Érdekességek a világ országaiból

Krasznojarszk nevü tengeralattjáró nem létezik az oroszoknál, illetve építés alatt a K-571 Krasznojarszk projekt 885M(Jaszeny-M)
Még messze az átadása. Minden bizonnyal a Krasznodar-ra gondoltak ami a projekt 636.3 Kilo 4. dízel-elektromos tengeralattjárója a FT-i flotta számára. A szentpétervári " Admiralitások " hajógyárban építették. 2017 májusában indult a Balti-tengerről állandó bázisára Szevasztopolba. Közben harci szolgálatot teljesített a szíriai partoknál is kb 3 hónapot.
Szóval a projekt 636.3 DE tengeralattjáróit, amelyek flottaközi áthajózást visznek véghez nevezik orosz aktivitásnak. Egyébként ami a nyugati lapokban, netem megjelenik az orosz tengeralattjárókról nem kell komolyan venni, mert nem nagyon értenek(keverik) az orosz tengeralattjárókhoz.

Kb 1,5-2 hónapja a norvégek a Kazany-t keresték a norvég vizekben. A Kazany a projekt 855M első hajója még építés alatt(de már vízen).:)

Ezt jó, hogy így öszefoglaltad, mert én nem igazán bírtam összerakni, mitől fosnak, egy más nevű Kilótól, vagy egy félkész Jaszentől...

• Tetszik
Reactions: boki
Oroszok meghekkelték a Karácsonyt. Santa helyett Gyed Moroz. :)

Valahol Amerikában
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: sidewinder12
Én Oroszország felemelkedési lehetőségét látom a közelmúlt eseményeiből.
100 $ fölötti Brent olajárnál, a szép bevételeket életszínvonal növelésre fordították, ez óriási hiba volt. A szankciók, illetve a nyersolaj 30 $ alá esése hozta el a felismerést erre a hibára, hogy helytelen volt nem termelni, nyersanyagbevételből venni olyat is, amit maguk is előállíthattak volna, a szankciók most már ezt kikényszerítik, illetve felgyorsítják a folyamatot. A szaudiak IPO-t akarnak az ARAMCO olajcégükben, ez lélegzethez juttatta Putyint, ezen az úton végig kell menniük most már.

A jeges vidékhez kell eszköz.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Akademik Lomonoszov ÚAE is elkészült. 2018-ban kezdik a tesztelését Murmanszkban.

z4Sjr_MXaLs.jpg

RSz-12M Topol ICBM teszteltek. Egész pontosan az amerikai rakétavédelmi rendszer leküzdésére fejlesztett új visszatérő egységet. A rakétát az Asztrahány-megyében található Kapusztyin Jar lőtérről indították a Kazahsztánban található Szari Sagan tesztmezőre. Ilyenkor az amerikaiak nem tudják lemérni a rakéta telemetriai adatait.

A Topol tesztindítás jelenségét több orosz város egén lehetett látni.
https://youtu.be/aCAaob8AtpM
https://youtu.be/v5248xjVcwE

• Tetszik
Reactions: fishbed
RSz-12M Topol ICBM teszteltek. Egész pontosan az amerikai rakétavédelmi rendszer leküzdésére fejlesztett új visszatérő egységet. A rakétát az Asztrahány-megyében található Kapusztyin Jar lőtérről indították a Kazahsztánban található Szari Sagan tesztmezőre. Ilyenkor az amerikaiak nem tudják lemérni a rakéta telemetriai adatait.

A Topol tesztindítás jelenségét több orosz város egén lehetett látni.
https://youtu.be/v5248xjVcwE
Ez most jön vagy megy ilyenkor? Mármint visszafelé jön a légkörbe vagy indítás után van? Szóval ha ilyet látok akkor fussak a borospincébe vagy szelfizzek vele?

• Tetszik
Reactions: haubagoi
Bizony veszélyben az internet. A z Atlanti-óceán(több) ezer méter mélyén fekvő kábelt Szergej bármikor elvághatja. Kiúszik búvárruhában a 300-400 m mélyen haladó tengeralattjáróból 1000+ m mélyre és elvágja a kábelt. Szörnyü, hogy az emberekenek még az ünnepek alatt is rettegniük kell.
Elvágja?! ELHARAPJA!!!!

Jut eszembe, ZAPAD 2017, lerohanták a Baltikumot végül? Vagy csak simán hazamentek...
Figyelembe véve, hogy nem ez volt az első Zapad, valójában már sokadjára rohanták le a baltiakat, a skandinávokat, meg nyilván minket is...

M
Elvágja?! ELHARAPJA!!!!

Figyelembe véve, hogy nem ez volt az első Zapad, valójában már sokadjára rohanták le a baltiakat, a skandinávokat, meg nyilván minket is...
Most hogy így mondod, tényleg. Hónapok óta lerohanva érzem magam, és eddig nem tudtam hova tegyem az érzést, de most megvilágosodtam. Az az ember a spájzban délután akkor nem is az asszony volt, hanem egy orosz katona.... Úristen, akkor én kivel aludtam az éjjel..??:eek:

:D:D

Most hogy így mondod, tényleg. Hónapok óta lerohanva érzem magam, és eddig nem tudtam hova tegyem az érzést, de most megvilágosodtam. Az az ember a spájzban délután akkor nem is az asszony volt, hanem egy orosz katona.... Úristen, akkor én kivel aludtam az éjjel..??:eek:

:D:D
Basszus, te megcsináltál egy orosz katonát?! ;):eek::eek::D:D:D:D:D Némely egyenruhás orosz csaj fotója alapján amúgy ez a lerohanás nem egy félelmetes gondolat - csak az asszony meg ne tudja, mert hát tőle azért jobban tartok, mint ezektől az orosz támadásoktól... Lévén eddig az összeset túléltem. :D:D:D:D