[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

D

danielblack

Guest
Te most tömeges elmezavarra hivatkozol, és öngyilkos hajlamra!! Akkor most németeknél nem lenne 1949 óta legnagyobb kormány válság!
Ki mondja meg mi az Európai? Te vagy Brüsszelben a liberálisok, vagy baloldaliak aki már csak névben azok, mert munkásokhoz bérből és fizetésből élő emberekhez már semmi közük.

Egyre jobb nyugaton a közbiztonság !
Rokonom a fazon :D
 
  • Tetszik
Reactions: silversisko

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Ez Európa akarata. A fehér, posztkeresztény őslakos tömegek semmisítik meg a saját életterüket. Demokrácia van minde nyugati országban, ez a lakosságuk akarata. Nem létezik háttérhatalom és Soros-terv sincs, csak az európai, fehér többség sziklaszilárd akarata, hogy felszámol mindent, amit tegnap Európának neveztek.

Aki ezzel nem ért egyet, az tényleg nem Európai.

Kezdjetek Eurázsiában gondolkodni az elmebeteg összeesküvéselméletek helyett!

Nem értek egyet ezzel. Az emberek akaratát lehet befolyásolni. Ha a média nyomatja, hogy be kell engedni az idegeneket, akkor nagyon sokan ezt fogják támogatni.

A másik meg, hogy a hangos kisebbség sokszor háttérbe tudja szorítani a csendes többséget.
 
  • Tetszik
Reactions: misinator

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 408
27 601
113
Nem értek egyet ezzel. Az emberek akaratát lehet befolyásolni. Ha a média nyomatja, hogy be kell engedni az idegeneket, akkor nagyon sokan ezt fogják támogatni.

A másik meg, hogy a hangos kisebbség sokszor háttérbe tudja szorítani a csendes többséget.

Ha a többség úgy akarja, akkor igen. De ebben az esetben nem beszélhetünk többé hangos kisebbségről, médiáról, hiszen a többség akarja úgy.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 492
18 032
113
Brüsszel az európai polgárok akarata. Egész Brüsszelt kipucolhatnák, ha más kormányokat választanának, de nem teszik, mert alapvetően ez az európai emberek politikája. A bérből és fizetésből élő európai tömegek akarják a korlátlan bevándorlást.

Az európai polgárok nem akarják a korlátlan bevándorlást, mert leszarják az egészet. Amíg a nagy tömegeket nem érinti hátrányosan ez az egész addig nekik teljesen mindegy mit csinálnak a kormányaik. Ezt nem az európai polgárok akarják, ezt a nyugat európai kormányok akarják. A polgárok birkák, akinek könnyebb erről az egészről nem tudomást venni, mint foglalkozni a problémával mert az kényelmetlenséget jelentene számukra.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
A tartózkodás az sem igent sem nemet nem jelent. Ez nem döntés. Döntés az amikor valamire azt mondod, hogy igen vagy nem.
Nem teljesen, mivel amikor a nyugati polgar nem tesz semmit az ISIS behivasa ellen, akkor is tesz valamit, pl. azt mondja, hogy azt az idot amit az ISIS ellen tenne inkabb meg egy film megnezesere forditja, akkor azt mondta, hogy kerek ISIS-t ha nezhetek kozben filmet. Tehat kifejezi az ISIS mentes Europa erteket, ami neki lehet er valamit, de kevesebbet mint egy film. Es ez tiszta, egyertelmu uzenet a politikusnak. Olyan nincs hogy nem szavaz a valasztopolgar, mert valamit csinal amig a masik szavazni megy, az o szavazata is merheto, tehat az egyik arra szavaz, hogy Merkel hivjon be meg tobb ISIS-est, a masik arra, hogy az AfD akadalyozza meg az ISIS ternyereset, a 3. meg arra, hogy jojjon az ISIS, ha engem hagynak filmet nezni kozben.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
A Magyar Nemzetnek adott interjút Iain Lindsay, amiben szó esik Harry herceg esküvőjéről, a brit nagykövet kedvenc Star Wars-szereplőjéről (R2-D2), és Lindsay magyarul mondja el, hogy most várja a magyar nyelvvizsgája eredményét.

