Már a korai géprombolók is rosszul mérték fel a helyzetet. Nem a megélhetésüket vesztették el hanem "robotizálható" munkájuk helyett valami mást kellet csinálniuk. Rengeteg szakma veszik ki folyamatosan, egyedül a szántó vető paraszt munkája örök.Hát szerintem az elkövetkezendő 10 évben olyan mértékű robotizáció fog bekövetkezni amilyen még soha sehol nem volt. Ráadásul a tendencia mértéke csak növekedni fog. Valószínűleg tényleg szükséges lesz bevezetni az alapjövedelmet a modernebb országokban.
Na azt már rég GPS-es traktorok csinálják éjjel....egyedül a szántó vető paraszt munkája örök.
Már a korai géprombolók is rosszul mérték fel a helyzetet. Nem a megélhetésüket vesztették el hanem "robotizálható" munkájuk helyett valami mást kellet csinálniuk. Rengeteg szakma veszik ki folyamatosan, egyedül a szántó vető paraszt munkája örök.
Csak addig amig nem lesz ettol olcsobb az emberi munkero.Na azt már rég GPS-es traktorok csinálják éjjel.
Már a korai géprombolók is rosszul mérték fel a helyzetet. Nem a megélhetésüket vesztették el hanem "robotizálható" munkájuk helyett valami mást kellet csinálniuk. Rengeteg szakma veszik ki folyamatosan, egyedül a szántó vető paraszt munkája örök.
Nem csak ott. Szinte mindenhol elkezdték már használni.China Tests New Facial Recognition System in Xinjiang Uyghur Region - Reports
https://sputniknews.com/military/201801181060856202-china-facial-recognition-system/
Ezekkel az a rettenetesen nagy baj, hogy nagyon drága a pálya megépítése.600km/h sebességű maglev vonat 2020-ra.
A múltkor vergődött itt valaki hogy "német technológia" stb:
Hát meglehet de az első sugár hajtómű is német volt mégsem ők építették meg a f-22 vagy az f-35 hajtóművét
![]()
![]()
Ezekkel az a rettenetesen nagy baj, hogy nagyon drága a pálya megépítése.

Eddig egy ilyen presztízsberuházásuk volt Sánghájban. De az is csak vagy 40 km.Hát a pénz nemigen probléma a kínaiaknál![]()
Én a kis veteményes kertemet jobb szerettem kézzel művelgetni bió formábban.Ne légy benne olyan biztos.
Egyetértek!Én a kis veteményes kertemet jobb szerettem kézzel művelgetni bió formábban.

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..