A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Off:
A legkevésbé sem vagyunk ázsiai nép,csak jártunk arra is.

Ezt az elméletet kérlek fejtsd ki bővebben, mert annyiszor olvastam már arról, hogy itt alakult ki a magyarság, de sosem foglalkoznak azzal, hogy akkor Árpádék hogy a túróba kerültek el innen.
De kérlek ne ide írj, inkább a beszélgetőbe, vagy máshova. Csak szólj, hogy hova. :)
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
http://www.honvedelem.hu/cikk/66414_folytatodik_a_honved_kadet_program_abonyban

nbzmeg...

Folytatódik a Honvéd Kadét Program Abonyban
Címkék: együttműködés, helikopterbázis, Honvéd Kadét Program
Az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolával írt alá együttműködési megállapodást a napokban dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka.
01.jpg


A programban már négy éve részt vevő iskola újabb két évre kötelezte el magát a Honvéd Kadét Program mellett. Az intézmény fenntartójaként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerülete részéről Fodor Gábor tankerületi igazgató írta alá a megállapodást. Az abonyi iskola vezetői négy év tapasztalatainak birtokában döntöttek a közös munka folytatása mellett. Ez egyértelmű bizonyíték a kadétprogramban rejlő értékekre, és elismerés mindazoknak, akik ezen értékek megteremtésén és közvetítésén dolgoztak, dolgoznak.

Dr. Koller József dandártábornok hangsúlyozta: a közös cél olyan képzés létrehozása, amely a 21. század követelményeinek megfelel, amelyben egyrészről benne van a múlt hagyományainak tisztelete, másrészről pedig olyan képességeket foglal magában, amelyek lehetővé teszik a tanulók későbbi boldogulását az életben. A honvédelem nemzeti ügy, amely a társadalom minden tagját érinti. Ki más tudná az ehhez szükséges rugalmasságot, a bajtársiasságot, az egymásért történő felelősségvállalást a mai fiataloknak hatékonyabban közvetíteni, mint az iskolák, a velük nap mint nap foglalkozó tanárok? - fogalmazott a tábornok.

02.jpg


Kavecsánszkiné Pál Erika már eredményekről számolhatott be, hiszen diákjaik idén sikeres érettségi vizsgákat tehettek a katonai alapismeretek tantárgyból. Kiemelte: a követelményeket a lányok és a fiúk hasonló színvonalon teljesítették. Hozzátette, hogy idén már az iskola tanulóinak ötöde választotta a katonai alapismereteket.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and tindalos

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Nagyon furcsa elképzeléseid vannak a Kádár-korszakról. Mondhatni semmi köze az akkori valósághoz, de még a Rákosi-korszak se így működött.

Neked vannak nagyon furcsa elképzeléseid ezt pont a napokban olvastam, erre a hozzászólásodra eszembejutott:

http://www.origo.hu/tudomany/201711...urni-a-magyar-gazdasagi-reformkiserletet.html

A szovjet pártvezetés azonban továbbra sem volt elégedett, ezért is került sor Brezsnyev váratlanságában fenyegető élű tököli villámlátogatására, november 27-én. A szovjet pártfőtitkár itt már nem csak a februárban megtett kifogásait ismételte meg, hanem konkrét neveket tartalmazó listát nyújtott át Kádárnak, a listán szereplő reformisták haladéktalan elmozdítását követelve.
A magyar pártvezető természetesen nem óhajtott tengelyt akasztani a Kremllel, ez ellentétes lett volna a meggyőződésével és politikai habitusával. Az új gazdasági mechanizmus részleges felszámolása még további két évig tartó folyamat volt. Nyers Rezsőt és a reformpártiakat elmozdították, az ultrakonzervatívok képviselői, Komócsin Zoltán és Biszku Béla pedig ismét „helyzetbe kerültek".
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Azaz már akkor tudták, hogy a klasszikust idézve "ez az út a pokolra visz" de a mindent átszövő szervilizmusnak hála, ugrottak Kádár apánk szavára az illetékesek?
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 208
10 998
113
http://www.honvedelem.hu/cikk/66432_ausztriaba_latogatott_a_vezerkarfonok

Eddig tartottak az elvek.... Bár egész sokáig kihúzta az öreg, hogy ne vegye fel.

Már azt hittem, kipa lesz rajta. Milyen elvek, kifejtenéd?

Amúgy csak én veszem észre, hogy mióta Sharid megint aktívabb lett, szénné van offolva a topik ?

Sanszos, mert én pár nap után listáztam és nem látom, hogy mit hücpélkedik itt össze.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
  • Tetszik
Reactions: Pal and tonyo

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
mert vettek valamit egy cégtől, raktárról. mint máshol nekiestek, kb airsoft level 1 szinten, ha jól azonosították a cucost.

