Sz-300P / SA-10 Grumble, Sz-300V / SA-12 Gladiator / S-300 (Szovjetunió)

Az a fél óra tüzérség komoly károkat okozna a civilekben....
Nem biztos hogy olyan intenziv lenne az a 30 perc. A teruletet muholdrol es dronokrol meg ezer egyebb modon folyamatosan figyelik. Ha latjak hogy tuzeloallasba mennek az EK egysegei szerintem akkor ok is felkeszulnek. Ha a varost lovik az EK i tuzerseg akkor oket hamar kilovik mert nincs poziciovaltas. Ha meg a DK tuzersegi allasokat akkor meg nincs vagy alig civil aldozat.

Szerintem az egesz EK hadero egy papirtigris a jelenlegi felllas melett. Olyan eredmenyre szamitok mint volt a Sivatagi Vihar alatt. Vagy meg olyanabbra.

Azt se felejtsuk el hogy azert nem minden tuzersegi eszkozuk kepes 30-40 Km + tavolsagra tuzelni. Szerintem az ossz tuzerseguk jo ha 10% a kepes ra.

Nem kétséges,hogy Kimék lófaszok de annyi cső van ott,hogy már a puszta mennyiség miatt óriási mészárlást rendeznének a civilek közt.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Az a fél óra tüzérség komoly károkat okozna a civilekben....
Ami sajnálatos, de katonailag jelentéktelen. Aztán bedarálják ÉK-t...

Egyébként meg ez ey mítosz. Az igen long range artyból alig egy tucat van. Planeman készített erre egy jó analízist úgy 10 éve.

Olyan eredmenyre szamitok mint volt a Sivatagi Vihar alatt. Vagy meg olyanabbra.

Azt se felejtsuk el hogy azert nem minden tuzersegi eszkozuk kepes 30-40 Km + tavolsagra tuzelni. Szerintem az ossz tuzerseguk jo ha 10% a kepes ra.
Még olyanabbra. A ÉK-i haderő az iraki 1991-estől is messze van, a túloldal technikája meg fényévekkel meghaladja azt.
A tüzérségük töredéke képes rá.

A Planeman féle elemzést sajnos nem találom. Saját blogja is volt asszem.

Bevallom, a legjobb hsz ... Más témákban is igy kellene levezetni néhány kérdéses dolgot, jobban megértené a nagyérdemű, mint a száraz adatokat meg röviditéseket. ;)
". A fingot hámozod továbbra is."
Úgy látszik, a fing hámozásának volt értelme!;)

Bevallom, a legjobb hsz ... Más témákban is igy kellene levezetni néhány kérdéses dolgot, jobban megértené a nagyérdemű, mint a száraz adatokat meg röviditéseket. ;)
Érdekes, mert ha én írom le így, akkor a többség valahogy tojik rá magasból...

Nem kétséges,hogy Kimék lófaszok de annyi cső van ott,hogy már a puszta mennyiség miatt óriási mészárlást rendeznének a civilek közt.

Ebbe a csodaszép új világban, kis területen US, ROK elől 2nagy csövest (D-20 és felette) elég nehéz főleg határközelben elrejteni. Ha pedig pozició megvan akkor végülis mindegy, hogy rakéta vagy tűzérség 0zza azt le.
Akkor már a 30+kmt elrepülő, könnyű nem csöves "grad" problémásabb, meg a kitudja mennyire fanatizált "1millió" katona AKval.

Kérdés USnek, ROKnak, Japánnak..., hogy megéri e ha nem történik semmi és onann már nem történhet semmi. USnek, (Kínának, Oroszoknak....) külön kérdés, hogy és akkor mostmár mindenkinek lehet nuki fegyvere? Mert tényleg ha DPRKnak van akkor ne gondoljunk elborult muszlim államokra, egy ROKnak, Lengyelonak.... mért ne lehetne?

Ami sajnálatos, de katonailag jelentéktelen. Aztán bedarálják ÉK-t...

Egyébként meg ez ey mítosz. Az igen long range artyból alig egy tucat van. Planeman készített erre egy jó analízist úgy 10 éve.
Katonailag lehet hogy jelentéktelen, csakhogy a normális világ nem így mér. Nem a civilek vannak a katonákért hanem a katonák a civilekért, és az elsők a civil szempontok. Már amíg béke van, ezért sokan próbálják elkerülni a háborút. De nem mindenki sajnos....

Katonailag lehet hogy jelentéktelen, csakhogy a normális világ nem így mér. Nem a civilek vannak a katonákért hanem a katonák a civilekért, és az elsők a civil szempontok. Már amíg béke van, ezért sokan próbálják elkerülni a háborút. De nem mindenki sajnos....
Ez tény. Csak nem változtat azon a realitáson, hogy ÉK ezzel semmit nem ér el. Legfeljebb azt, hogy DK agya a végén elborul és kér egy nukit Phenjanra. Persze ez ZSKAT komment, ilyen nem történik meg, mert Kínára is eshetne a falloutból és azt nem jó. Senkinek.

Ez tény. Csak nem változtat azon a realitáson, hogy ÉK ezzel semmit nem ér el. Legfeljebb azt, hogy DK agya a végén elborul és kér egy nukit Phenjanra. Persze ez ZSKAT komment, ilyen nem történik meg, mert Kínára is eshetne a falloutból és azt nem jó. Senkinek.
Elrettentésnek jó a nép felé.

Nem biztos hogy olyan intenziv lenne az a 30 perc. A teruletet muholdrol es dronokrol meg ezer egyebb modon folyamatosan figyelik. Ha latjak hogy tuzeloallasba mennek az EK egysegei szerintem akkor ok is felkeszulnek. Ha a varost lovik az EK i tuzerseg akkor oket hamar kilovik mert nincs poziciovaltas. Ha meg a DK tuzersegi allasokat akkor meg nincs vagy alig civil aldozat.

Szerintem az egesz EK hadero egy papirtigris a jelenlegi felllas melett. Olyan eredmenyre szamitok mint volt a Sivatagi Vihar alatt. Vagy meg olyanabbra.

Azért a koreaiak nem arabok. Okosabbak, bátrabbak és kb. ugyanolyan fanatikusak.

Sz-300PT
e0ee991de0bd2361f220ea2e215a1f68.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed