Tehát az adott cég 80 valahány százalékban azt választja hogy munkásjáratot üzemeltet, kb egy órányi /60-70/km rádiusszal.
ez jelenthet a dolgozónak oda vissza 2-3 órányi utazást a 8-12 óra műszak mellé....-
Ezen a körön kelül kellene a átköltözőnek piaci áron szállást találnia, eltartania magát, és az esetleg az ország másik felében élő családját, miközben az alkalmazottak hiányának egyik fő oka eleve az országos átlag alatt lévő kereset....
oké, piac, kereslet-kínálat , de ez így egy öngerjesztő folyamat.
ez jelenthet a dolgozónak oda vissza 2-3 órányi utazást a 8-12 óra műszak mellé....-
Ezen a körön kelül kellene a átköltözőnek piaci áron szállást találnia, eltartania magát, és az esetleg az ország másik felében élő családját, miközben az alkalmazottak hiányának egyik fő oka eleve az országos átlag alatt lévő kereset....
oké, piac, kereslet-kínálat , de ez így egy öngerjesztő folyamat.
Bemegy a nő a bisztroba a napokban a szokásos pakkjaert, és megkérdezi hogy ugye karácsonykor is nyitva lesznek? És halálra van remulve mikor megtudja hogy nem, mert karácsonykor karácsony van. És az ilyen félkész kajak meg nem is olcsók ugye , megtehetné hogy rendes kaját csináljon otthon, de nem nem ér rá mert fb, műköröm, még nem piszkolja össze a kezét . Szóval én úgy látom hogy ez terjed, ez a népszokás vagy mi. Par hete vendégségben voltunk vasárnap délben, előtte kb fél 12-kor beugrottam a sárvári Tescóba némi borert meg csokiert, és tele volt emberrel. Vasárnap fel-haromnegyed 12-kor. És még mentek be. Nők, férfiak, gyerekek mindenféle korosztályból. Hát normálisak ezek? Hát mi a jó k....a anyjukert nincsenek otthon vasárnap délben? Az a nő mi a f....t nem főzi az ebédet? Vagy menjen templomba mit tudom én hová de még ilyenkor is vásárolni kell? Ez egészséges kajalas? Nem ettől hiányos esetleg? Az én gyerekeim havi 70-80 liter tejet isznak, lány letukre a két nagyobbik a legmagasabb a csoportjaban. Cipelték a téglát a nyáron, a csirkét kacsát mindig ők viszik miután levagtam a fejét. Mcdonaldsban még még sosem voltak.