Ami ezeknél közvetlenebbül érinti a magyar munkavállalókat, az a rájuk vonatkozó szabályozás a Brexitig és utána, ami egyelőre még közel semeldöntött ügy. A nagykövet erről a következőket tudja mondani a kinti magyaroknak:

  • „Először is, nagyon erős üzenetet küldött nekik May asszony és kormánya: azt szeretnénk, ha az uniós, így a magyar állampolgárok és családjaik Nagy-Britanniában maradnának. Értékeljük az országunk sikereihez való hozzájárulásukat. Senki nem kéri vagy követeli a magyaroktól és más uniós állampolgároktól, hogy hagyják el az országunkat, amikor kilépünk az EU-ból.
  • Azok, akik a kilépéskor már legalább öt éve nálunk élnek (azaz 2014 márciusa előtt érkeztek legálisan az országba), könnyedén folyamodhatnak majd az úgynevezett letelepedett státuszért.
  • Akik később érkeztek, nem kell elmenniük, hanem kivárhatják az öt évet, és akkor igényelhetik. Azaz ha most érkeznek hozzánk, várnak öt évet, és megkaphatják a letelepedett státuszt.
  • A javaslatunk szerint az uniós állampolgárok a kilépésünk utáni átmeneti időszakban is jöhetnének hozzánk legálisan dolgozni és élni, csupán regisztrálniuk kellene – erre jelenleg még nincs szükség, csak a kilépés után lenne.
Tudom, hogy sokan aggódnak, mi fog történni velük, mit kell tenniük. Még egyszer leszögezném: a magyaroknak nem kell elhagyniuk Nagy-Britanniát, amikor az kilép az Európai Unióból, szívesen látjuk őket, és jelenleg nem is kell tenniük semmit, csak a brexit után kell letelepedett státuszért folyamodniuk.”

Lindsay azt is mondja, hogy a kétévesre tervezett átmeneti időszak végét követően új bevándorlási rendszert vezethetnek be, most éppen arról folyik a vita, hogy az milyen legyen. „Akárhogy is, lesz valamilyen rendszer, amellyel továbbra is befogadhatunk tehetséges és képzett embereket az Egyesült Királyságban – rájuk van szükségünk.”

Bár a britek fele újra szavazna a Brexitről, a nagykövet személyes véleménye szerint nagyon csekély az esélye annak, hogy legyen újabb népszavazás a kérdésben, hiszen azt most a két nagy párt egyike sem akarja. (Magyar Nemzet)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2017/12/rejtett-loszerkeszletet-talaltak-berlinben-egy-karacsonyi-vasar-mellett/
"“Nagy mennyiségű” lőszert találtak vasárnap Berlinben egy karácsonyi vásár közelében, emiatt a rendőrség elkezdte átkutatni a környéket.
A hatóságok szerint egyáltalán nem szokatlan dolog, hogy doboz lőszereket találnak, és a vasárnapi eset nem feltétlen köthető terrorizmushoz...
...A Bild német napilap jelentése szerint “veszélyes a helyzet”, mert a földalatti parkolóház fölött egy mecset található, a közelben pedig karácsonyi vásár.
Bár a lőszerkészletet egy mecset alatt találták, a hatóságok egy közeli parkot kezdtek kutyákkal átvizsgálni, és arról nem számolt be a sajtó, hogy a mecsetet is átkutatták volna.
Winfrid Wenzel rendőrségi szóvivő szerint a parkban nem találtak további lőszereket."


Ez nem kicsit kezd úgy kinézni, mintha minimum hatósági összejátszás is lenne.. De az egész Folyamat mögött.
 
