Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
újabb verziói? Mert olyan mintha ha az "1" és "2" övözete lenne.
BMPT-2-ek
Ilyen is van? Én eddig nem hallottam róla.
Bocsánat! Terminator 2 akartam írni
Volt a BMPT, BMP-T, stb. jelölésű eredeti változat.
Aztán jött a BMPT-72-esek, amelynél a teknő megegyezett alapvetően az alap T-72-essel, és a lánctalp felett nem volt gránátvetője, gondolom Luthero ezért vetette fel, hogy ezek valami hibridek lehetnek.
Nekem is úgy tűnik, hogy ez valami hibrid megoldás lehet, a BMP-T teknője a BMPT-72-nél látott toronnyal.
Volt a BMPT, BMP-T, stb. jelölésű eredeti változat.
Aztán jött a BMPT-72-esek, amelynél a teknő megegyezett alapvetően az alap T-72-essel, és a lánctalp felett nem volt gránátvetője, gondolom Luthero ezért vetette fel, hogy ezek valami hibridek lehetnek.
Nekem is úgy tűnik, hogy ez valami hibrid megoldás lehet, a BMP-T teknője a BMPT-72-nél látott toronnyal.
Szerintem ez az eredeti változat, még a torony is, csak egy-két elemet átemeltek a torony tekintetében BMPT-72 -ről. Mondjuk szerintem bődületes hülyeség is lett volna kihagyni a 40mm -es gránátvetőket egy ilyen, alapvetően a csecsenföldi tapasztalatok alapján létrehozott konstrukciónál!
Már afganisztáni tapasztalat.Kell az ellen gyalogságának lefogására,szegdelt terepen nagyon veszélyessek tudnak lenni a mai kézi páncéltörő eszközökkel.M1 hk eredeti pályázati kiirásában is szerepelt,hogy a pk ngp-vel és 40milis automata gránátvetővel is rendelkezzen.Kifejezetten hatékony gyalogsági lefogás céljábol.Csak az Mk19 túl nagy volt erre a célra.Talán a mai kissebb orosz/kinai gránátvetőkkel,egy távirányitott toronyban(vagy egy M60 jellegű zárt pk toronyban,ha befér) ngp-vel párositva megoldható lenne.A mai programozhat gránát tecchnológiával egész érdekes lehetőségeket nyithatna meg.Mid gondolsz rola?Mérnöki szemmel,megodható lenne a mai technikával?Lényegében kiválthatná a BMPT tüzlefogó szerepkörétÉn viszont értelmét nem látom. A két gránátvetős plusz 2 főt jelent a legénységnél, a gránátvetők korlátozott tűzívvel rendelkeznek, csak előre tüzelhetnek. A koncepció ugye régi, még csecsenföld előtti, a BMD-4 és a BMP-3 esetében is van mód a lánctalp felett elhelyezett fegyverek kezelésére - csakhogy azokat a szállított raj géppuskásai kezelték.
Jó kis elemzés, pro és kontra
https://topwar.ru/142470-bmpt-termi...ebsite&utm_medium=push&utm_campaign=theme_day