[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Igen, és minden nap bűntudattal mentem az oviba.

Te amúgy komolyan ennyire **e vagy?

Mintha te tolvajoztad volna le a teljes korosztályomat, aztán még te vagy megsértődve, te kis galamblelkű?!!
Egyébként igen, annyira hülye vagyok amennyi tőled rámragad... :p
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Hova? A környező területre! Megemeli nem kissé a környezet "természet" adta hőfokát.
Minden visszaveri a sugárzást, nem kell ezt túldramatizálni. Akkor van baj, ha egy homorú (parabola) forma az épület, mert akkor koncentrálja a hőt és a fényt, a fókuszpontjában meg nagy gondot is okozhat.
 
T

torsen

Guest
Ezzel alapvetően egyetértek, de a magyar magyarnak a farkasa dolog szvsz nem 1948-bna kezdődött, hanem kb. 400 évvel korábban, kb. Zápolyáéktól.

Erről jut eszembe, hallottátok hogy 1526-ban legyőztük a törököket Mohácsnál? (Dózsa László '56-os pesti srác szerint)
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Erről jut eszembe, hallottátok hogy 1526-ban legyőztük a törököket Mohácsnál? (Dózsa László '56-os pesti srác szerint)
Igen jól rá is csesztünk, de után képes volt a nemzet össze fogni, bár akkor már ki voltunk vérezve.
Másik Mohácsi csata vesztés akkor következett be mikor Törökök a legerősebbek voltak. Jellemző a Francia király hűségesküdt tett neki!

Múlt az elmúlt abból tanulni kell jelen meg gulyás kommunista beidegződésekből következik. pl. Környezetekben mennyi helyi közösség van?! Olyan amelyben az emberek szabadidejük rovására közös célokért együtt cselekednek!
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Akkor van baj, ha egy homorú (parabola) forma az épület, mert akkor koncentrálja a hőt és a fényt, a fókuszpontjában meg nagy gondot is okozhat.
Akkor is gondot okoz ,ha nem homorú. Ha, egy üveg felhőkarcolód van és a környezetében nincsen négy emeletnél nagyobb épület, akkor igazad van!
Talán, az üvegbeton lehet a megoldás, de ez még a jövő zenéje..
 
M

molnibalage

Guest
Ez az amitől hányingerem van. Amikor egy történelmi környezetbe ilyen sz*kat építenek.
Nekem meg attól, hogy észre sem veszed, hogy a szemközti régi épületet visszatükrözi magát. Így találkozik a múlt és a jelen. Persze a magadfajta ilyen dolgokat fel nem foghat...
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Ezt ne feledjük:

(...)
Miről is szól ez az egész? (Azaz, nem kell minden papírt aláírni, amit elénk tesznek!)

Ahogy arról beszámoltunk, 1294 menedékkérőt kellene befogadnia Magyarországnak szeptember végéig a többségi döntés szerint. Ennek megakadályozására indított pert Magyarország és Szlovákia, a lengyelek támogatását segítségül kapva. Kifogásaik között azonban egy olyan, egyszerűen szakmaiatlanságon alapuló érv is szerepel, melyet sajnos már itthon is több kormánytag és maga a miniszterelnök is hangoztatott. Eszerint az Európai Tanács már korábban úgy döntött, hogy egy uniós ország csak önkéntes alapon vehet át menedékkérőket egy másik államtól.

Igaz, hogy állam- és kormányfőkből álló testület rangosabb és magasabb pozícióban lévő szervnek tűnik a szakminiszterek szintjénél, de míg az Európai Tanács nem vesz részt a jogalkotásban, addig a Miniszterek Tanácsa igen.

Ráadásul miután a szakminiszteri szinten átment a kötelező betelepítési kvóta, az állam- és kormányfők is határoztak róla, hogy a kvóta szerinti szétosztást mielőbb hajtsák végre. A zárónyilatkozatot, melynek része a fenti határozat Orbán Viktor is jóváhagyta, tavaly februárban.


https://alfahir.hu/2017/07/26/kvotaper_brusszel_bevandorlas_europai_birosag


Aláhúzhatod hetvenkétszer is azt a mondatot, attól még ordas hazugság marad, ahogyan az az Alfahírnél megszokott.

http://www.origo.hu/itthon/20160220...nyilatkozat-menekultek-eu-csucstalalkozo.html

"Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint akik a záródokumentum visszautalásait megpróbálják félreértelmezni, nem ismerik az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusát. Kovács Zoltán szombaton hangsúlyozta: az ellenzéki pártok nyilatkozataiból az látszik, hogy nem értik, vagy tudatosan félremagyarázzák az EU-csúcson történteket.

A nyári döntésre vonatkozik
A kormányszóvivő elmondása szerint a többek által hivatkozott utalás a tavaly nyári tanácsi döntésre vonatkozik: ennek alapján a következő két évben 40 ezer közel-keleti és észak-afrikai menekültet helyeznek át Olaszországból és Görögországból más uniós tagállamokba önkéntes vállalás alapján.

Hangsúlyozta: ez önkéntes szétosztási mechanizmus volt, Magyarország sohasem szavazta meg a kötelező szétosztási kvótát, mi több, csakúgy mint Szlovákia, az Európai Bírósághoz fordult a kötelező betelepítési kvótarendszer ellen."
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
Azok akik a II.vh után újjáépítették az országot jó eséllyel már halottak, vagy legalábbis tényleg nagyon öregek és vélhetően már szellemileg nincsenek acsúcson.

