Krasznojarszk nevü tengeralattjáró nem létezik az oroszoknál, illetve építés alatt a K-571 Krasznojarszk projekt 885M(Jaszeny-M)
Még messze az átadása. Minden bizonnyal a Krasznodar-ra gondoltak ami a projekt 636.3 Kilo 4. dízel-elektromos tengeralattjárója a FT-i flotta számára. A szentpétervári " Admiralitások " hajógyárban építették. 2017 májusában indult a Balti-tengerről állandó bázisára Szevasztopolba. Közben harci szolgálatot teljesített a szíriai partoknál is kb 3 hónapot.
Szóval a projekt 636.3 DE tengeralattjáróit, amelyek flottaközi áthajózást visznek véghez nevezik orosz aktivitásnak. Egyébként ami a nyugati lapokban, netem megjelenik az orosz tengeralattjárókról nem kell komolyan venni, mert nem nagyon értenek(keverik) az orosz tengeralattjárókhoz.
Kb 1,5-2 hónapja a norvégek a Kazany-t keresték a norvég vizekben. A Kazany a projekt 855M első hajója még építés alatt(de már vízen).
Ezt jó, hogy így öszefoglaltad, mert én nem igazán bírtam összerakni, mitől fosnak, egy más nevű Kilótól, vagy egy félkész Jaszentől...