[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
hallod, még a 3/3-as államtitkárokat, sem tudjátok kiszűrni :D:D:D pedig gondolom azok azért komolyabb dolgok, mint egy pornós gárdista, meg egy nyékládházi pénzhamisító és persze ezek közül egy sem tagja már a jobbiknak ellenben a ti 3/3 -asaitokkal, meg munkásőr tanácsadóitokkal :D:D

http://index.hu/belfold/2009/08/19/fideszes_delegalt_volt_porno_miatt_kitettek/

van ilyen a fidesz háza táján is. :D:D most mosakodj meg a fideszvízben :D:D

Ha a "már nem tagja" érvet használod a műnemzeti Soros-bérenc pártodnál, akkor ezt tedd meg a Fidesznél is, mert sem Tasnádi nem államtitkár már, sem Zoltai nem tanácsadó.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113
Addig is ütötték a fideszt a kötvényekkel, volt valami hatása? Nem volt. Offshore cégekbe ment a pénz, még csak nem is az állam húzott belőle pénzt, hanem valami nyomorultak, meg esetleg a párt kassza. Tudod, hogy kik jutottak így belépési joghoz? Nem, nem tudod én sem tudom. Szerinted hiteles így bármilyen alkotmány módosítás, ha hagysz egy kiskaput? Szerintem nem az. Szolgálta az a kötvény rendszer bármiben is az ország érdekeit? Kivezették szinte egyből, miután beintettek nekik?


Én nem így nézem. Hanem, hogy jobb lenne-e azzal az alkotmánymódosítással az országnak, vagy sem. Nem érdekelnek a pártoknak a hatalomért egymással folytatott csörtéi. És, egy "nemzeti" (vagy akár csak simán "népképviseleti") pártnak nem is az lenne a dolga, hogy a riválisának szinte bármi áron alátegyen a majdani hatalom lehetőségétől elvakulva, hanem, hogy a választói érdekeit szolgálja. SZOLGÁLJA. A kötvénybizniszről is megvan a véleményem. És nem vagyok, soha nem is voltam és valószínűleg soha nem is leszek Fidesz-fan, a félreértések elkerülése végett. Ja, még annyit, hogy Jobbik szavazó voltam az elmúlt két ciklusban és valószínűleg 2018-ban is rájuk fogok szavazni, ha elmegyek. De nem, Jobbik-fan sem vagyok, sőt... Az ellensúly miatt szavaztam rájuk.


Ország érdeke. Ennyi. Leszarom a cicaharcot. Az meg, hogy pont blogen lájkolt téged, nos, hahahahaha, tudtam. Neki nagyon fáj, hogy nem jött be az, amit tolt minden felületen, mármint, hogy majd így bukik meg a Fidesz. Pedig néha bírom őt, mert gyakran következetesen rideg tud lenne. De hát, ő is ember, az érzelmei felülkerekednek a valóságon, pláne a Fidesz vs. témában... :D

Hogy bukik meg a Fidesz? :)[/QUOTE]

Na neeee! Talán nem te ka,pányoltál a népszavazás ellen is, meg az alkotmánymódosítás ellen is, hogy ha érvénytelen lesz, illetve nem megy át, akkor majd így megbukik a Fidesz?
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113
Vagy ez talán valami lingvisztikai játék? Tudod te, mire gondolok. Lemond, vagy legalább nem nyeri meg a következő választást. Kb. ezt nyomattad. Olvastam a kurucon is. ;)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Ne értsd félre, Orbán bukni fog. De, hogy mikor, azt tavaly éppúgy nem tudtam, mint most. Annyi biztos csak, hogy rendszerének súlyos ellentmondásai fogják maga alá temetni.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 633
55 155
113
Ne értsd félre, Orbán bukni fog. De, hogy mikor, azt tavaly éppúgy nem tudtam, mint most. Annyi biztos csak, hogy rendszerének súlyos ellentmondásai fogják maga alá temetni.
Àlmodozás az élet megrontòja:) Simàn van neki meg 8-12 éve. Utäna meg jön az "utòd". Làsd Kohl és Merkel. Addigra csak talàn létrejön egy normalisnak mondhatò parlamenti alternativa. Bàr én ezt nem hiszem :)
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113
Ne értsd félre, Orbán bukni fog. De, hogy mikor, azt tavaly éppúgy nem tudtam, mint most. Annyi biztos csak, hogy rendszerének súlyos ellentmondásai fogják maga alá temetni.