A későbbiek megszocializmust építettek, 57 május elsején már ott csápoltak Kádárnak. Építkezésük eredménye egy adóssághalom, egy csődbe ment gazdaság és egy elk*rt rendszerváltás.
Amiről persze öregapám és a te öregapád tehet. Mert ugye, nyugodtan szólhattak volna, hogy ez így nem jó. Na igen. Utánna meg számolhatták volna a fákat szibériában. Nagyanyám 78 éves volt, és képben volt a dolgokkal. Mi a problémád ezzel?
Látom magam előtt, ahogy odaálsz a szüleid elé és azt mondod nekik, " vén hülyék, ti már csak vegetáljatok, a döntéseket meg bízzátok rám" . Hát elég fura hozzáállásod van.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 723
113
Amiről persze öregapám és a te öregapád tehet. Mert ugye, nyugodtan szólhattak volna, hogy ez így nem jó. Na igen. Utánna meg számolhatták volna a fákat szibériában. Nagyanyám 78 éves volt, és képben volt a dolgokkal. Mi a problémád ezzel?
Látom magam előtt, ahogy odaálsz a szüleid elé és azt mondod nekik, " vén hülyék, ti már csak vegetáljatok, a döntéseket meg bízzátok rám" . Hát elég fura hozzáállásod van.

Érdekes módon más országokban az emberek jobban meg tudták őrizni a tartásukat/identitásukat.

Amúgy volt már hasonló tartalmú beszélgetés.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 723
113
Nekem meg attól, hogy észre sem veszed, hogy a szemközti régi épületet visszatükrözi magát. Így találkozik a múlt és a jelen. Persze a magadfajta ilyen dolgokat fel nem foghat...

A kortárs építészetnek - a jelennek - bőven elég tere lenne az érvényesülésre valahol máshol, de mivel nem az a cél, hogy maradandót alkossanak, csak hogy megjelöljék maguknak a területet, ezért születnek ilyen vizuális merényletek.

Persze a magadfajta ilyen dolgokat fel nem foghat.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 723
113
Erről jut eszembe, hallottátok hogy 1526-ban legyőztük a törököket Mohácsnál? (Dózsa László '56-os pesti srác szerint)

Dózsa László valami magyar rozsomák lenne, hogy minden sortüzet túlél és alternatív idősíkokba is képese ljutni?
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 065
10 208
113
A kortárs építészetnek - a jelennek - bőven elég tere lenne az érvényesülésre valahol máshol, de mivel nem az a cél, hogy maradandót alkossanak, csak hogy megjelöljék maguknak a területet, ezért születnek ilyen vizuális merényletek.

Persze a magadfajta ilyen dolgokat fel nem foghat.
Milyen az a "magadfajta" csoport amibe molnit soroltad?
Amúgy miért baj az ha neki a modern épületek tetszenek? Kiknek a pap, kinek a papné.
Én utálom a Nemzeti Színházat, szerintem mellette a MÜPA egy szebb épület, de ha valaki azt mondja hogy ő fordítva látja, nem legyintek lemondóan, hogy te fasz, mert attól jó hogy sokan vagyunk mert sokféle dolog tetszik nekünk.
(bár azt hiszem vannak egyetemlegesen rondának tartott épület, régen azt hittem pl a panel meg a "tesco hipermarket" stilusu épületek azok, de már hallottam olyat akiknek az is teeszett)
(azt nem lehet elvárni hogy a régi foghíjtelkekre régi épületeket építsenek, nem jó az elrendeézsük irodának, az már más kérdés amikor sunyi vállalkozók a sunyi tolvaj politikusokkal hagyják leromlani, megveszik hugyért-szarért és mivel leromlott állapotú, lebontják. De ami foghíj telek van azt nem kellene historizáló épületekkel beépíteni)
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 723
113
Milyen az a "magadfajta" csoport amibe molnit soroltad?
Amúgy miért baj az ha neki a modern épületek tetszenek? Kiknek a pap, kinek a papné.
Én utálom a Nemzeti Színházat, szerintem mellette a MÜPA egy szebb épület, de ha valaki azt mondja hogy ő fordítva látja, nem legyintek lemondóan, hogy te fasz, mert attól jó hogy sokan vagyunk mert sokféle dolog tetszik nekünk.
(bár azt hiszem vannak egyetemlegesen rondának tartott épület, régen azt hittem pl a panel meg a "tesco hipermarket" stilusu épületek azok, de már hallottam olyat akiknek az is teeszett)
(azt nem lehet elvárni hogy a régi foghíjtelkekre régi épületeket építsenek, nem jó az elrendeézsük irodának, az már más kérdés amikor sunyi vállalkozók a sunyi tolvaj politikusokkal hagyják leromlani, megveszik hugyért-szarért és mivel leromlott állapotú, lebontják. De ami foghíj telek van azt nem kellene historizáló épületekkel beépíteni)

Látom nem tűnt fel, hogy az utolsó, általad kifogásolt mondatot molni hozzászólásából kopiztam. Vagy csak ott nem zavart...
 
Status
Not open for further replies.