  • Tetszik
Reactions: Pal

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 032
54 065
113
Még itt is bemondták a rádióban,hogy Ausztriában felrobbant valami gáztározó,otthon volt róla szó?
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
A Magyar Nemzetnek adott interjút Iain Lindsay, amiben szó esik Harry herceg esküvőjéről, a brit nagykövet kedvenc Star Wars-szereplőjéről (R2-D2), és Lindsay magyarul mondja el, hogy most várja a magyar nyelvvizsgája eredményét.

Ami ezeknél közvetlenebbül érinti a magyar munkavállalókat, az a rájuk vonatkozó szabályozás a Brexitig és utána, ami egyelőre még közel semeldöntött ügy. A nagykövet erről a következőket tudja mondani a kinti magyaroknak:

  • „Először is, nagyon erős üzenetet küldött nekik May asszony és kormánya: azt szeretnénk, ha az uniós, így a magyar állampolgárok és családjaik Nagy-Britanniában maradnának. Értékeljük az országunk sikereihez való hozzájárulásukat. Senki nem kéri vagy követeli a magyaroktól és más uniós állampolgároktól, hogy hagyják el az országunkat, amikor kilépünk az EU-ból.
  • Azok, akik a kilépéskor már legalább öt éve nálunk élnek (azaz 2014 márciusa előtt érkeztek legálisan az országba), könnyedén folyamodhatnak majd az úgynevezett letelepedett státuszért.
  • Akik később érkeztek, nem kell elmenniük, hanem kivárhatják az öt évet, és akkor igényelhetik. Azaz ha most érkeznek hozzánk, várnak öt évet, és megkaphatják a letelepedett státuszt.
  • A javaslatunk szerint az uniós állampolgárok a kilépésünk utáni átmeneti időszakban is jöhetnének hozzánk legálisan dolgozni és élni, csupán regisztrálniuk kellene – erre jelenleg még nincs szükség, csak a kilépés után lenne.
Tudom, hogy sokan aggódnak, mi fog történni velük, mit kell tenniük. Még egyszer leszögezném: a magyaroknak nem kell elhagyniuk Nagy-Britanniát, amikor az kilép az Európai Unióból, szívesen látjuk őket, és jelenleg nem is kell tenniük semmit, csak a brexit után kell letelepedett státuszért folyamodniuk.”

Lindsay azt is mondja, hogy a kétévesre tervezett átmeneti időszak végét követően új bevándorlási rendszert vezethetnek be, most éppen arról folyik a vita, hogy az milyen legyen. „Akárhogy is, lesz valamilyen rendszer, amellyel továbbra is befogadhatunk tehetséges és képzett embereket az Egyesült Királyságban – rájuk van szükségünk.”

Bár a britek fele újra szavazna a Brexitről, a nagykövet személyes véleménye szerint nagyon csekély az esélye annak, hogy legyen újabb népszavazás a kérdésben, hiszen azt most a két nagy párt egyike sem akarja. (Magyar Nemzet)

Javítsatok ki, ha tévednék, de én mintha úgy emlékeznék, hogy azért szavazták meg a kilépést, mert a sok EU-s állampolgár elvette az angolok munkahelyét. Most meg már marasztalni akarják a munkavállalókat. Fene sem érti az angolokat. :)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 492
18 032
113
Javítsatok ki, ha tévednék, de én mintha úgy emlékeznék, hogy azért szavazták meg a kilépést, mert a sok EU-s állampolgár elvette az angolok munkahelyét. Most meg már marasztalni akarják a munkavállalókat. Fene sem érti az angolokat. :)

Lehet most esett le nekik, hogy az annyira még sem lesz olyan jó nekik, ha elmegy az összes pincér, fodrász, szakács, kőműves, asztalos, fogászati asszisztens stb., és hirtelen majd nekik kell ezt a munkát végezni amihez nincs nagy kedvük meg affinitásuk sem.