Egyszer mindenki "bukik". Amikor lejár az ideje. És valóban, vannak ellentmondások a "rendszerében", hajajj... De ez nem ok arra, hogy adott kérdésben nem támogassuk/támogassák. Más kérdésekben meg lehet ellene menni. De bármi áron és mindig ellene? Nos, neked ez lehet, hogy szimpi, mert annyira utálod azt a valóban nem túl szeretetreméltó embert... Na erről beszéltem. Az érzelmeid legyőztek. De nekem meg röhej, hogy pl. Vona Gábor először még hazaárulózta azt, aki nem szavazná meg, aztán fél évvel később meg arra utasította a pártját, hogy ne szavazza meg, csak azért, hogy üthesse a Fideszt... Jellemből ötös... Te meg hihetsz a csodában, de valóban alkalmas (egyáltalán, kinek alkalmas?) emberek itt nem nagyon fognak kormányozni. Kisebb és nagyobb rosszak közül lehet választani. És ez még sokáig így is lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
Azért ez is túlzás. Budapesten 16 ezer, országosan van 36 ezer db óriásplakát felület van jelenleg. Ha 7,5 ezer a Jobbiké lenne az minden ötödiket jelentené. Természetesen ebben a 36 ezerben nincsenek benne a hirdető oszlopok és kisebb méretű hirdető felületek, csak a valóban óriásplakátok.

Nevetni fogsz. Országosan.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113
Nevetni fogsz. Országosan.

Országosan fogok nevetni?
A minden ötödik az az országos 36 ezerrel jön ki: 7,5/36=20,8%. Csak épp nem úgy tűnik, hogy minden ötödik óriásplakát a Jobbiké lenne. A minden 15. már sokkal reálisabb.
Te sem számoltad meg pontosan és én sem, de nem érdemes túlzó állításokba belemenni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Hát pedig a piacitól jelentősen eltérített ár ÁFA csalás és nem csak Magyarországon. Nagyon sok kötetnyi szakirodalma van a transzferár képzésnek és egy csomó EU-s jogi norma, meg OECD irányelv vonatkozik az ilyen eltérített árakra, a nemzeti jogszabályokon kívül. Ha mélyen a piaci ár alatt adnak valamit és ezzel sokkal kevesebb ÁFÁ-t fizetnek be költségvetésbe, mint amennyit a piaci áron történő értékesítés esetén be kellett volna fizetni, az ÁFA csalásnak minősül

ÁFA törvény:

"Szokásos piaci ár

255. § (1) Szokásos piaci ár az a teljes pénzösszeg, amelyet tisztességes versenyfeltételek mellett az adott termékértékesítéssel vagy szolgáltatásnyújtással összehasonlítható körülmények között a teljesítés helye szerinti államban és a teljesítés időpontjában a beszerzőnek vagy az igénybevevőnek fizetnie kellene egy tőle független értékesítőnek vagy nyújtónak.

(2) Összehasonlítható körülmények hiányában - az (1) bekezdéstől eltérően - a szokásos piaci ár:

a) termék értékesítése esetében nem lehet alacsonyabb a termék vagy az ahhoz hasonló termék beszerzési áránál, ilyen ár hiányában pedig a teljesítés időpontjában megállapított előállítási értékénél;

b) szolgáltatás nyújtása esetében nem lehet alacsonyabb annál a pénzben kifejezett összegnél, amely a nyújtónál a teljesítés érdekében kiadásként felmerül."

"67. § (1) Az ellenérték helyett a szokásos piaci ár az adó alapja abban az esetben, ha a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása nem független felek között történik, feltéve, hogy

a) az ellenérték aránytalanul magas a termék, szolgáltatás szokásos piaci árához képest, és a termék értékesítőjét, szolgáltatás nyújtóját egyébként az adólevonási jog nem egészben illeti meg;

b) az ellenérték aránytalanul alacsony a termék, szolgáltatás szokásos piaci árához képest, és a termék beszerzőjét, szolgáltatás igénybevevőjét az adólevonási jog nem egészben illeti meg;

c) az ellenérték aránytalanul alacsony a termék, szolgáltatás szokásos piaci árához képest, és a termék értékesítőjét, szolgáltatás nyújtóját az adólevonási jog nem egészben illeti meg, valamint a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása a 85. § (1) bekezdése, 86. § (1) bekezdése és 87. §-a szerint mentes az adó alól."


