[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

Hivatalos vizsgálati eredmény a CSEHORSZÁGban szerencsétlenül járt magyar Gripen szakértői vizsgálatáról...

A hülyeség határtalan és egyre terjed!
"Szintén a magyar Gripen vadászgépek látják el 2016. január 1-jétől a közvetlen légi támogatási képességet "
Már megint egy képességet látnak el a gripen képességgel!

Végre valami pozitív is van

Két külföldi gépet fogtak el a Magyar Légierő
Gripenei

http://www.bumm.sk/belfold/2015/07/08/ket-kulfoldi-gepet-fogtak-el-a-magyar-legiero-gripenei

„Ez nem légierő, ez légi erőlködés” – Hullanak a vadászgépek
http://hvg.hu/itthon/20150709_Ez_nem_legiero_ez_legi_erolkodes__Hull

Egy perce hitte az egyik kétüléses, hogy ha nulla utánégetővel settenkedik a fejem felett 300 méteren, nem veszem észre. Nem jött be :)

Csudajó műsort láttam ma délelőtt Mezőkövesd keleti légterében, ott művelték a griffek a légiharcot egymás ellen.

Gondolom teljesítetted állampolgári kötelességedet felvétel készítésével, melyet hamarosan megosztasz? :)

Gondolom teljesítetted állampolgári kötelességedet felvétel készítésével, melyet hamarosan megosztasz? :)

Annyira nem jöttek alacsonyra, hogy érdemes legyen fotózni (kb. 1200-1500-on lehettek min.), de így legalább az egész légiharcot végig, szünet nélkül követni tudtam. Viszont nekem nincs is semmi spec felszerelésem, telém, én levegőben lévő gépet még légibemutatón se szoktam fotózni. Csak csodálom őket, mint most is, de azt nagyon.

Csak telefonnal tudom felvenni, de Egertől délre az elmúűlt percekben megint légiharcot gyakoroltak, majd az egyik levált és északi irányban (pont olyan alacsonyan, hogy nem tudtam felvenni) Egerbakta felé indult.
200 méteren hány km/h sebességnél esik át függesztmények nélkül? Nagyon lassan mentek amíg láttam őket.

Csatlakozom emelhez felszerelés tekintetében. Ami nekem van, nem látja azt a gépet amit én még úgy-ahogy követni tudok. Erre írtam, hogy milyen is ez a szín.

Na végre most az egyszer lefényképezték helyettem amit a város felett műveltek a srácok :) Volt egy áthúzás, libasorban kettő gép, az egyik üresen csak a pilonokkal, a másik pedig:

844472745636915

https://www.facebook.com/195402477210615/photos/a.231932700224259.56224.195402477210615/844472745636915/?type=1&theater

Összesen négy gép vett részt a mai parádéban, nem nagyon mentek 400 méter fölé, de lehet ezzel is sokat mondok.
Az elmúlt napokban mindig ők keltettek. :)

Többször húztak el különböző irányokba alacsony sebességgel, kb. 200-400 méteres távolságot tartva egymás után haladva.
Ezt két géppár ismételgette, ebből csak ez a képen látható volt ennyire megpakolva.

A földi célok támadását Eger nyugati széle felől szokták indítani, és az egerbaktai lőtérre csapnak rá, ezt egy gép szokta végezni.

Olyat amit ma csináltak még nem láttam, gőzöm sincs mit csináltak.

Többször húztak el különböző irányokba alacsony sebességgel, kb. 200-400 méteres távolságot tartva egymás után haladva.
Ezt két géppár ismételgette, ebből csak ez a képen látható volt ennyire megpakolva.

A földi célok támadását Eger nyugati széle felől szokták indítani, és az egerbaktai lőtérre csapnak rá, ezt egy gép szokta végezni.

Olyat amit ma csináltak még nem láttam, gőzöm sincs mit csináltak.

Milyen gyakran járnak felétek gyakorolni?
Évek óta, vagy ez valami új szokásuk lett?

Litening, Maverick, két pótos, lehet, hogy gyakorló bombák hiányában így gyakorolják, szokják, hogy milyen gép megpakolva.

Egy kis éji zene, már persze azoknak akik szeretik!

Augusztus 3. és 6. között éjszakai gyakorlatot tartanak a Gripenek.

http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_duborogni_fog_az_eg_kecskemet_felett_106276/t_Dübörögni%20fog%20az%20ég%20Kecskemét%20felett%20/index.html

Az külön érdekes, hogy a honvedelem.hu oldalon nem találtam a hírt, de már külföldi oldalak is lehozták!

Régen ez teljesen normális volt. Kedden és csütörtökön mindig volt éjszakai repülés is a nappali mellett. És sokkal több géppel, sokkal több felszállást csináltak. Szóló, géppár, sőt rajban is.

A lérakosoknál minden csütörtökön volt "összeszoktató gyakorlat", ezért ez a nap mindig kiemelkedő volt a többi közül. Lehetett gyakorolni "élesben", volt is néha zabszem próba a pilótáknál, mikor "befogtuk" őket. Mindenki talpon volt, pörgött minden.
A "Déli Hadseregcsoport"-nál viszont szinte minden nap repültek.