BMPT / BMPT-72 / Object 199 Ramka / Terminator (Oroszország)

Azt írtad csak 35 mm-ben van nekik, erre reagáltam. orosz fejlesztésről nem tudok.

A 35mm-es Oerlikon fejlesztés viszont érdekes módon nagyon régi, szerintem van belőle már vagy t5-30 éve lgv gpa rendszerben dupla csöves kivitellel. A 30mm-es APC/GYHJ-re telepített meg talán 4-5 éve van rendszerben?

A 35mm-es Oerlikon fejlesztés viszont érdekes módon nagyon régi, szerintem van belőle már vagy t5-30 éve lgv gpa rendszerben dupla csöves kivitellel. A 30mm-es APC/GYHJ-re telepített meg talán 4-5 éve van rendszerben?

6 éve már láttam cikket a tesztekről, de nem tudom mikortól rendszeresítették.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Jövőre a győzelmi felvonuláson lesz látható az orosz hadseregnek átadott terminator-2 példányai és gondolom a t-90M úgyszintén.

Pár éven belül pedig jön a terminator-3 ami már 57mm löveget tartalmaz és földi és légi célpontok ellen is bevethető majd .

57mm-es gépágyú? Az is hasonló tűzgyorsaságú(ez a jó kifejezés ? ) mint a mostani 30-as?

57mm-es gépágyú? Az is hasonló tűzgyorsaságú(ez a jó kifejezés ? ) mint a mostani 30-as?

https://en.wikipedia.org/wiki/AZP_S-60

A ruszkik újabban ezt építik néhány harcjárműbe, de még a lőszereket sem modernizálják, szóval ugyan azt tüzelik mint amit negyven éve is. Mellesleg Diósgyőr is gyártott az alap légvédelmi változatból. A tűzgyorsasága jóval kevesebb mint egy 30millisnek, nem bírná egyik szárazföldi jármű sem a reakcióerejét és felesleges is lenne hiszen egy lövedék is komoly pusztításra képes.

• Tetszik
Reactions: misinator
https://en.wikipedia.org/wiki/AZP_S-60

A ruszkik újabban ezt építik néhány harcjárműbe, de még a lőszereket sem modernizálják, szóval ugyan azt tüzelik mint amit negyven éve is. Mellesleg Diósgyőr is gyártott az alap légvédelmi változatból. A tűzgyorsasága jóval kevesebb mint egy 30millisnek, nem bírná egyik szárazföldi jármű sem a reakcióerejét és felesleges is lenne hiszen egy lövedék is komoly pusztításra képes.

Gondolom szintén 2 csöves az 57mm-es is,moslék munkát csinálhat,ahová beköszön.
Az 57-es lövedég robban,becsapódáskor,vagy csak átüt?

• Tetszik
Reactions: zsolti
Ehhez "tud-e készülni" szegényített uránból "útravaló"?

Ha tud, mit tud?

Gondolom szintén 2 csöves az 57mm-es is,moslék munkát csinálhat,ahová beköszön.
Az 57-es lövedég robban,becsapódáskor,vagy csak átüt?
Elvileg légvédelmi fegyver, robban az még becsapódás előtt is szerintem. Iránnak van egy dupla 57mm -es szörnye de az teherautó alvázas, valami Brahman vagy mi a neve. Na meg ott volt az öreg Zsu 57-2

APC, IFV vonalra maximum. Mbt ellen kevés.

Hmmm. Akkor szerintem a 30mm körüli elég/jobb, a tűzgyorsaság miatt. A nagyobb vasak ellen mindkét esetben a tűzfegyver mellé rakéta kellene.
Az egy drónnal kombinálva anti-tank-BVR lenne/lehetne kb(8km-ig).

• Tetszik
Reactions: zsolti
d3y2zjc5he8.jpg

4msvbxtqhlq.jpg
gkvighmxb7i.jpg
qg_oqxgj8vk.jpg

y2nz31stvvu.jpg

Orosz védelmi miniszter helyettes Jurij Boriszov ma arról nyilatkozott, hogy Terminatorok részt vesznek idei Győzelmi Napi parádén. Arról is nyilatkozott, hogy pozitív tapasztalatot szedtek össze szíriai alkalmazása során. Kár, hogy nincs videó anyag róla, egyik oldalról sem....

• Tetszik
Reactions: Python and fishbed