Ráadásul az ilyen drasztikusan eltérített ár nem csak adójogi szempontból aggályos, hanem versenyjogi szempontból is. Az "áreltérítés" a tisztességtelen piaci magatartás egyik formája.
Továbbá a Polgári Törvénykönyv is megtámadhatóvá teszi azon szerződéseket, amelyekben az áru/szolgáltatás és annak ára nem áll arányban egymással. Ezt hívják "feltűnő értékaránytalanságnak". Bírósági joggyakorlat szerint 30 % feletti értékaránytalanságnál módosítani szokták az árat, 50 % felettinél semmisnek mondják ki a szerződést.

Itt nem beszél adócsalásról, csak hogy másképp kell számolni ha túl magas vagy túl alcsony az ár, azt meg majd eldönti egy NAV vizsgálast (ha lesz) és egy bírósági ítélet (ha az is lesz) hogy milyen volt az az ár. A saját cégemnél meg annak adok jó árat akinek akarok, és annak szart akinek akarok ha nekem belefér anyagilag és nincs önköltség alatt az ár.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113
Itt nem beszél adócsalásról, csak hogy másképp kell számolni ha túl magas vagy túl alcsony az ár, azt meg majd eldönti egy NAV vizsgálast (ha lesz) és egy bírósági ítélet (ha az is lesz) hogy milyen volt az az ár.

Ha adóhiányt állapítanak meg az eltérített ár miatt, a köznyelvben azt hívják ÁFA csalásnak. Az ÁFA törvény naná, hogy nem beszél ÁFA csalásról, mert az nem a ÁFA törvény tárgya, hanem a Büntető Törvénykönyv. Természetesen a Btk. egzaktabbul fogalmaz:
"Költségvetési csalás
396. § (1) Aki
a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja,
b) költségvetésbe történő befizetési kötelezettséggel kapcsolatos kedvezményt jogtalanul vesz igénybe, vagy
c) költségvetésből származó pénzeszközöket a jóváhagyott céltól eltérően használ fel,
és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Itt ugye a Jobbik Simicska cégén keresztül sokkal kevesebb ÁFÁ-t fizet az eltérített ár miatt, vagy ha úgy nézzük, akkor Simicska cége sokkal kevesebb hozzáadott értéket mutat ki, ami után sokkal kevesebb nettó ÁFA fizetési kötelezettséget vall be. (Adott esetben ÁFÁ-t igényel vissza, mert az ÁFÁ-s költségei meghaladják az ÁFÁ-s bevételét) Az adóbevallásban tesz valótlan tartalmú nyilatkozatot. Amennyiben a Jobbik nem fizet zsebbe, akkor nem az a valótlan, hogy az adott ügylet szerződéses árának mennyi az ÁFA tartalma, hanem a bevallásban szereplő adóalap a valótlan, mert azt ilyen eltérített árnál nem a szerződéses ár, hanem a szokásos piaci érték alapján kellene meghatározni. És itt nehezen lehetne megmagyarázni, hogy nem szándékos volt az eltérítés, majd ezután a törvény által előírtnál alacsonyabb adóalap szerepeltetése.

Mivel a Jobbik nem a társasági adó, vagy SZJA alanya, náluk az elért vagyoni előny (jövedelem/nyereség) miatt adófizetési kötelezettség nem keletkezne. A pártoknak adott adomány pedig nem ajándékozási illeték köteles. Tehát büntetőjogi szempontból a Jobbik oldaláról nem annyira az adócsalás közvetlen elkövetése, mint a Simicska-féle cég adócsalásában való bűnrészesség merülhet fel.
Polgári jogi szempontból pedig az ár tekintetében esélyesen színlelt az ügylet. A színlelt árral két ügyletet lepleznek. Az egyik egy piaci áron történő plakáthely értékesítés, a másik pedig pedig ezzel párhuzamosan egy adomány a piaci ár bő 90 %-a erejéig. A köznyelvre egyszerűsítve ezt hívják burkolt pártfinanszírozásnak.

Így már elég egzakt a megfogalmazás? Szőrözhetünk még egy kicsit a szavakkal, de az eredmény ugyanaz lesz.

Természetesen majd a hatóság, meg a bíróság dönti el a kérdést. A cikk is csak annyit mond és én is csak annyit mondok, hogy elég valószínű a tényállásról eddig megismert információk alapján, hogy ez bizony így törvénytelen.

A saját cégemnél meg annak adok jó árat akinek akarok, és annak szart akinek akarok ha nekem belefér anyagilag és nincs önköltség alatt az ár.

Mindenki úgy herdálja el a saját pénzét ahogy akarja. Ez természetesen nem tilos. Azonban vannak jogkövetkezményei. Ezzel ugyanis általában valaki más vagyoni előnyhöz jut. Márpedig ez a vagyoni előny az esetek túlnyomó többségében adó-, járulék-, vagy illeték köteles.

