F-35 Lightning II (Lockheed Martin)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Syu

New Member
2017. november 24.
12
18
3
Ahogyan Irakot is megszállták...,stb.

Ahogy Budát is egykoron.
Egészen pontosan ez hogy is jön ahhoz, hogy oo. részben megszállás alatt tart egy szuverén országot?

OFF OFF OFF back to topic please. Ez a nagyszerű forum eleget szenved ettől a témától, legalább itt ne
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Ukrajan egy részét megszállták. Nem tudom, hogy minek játszod a hülyegyereket. Egy ország egyrészének megszállása vagy egésze között semmiféle jogi eltérés nincs. Szuverenitást sért.

Miért kell ünnepek előtt is fullba tolni...?

De van.
És mielőtt hülyerekezel mélyedjél már a nemzetközi jogban.
Sok mindenhez értesz, de ehhez speciel nem.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 028
113
A Krímet az oroszok annektálták ne keverjük a szezont a fazonnal!
Előtte meg az ukránok ugyanúgy. Legalábbis én nem tudok semmiféle népszavazásról, amely akár a Szu. idejében, akár annak felbomlásakor önrendelkezés alapján szentesítette volna Hruscsov ilyen irányú döntését. Volt H. döntése, aztán a Szu. felbomlásakor a Jelcin-mondat: "Mindenki annyi szuverenitást ragadjon magához, amekkorát bír!" Szóval igazi jogállami, demokratikus megoldás volt egy felbomló birodalom romjain, raboljon mindenki amekkorát tud ...
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and fishbed

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 028
113
Hoppá, most látom hogy rossz helyen válaszoltam, az egészet át kellene pakolni az ukrán topikba! Bocs ... :eek:
 
  • Tetszik
Reactions: endre
M

molnibalage

Guest
Oké. Izrael is megszállta egy másik ország egy részét. Akkor Izraelnek is világhatalmi ambíciói vannak? Nem hinném.
Nincsenek. De úgy tenni, mintha oo nem tolná azt, amit régen naívság lenne. Lásd FB felhasználása. Pont úgyanúgy felforgatnak, ahogy tették a komcsik is. Ugyanaz a banda, csak az öltönyük nyugati, (vagy talán akkor is az volt).
 
  • Tetszik
Reactions: Syu and camee

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 947
22 759
113
Majd rájössz Balage, hogy ezt a fórumot elárasztották a fizetett/idióta orosz mániások, és hiába próbálkozik az ember. :/

Tényleg ne kelljen már itt is belemenni, hogy ki mit és mennyire forgat fel a világban...még kiderülne hogy a kötelezően utálandó oroszok le vannak maradva...
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and boki

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 874
9 918
113
Nincsenek. De úgy tenni, mintha oo nem tolná azt, amit régen naívság lenne. Lásd FB felhasználása. Pont úgyanúgy felforgatnak, ahogy tették a komcsik is. Ugyanaz a banda, csak az öltönyük nyugati, (vagy talán akkor is az volt).

Én nem így látom.
Viszont nem fejtegetem a témát, mert:
- már számtalanszor le lett írva, hogy mennyiben, és miért más Oo, mint a SZU volt.
- nem is tartozik ebbe a topikba
- tudom, hogy nem igazán szeretsz ilyesmikről vitázni :)
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Íme az ausztrál villámok...

SYI3WUYGDBBP3A6CWK23W2WM34.JPG
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 932
8 325
113
Az, hogy az F-35 a legjobb, olyan "ovi"-s. Attól függ mire.. Az biztos, hogy a jelenkor csúcskihívásainak megfelelő most korszerű harcászati elvek alapján tervezett típus, valószínűleg mint minden harceszköznek lesznek gyermekbetegségei/hibái, de jelenleg nem gyártanak sorozatban ilyen modern taktikai repülőgépet (amely persze atombombával stratégiai fegyver is lehet, attól függ, honnan nézzük. Erről egyébként kevés szó esik, de gyakorlatilag az USA ezzel akár tömeges nukleáris támadást, első csapást indíthatna, más kérdés, hogy a hatótáv miatt, a tankerek a levegőben azért észlelhetőek lennének stb. valamint nem utdják kizárni az azt követő ellencsapást, pld. orosz, de lassan kínai konfliktus esetén sem.