[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Elkapott Isis harcos rakkából:
DCotv5IWsAQvkzc.jpg

Ez nem Aladeen admirális generális? ;):D:D:D
latest

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Semmiből nem tanulnak. Az árakat nézve úgy látom, hogy már az előző SZU 22-es lelövése is sokba került. Az egész szír légierő nem érhet annyit olyan kurva drága volt.
ez egyenlőre csak találgatás és szerintem az is marad,ugyanakkor ez egy erőteljes de kifinomult válasz lenne

• Tetszik
Reactions: jimkirk
Nem jön, hogy elhiggyem, hogy egy S-300-assal lőttek le egy RQ-4-est. Kb bármivel olcsóbb lett volna, egy vadászgép is lekaphatta volna ugyanúgy, negyedáron. Hivatalos infó meg semmi nincs az egészről, és nem is lesz 30 évig.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Nem jön, hogy elhiggyem, hogy egy S-300-assal lőttek le egy RQ-4-est. Kb bármivel olcsóbb lett volna, egy vadászgép is lekaphatta volna ugyanúgy, negyedáron. Hivatalos infó meg semmi nincs az egészről, és nem is lesz 30 évig.
Nem feltétlenül az ár hasznosulás a cél. Tudtommal s300al még nem lóttek amerikai drónra. A következő fegyverexpón már lehet demózni hogy a rendszer ezt is tudja.

Most kicsit átfutottam az orosz hírportálokat.... A legkomolyabb hírügynökségeken kívül szinte mindenki arról ír, hogy az oroszok lelőtték Global Hawk-t amely USS George H.W. Bush-ról szállt fel. Elterjedt vélemény hogy,a G20 ellőtt nem fognak nyílvanosságra hozni semmit...ne hogy rontsanak a hangulaton... Valaki egy hivatalos megkeresést küldött a Pentagon-ba, de a válasz még nem érkezett. / állítólag van ilyen lehetőség privát személyeknek/

Nem feltétlenül az ár hasznosulás a cél. Tudtommal s300al még nem lóttek amerikai drónra. A következő fegyverexpón már lehet demózni hogy a rendszer ezt is tudja.
Nem kicsi az a gép, nem is stealth, nem is gyors, nem is embervezette, kb bármi le tudná lőni, egy ügyesebb pilóta egy 3. gen géppel butabombát tudna dobni rá a levegőben, semmiképp sem ellenfél, nincs nagy reklámértéke szerintem, ha ezzel akarnák az S-300 képességeit méltatni.

Nem kicsi az a gép, nem is stealth, nem is gyors, nem is embervezette, kb bármi le tudná lőni, egy ügyesebb pilóta egy 3. gen géppel butabombát tudna dobni rá a levegőben, semmiképp sem ellenfél, nincs nagy reklámértéke szerintem, ha ezzel akarnák az S-300 képességeit méltatni.
Inkább jelzés értékű, plusz éles gyakorlat.
Egy kis orra koppintás...plusz lássák, hogy működik az S300, eddig csak fikkázták.

Nincs benne rizikófaktor egy vadász rá emelése csak neccesebb ez ellen nem sokat tudnak tenni az amik.