- Ha ezt ÁFA köteles ügyletben eltérített árral csinálják, akkor transzferárra hivatkozva a szokásos piaci ár után fogja megállapítani a NAV az ÁFÁ-t és adóhiányt fog kimutatni.
- Ha társasági adó köteles szereplő van az ügyletben, akkor a vagyoni előnyhöz jutó félnél adóalapként fogja a NAV figyelembe venni a vagyoni előnyt. Illetve a magának vagyoni hátrányt okozó félnél az így okozott veszteséget nem fogja elismerni adóalap csökkentő tényezőként.
- Ha magánszemély szerepel az ügyben, akkor a kapott vagyoni előny egyéb bevételként SZJA köteles lesz, vagy természetbeni juttatásként forrásadós a kifizető oldalán. Gondolj csak arra, hogy régen a Villamosművek dolgozói az áramot, a BKV dolgozói a bérletet, a bankok dolgozói a számlavezetési szolgáltatás és a betéteti kamatot, stb... kedvezményesen kapták. Aztán jött a NAV és ezeket a kedvezményeket vagy meg kellett szüntetni, vagy természetbeni juttatásként adót és járulékot kell fizetni utána a munkáltatónak.
- A minimálbér is egyfajta minimum adó- és járulékalap képző tényező arra az esetre, ha valaki irreálisan alacsony áron szeretné eladni a munkaerejét.
- Ha a magánszemélyeknél maradva nem munkaviszonyban gondolkodunk, akkor például egy áron alul eladott ingatlan esetén a NAV az illeték alapját nem az adásvételi szerződésben szereplő érték, hanem a piaci ár alapján fogja meghatározni.
- Ha pedig az áron alul adott vagyontárgy nem tartozik speciális illeték, vagy reg. adó alá, mint az ingatlan, vagy a gépjármű, hanem mondjuk az arany nyakláncát és óráját adja oda neked valaki tized áron, akkor ajándékozásnak fogja a NAV tekinteni az értékkülönbözetet után (ajándékozni bármilyen vagyoni előnyt lehet, így ez is belefér) ajándékozási illetéket fog fizettetni.

A legtöbb valóstól, piacitól eltérített ár éppen az adók, járulékok, illetékek elkerülése, csökkentése érdekében kerül a szerződésekbe. Ezeket a kiskaput pedig az adórendszer igyekszik bezárni. ÁFA tekintetében is erről van szó. Tehát semmi meglepő nincs abban, hogy a tized áron adott plakáthely bizony erősen ÁFA csalás gyanús.
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Egyszer mindenki "bukik". Amikor lejár az ideje. És valóban, vannak ellentmondások a "rendszerében", hajajj... De ez nem ok arra, hogy adott kérdésben nem támogassuk/támogassák. Más kérdésekben meg lehet ellene menni. De bármi áron és mindig ellene? Nos, neked ez lehet, hogy szimpi, mert annyira utálod azt a valóban nem túl szeretetreméltó embert... Na erről beszéltem. Az érzelmeid legyőztek. De nekem meg röhej, hogy pl. Vona Gábor először még hazaárulózta azt, aki nem szavazná meg, aztán fél évvel később meg arra utasította a pártját, hogy ne szavazza meg, csak azért, hogy üthesse a Fideszt... Jellemből ötös... Te meg hihetsz a csodában, de valóban alkalmas (egyáltalán, kinek alkalmas?) emberek itt nem nagyon fognak kormányozni. Kisebb és nagyobb rosszak közül lehet választani. És ez még sokáig így is lesz.

A ráció győzött, hiszen az adott kérdés semmi konkrétumról nem szólt.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113
A ráció győzött, hiszen az adott kérdés semmi konkrétumról nem szólt.