Ha kéred a gyártó legyártja neked kívánt színben, 15x áron.
akkor kb annyiba fog kerülni, mint ez:
8156996010001009801307no.jpg



(a képen a Shayetet új mellénye, lángálló, por és tengervízálló, a zippzárak vízmentesen záródnak)
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 678
77 694
113
Ha minden beleraksz összesen 14KG. Sok. De láthatóan éles helyzetben ebben rohangálnak.
Így van. De a csúnya zuzodás nagyon más mint amikor átmegy rajtad az 5.45x39, 5.56, ne adj isten 7.62x51 Akkor k*ra halott vagy.

7.62 TC átmegy rajta, csak nyersanyag árban 1000*es különbség van. De még avval is egy 5.45/5.56 a határon billeg.

IED miatt, meg mert ilyenekben rohangálnak. De ami a legszebb, hogy az Oroszok is ilyesmiben rohangálnak Szíriában, ott van rajtuk a plate a vestben. Értem én, hogy amik hülyék de Oroszok is?


Egy normális modern mellény max 14 kiló, de a legújabbak a legújabb plate-ekkel 12 körül vannak +természetesen a lőszer. De ez beleszámítva az oldalsó plate-eket is. A high speed megoldások 8-10 között vannak.

Modern mellény LvL IV stand alone plattel nincs 10 kg!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 678
77 694
113
Mit? Nekem csak az tunt fel, hogy nagyon csunya az osztrak diszorseg ruhazata. Nem talatak valami olyan kort, amikor epp ertelmes ruhakat viseltek? Jo, persze ez politikai dontes, de akkor is csunyak.

Azt vallotta eddig,hogy amíg nincs kiosztva az új gyakorló a csapatoknál addig senki nem veheti fel a vezérkarnál/ÖHP-nál...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 334
13 878
113
Ezt az elméletet kérlek fejtsd ki bővebben, mert annyiszor olvastam már arról, hogy itt alakult ki a magyarság, de sosem foglalkoznak azzal, hogy akkor Árpádék hogy a túróba kerültek el innen.
De kérlek ne ide írj, inkább a beszélgetőbe, vagy máshova. Csak szólj, hogy hova. :)
NEEE!!!
Vagy ha mégis nem ebben a topikban.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 288
27 198
113
Néhány szó a fenntebb emlegetett ezredesekről:

Csak médiakatonák a tartalékos tisztté avatott kormánymegbízottak, be sem lehet hívni őket, a lényeg, hogy néha egyenruhában fotózzák őket

  • Az egyenruhába öltöző kormánymegbízottak nem klasszikus tartalékosok, hanem alapvetően látvány- vagy médiakatonák
  • úgy avatják fel őket, hogy előtte nem részesülnek semmiféle kiképzésben, bár később ezt be kell pótolniuk
  • éles helyzetben, ellentétben a rendes tartalékosokkal, nem hívhatók be
  • nem parancsolhatnak más katonáknak
  • saját magukat "a tartalékos rendszer és a civil társadalom közötti összekötőknek" vagy "szemlélőknek" nevezik
  • a legfontosabb katonai tevékenységük az, hogy nyilvános eseményeken néha egyenruhában jelennek meg, elvileg ezzel is népszerűsítve a tartalékosságot
A kormánymegbízottak „tartalékos ezredesként” szerelnek fel, és mint önkéntes műveleti tartalékosok, ebben a rendfokozatban a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság állományába tartoznak. Azon belül az adott megyében a tartalékos rendszer és a civil társadalom közötti összekötőként képviselik mindazon értékeket, amelyeket a haza védelme, a „honvédelem, mint nemzeti ügy” jelent.

Szerepünket, mint „szemlélők” látjuk el. A katonai és társadalmi eseményeken, rendezvényeken viselhetjük a tartalékos egyenruhát, személyes példánkkal népszerűsítjük az önkéntes vállaláson alapuló tartalékos katonai szolgálatot. Figyelemmel kísérjük és támogatjuk az adott megyében a tartalékos rendszer kiépítésének helyzetét, részt veszünk a részükre szervezett kiképzési és egyéb katonai programokon, de ezen kívül tényleges katonai szolgálatra nem vagyunk behívhatók, honvédelmi alegységek nem kerülhetnek parancsnokságunk alá, továbbra is ellátjuk a fővárosi, illetve megyei védelmi bizottságok elnöki teendőit. Ez utóbbi megbízatásunk miatt – tartalékos szolgálatunktól és főtiszti kinevezésüktől függetlenül – egyébként is sokrétű honvédelmi tevékenységet végzünk (például gazdaságmozgósítási vagy lakosság-ellátási feladatok), melyet jogszabály ír elő részünkre.

https://444.hu/2017/11/29/csak-medi...a-lenyeg-hogy-neha-egyenruhaban-fotozzak-oket
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 732
3 854
113
Mit? Nekem csak az tunt fel, hogy nagyon csunya az osztrak diszorseg ruhazata. Nem talatak valami olyan kort, amikor epp ertelmes ruhakat viseltek? Jo, persze ez politikai dontes, de akkor is csunyak.
Hozzátenném még , hogy az egységes tisztelgéssel is hadilábon állnak. Hja kérem, a liberalizmus mindenekfelett!:) Náluk ennyire nem része a kiképzésnek az alaki?
 
  • Tetszik
Reactions: Pal