maradnak a helik a földön. Vagy tegyenek bele saját hajtóművet abból ami van, ha kell nagyobbat és kicsit nehezebbet (ami persze erősebb is), vagy fejlesszenek ebben a méretben egyet, vagy hagyják a faszba az egészet, mert úgy járnak mint a helikopter-hordozókkal.

Ebből is kettő kell, nem csak a nagyobból. Francia hajtóműre támaszkodni haditechnikában meg őrülség, mert jon Washingtonból a parancs és többet nem lesz se hajtómű se alkatrész se semmi, és maradnak a helik a földön. Vagy tegyenek bele saját hajtóművet abból ami van, ha kell nagyobbat és kicsit nehezebbet (ami persze erősebb is), vagy fejlesszenek ebben a méretben egyet, vagy hagyják a faszba az egészet, mert úgy járnak mint a helikopter-hordozókkal.

Civik helikrol beszélunk . Katonaihoz nem is szállíthatnának a gagyi embargó miatt. A Kamov a világpiacra szánja a gépeket ezért a kulfoldi hajtomuvek -konnyebben megy a certifikáció.

• Tetszik
Reactions: fishbed