Hát, ha te így látod... Szerintem meg a semminél több, vagyis egy "pluszkártya" lett volna, mind az EU előtt, mind abból a szempontból, hogy lett volna mit számon kérni Orbánékon, ha esetleg mégis "behódolnak". És félre ne érts, nem mentegetem őket sem, ugyanis az, hogy kijelentették, hogy többet nem lesz kérdés az alkotmánymódosítás ezen ügyben, ugyanolyan gusztustalan (és a jelenlegi hatalmukkal visszaélés) húzás volt, mint az, amit a Jobbik produkált.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Üres lapokkal nem lehet kártyázni. A JOBBIK pedig felajánlotta a konkrétumot az országgyűlésben, a megfelelő alkotmánymódosítást, amit a FIDESZ lesöpört, ezzel bizonyítva, hogy a népszavazás az üres handabandázásról szólt. Ez a FIDESZ rezsim legnagyobb ellentmondása, a falig eltolt eszement propagandaháború, amit nem lehet hova fokozni ép ésszel (bomlottal a nyíltszíni pogrom még játszhat). Mi van, ha fogyatkozó bódult tömegei nagyobb arányban követelnek majd keményebb propagandadrogot, vagy komolyabban vettet és megkérdezik a pártjukat arról, hogy hol a következetesség. Nincs olyan messze egy nagyobb arányú kiábrándulás, már évek óta csak szavazatot veszít a FIDESZ, az utolsó nagy mozgósítása a migránsok ellen volt, amit Soros ellen már nem tudott megismételni, mert fokoznia kellene ahhoz a fokozhatatlant (fokozható, de csak nem fognak autógumival civilt nyakláncozni Budapest utcáin, ez csak nem Dél-Afrika, hogy a populizmus természetességgel vegye ezt a fokozatot is!)

Nem véletlen, hogy a JOBBIK visszavett és párbeszédet kezdett még a sorosista civilekkel is, mert egyrészt látszik, hogy a fideszes szájhősködés nem fogja kipucolni őket innen, ahogy a valódi putyini politika tette Oroszországból és látszik az is, hogy érdemes beszállni a propagandaháborúba egy józan hanggal a jaffás óbégatás ellenében. Igény lesz rá!
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113
Üres lapokkal nem lehet kártyázni. A JOBBIK pedig felajánlotta a konkrétumot az országgyűlésben, a megfelelő alkotmánymódosítást, amit a FIDESZ lesöpört, ezzel bizonyítva, hogy a népszavazás az üres handabandázásról szólt. Ez a FIDESZ rezsim legnagyobb ellentmondása, a falig eltolt eszement propagandaháború, amit nem lehet hova fokozni ép ésszel (bomlottal a nyíltszíni pogrom még játszhat). Mi van, ha fogyatkozó bódult tömegei nagyobb arányban követelnek majd keményebb propagandadrogot, vagy komolyabban vettet és megkérdezik a pártjukat arról, hogy hol a következetesség. Nincs olyan messze egy nagyobb arányú kiábrándulás, már évek óta csak szavazatot veszít a FIDESZ, az utolsó nagy mozgósítása a migránsok ellen volt, amit Soros ellen már nem tudott megismételni, mert fokoznia kellene ahhoz a fokozhatatlant (fokozható, de csak nem fognak autógumival civilt nyakláncozni Budapest utcáin, ez csak nem Dél-Afrika, hogy a populizmus természetességgel vegye ezt a fokozatot is!)

Nem véletlen, hogy a JOBBIK visszavett és párbeszédet kezdett még a sorosista civilekkel is, mert egyrészt látszik, hogy a fideszes szájhősködés nem fogja kipucolni őket innen, ahogy a valódi putyini politika tette Oroszországból és látszik az is, hogy érdemes beszállni a propagandaháborúba egy józan hanggal a jaffás óbégatás ellenében. Igény lesz rá!

Nem blogen, nem lesz rá igény. Egy mindenkori hőzöngő kisebbség igénye lesz-van, semmi több. Ez a kisebbség persze megfelelő pillanatban akár történelmet is írhat (aminek persze csak pár "kiválasztott" lesz a haszonélvezője hosszabb távon, de ez már csak így megy), de itt mostanság nincs ilyen pillanat. És, ha meg is csapja a népet a kormányváltás íze, nos, esélyesen akkor megint egy álliberális álbaloldal fog hatalomra kerülni, azok meg szétcseszik még azt is, amit az eddigi kormányok épen hagytak. Oroszország meg... Messziről könnyű idealizálni. Amit tudok róluk, annak alapján nem nagyon akarnék ott élni sima polgárként. Egyébként ez is tök fura. A Fidesz egyfajta "lightos" autokráciát építget állítólag. És pont az autokráciahívők köpködik a legjobban. Ja tudom, ők elhiszik, hogy ha majd az "ő kutyájuk kölyke", akkor majd jobb lesz. Legalábbis nekik. Na de mi a helyzet azokkal, akiknek más a kutyájuk? Őnekik meg akkor rossz lesz, nem? Persze ők nem számítanak nyilván. Csak az a bibi, hogy ez fordítva is igaz.
 
Status
Not open for further replies.