[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Búcsú Zahreddine-től

DMlIAD2W4AAIfJq.jpg
DMlIADhW4AAFE5O.jpg
DMlH501X0AE3WVO.jpg

Volt a humorban egy kép a hivatásos vs önkéntesre hegyezve. Én speciel az önkéntesekbe több kurázsit látok (oké, idősebbek, vegyesebbek...de ők hazaszeretetből vannak ott, nem megélhetésből). Az ilyen önkéntesek mentették meg Sopront, Miskolc környéki szénmedencét, Debrecent, stb... Amíg a hivatásosok...
Ja, a Dudifélék megélhetésből, meggazdagodásból vannak ám ott biztosan, nem hazaszeretetből ugye? Azért mert egy tisztes, tiszthelyettes bevállalja hogy ezzel foglalkozik főállásban, és ezért fizetést kap, mert ha nem így lenne mivel máshol nem tud dolgozni, éhenhalna jövedelem hiányában, ne vitassuk már el tőlük a hazaszeretetet!

Ja, a Dudifélék megélhetésből, meggazdagodásból vannak ám ott biztosan, nem hazaszeretetből ugye? Azért mert egy tisztes, tiszthelyettes bevállalja hogy ezzel foglalkozik főállásban, és ezért fizetést kap, mert ha nem így lenne mivel máshol nem tud dolgozni, éhenhalna jövedelem hiányában, ne vitassuk már el tőlük a hazaszeretetet!

Meg a szakértelmet, gondolom aki már évek óta a honvédségnél van nem egy képzésen vett részt, nem egy eszközt tanult meg kezelni, nem egy eljárást ismertettek meg vele stb...
Egy önkéntes lehet bátor, ami hasznos, de a szaktudás hasznosabb.

Zsolti; Te is tudod, hogy nem ezt írtam. Csak látom, hogy a sok itteni roma gyerek a könnyebb végén fogva a dolgot, elment hivatásosnak. Tudom, hogy nem ők vannak a honvédségnél többségben és nem vitatom Dudiék szakértelmét és hazaszeretetét. De ha én lennék tiszt, és hepaj lenne...inkább vezetnék önkénteseket, mint egy esetlegesen mellékvonalas hivatásosokat.

Zsolti; Te is tudod, hogy nem ezt írtam. Csak látom, hogy a sok itteni roma gyerek a könnyebb végén fogva a dolgot, elment hivatásosnak. Tudom, hogy nem ők vannak a honvédségnél többségben és nem vitatom Dudiék szakértelmét és hazaszeretetét. De ha én lennék tiszt, és hepaj lenne...inkább vezetnék önkénteseket, mint egy esetlegesen mellékvonalas hivatásosokat.
Nem olyan könnyű ez a vége a dolognak, sokszor ottfelejtenek ám a határon... Akiben nincs elhivatottság, az kipörög ám a rendszerből elég hamar. Aki bentmarad évekig, az már stabil ember mindenhogy.

A legénységi állomány a szerződéses.A tiszti kizárólag hivatásos és már altiszt sem lehet szerződéses katona(még vannak akik szerződéses altisztek de már nem túl sok).

Mi a különbség a szerződéses,és a hivatásos között?
Fix időre kötnek szerződést, ha letelik vagy kötnek veled megint, vagy nem, a hivatásos állomány (őrmestertől felfelé) pedig élethivatásként ha nem akar magától elmenni, és nincs fegyelmi/egészségügyi probléma vele, határozatlan ideig, többnyire nyugállományig marad a rendszerben.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

...

További ...

• Tetszik
Reactions: fishbed
elérték az olajmezőket nehéz harcok folynak az IA.-val.

• Tetszik
Reactions: fishbed