Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
oké,m a 444 ma pont összeszedte:
https://444.hu/2017/12/12/irannak-lesz-egy-buszgyara-amit-a-magyar-adofizetok-fizetnek-ki

ezek alapján döntsd el, mi a valóságtartalma a dolognak.

Én értem, hogy a 444 újságírói azt sem tudják, hogy mi a különbség a "hitel" és a "magyar adófizetők fizették ki" között, de azért rólad többet feltételeztem. Vagy csak megint fel akarod húzni néhány hozzá nem értő olvasó agyát?
Hitelt adunk Iránnak, amiből felhúzunk ott egy gyárat. Mi ebben a rossz?
A hitelt vissza szokás fizetni, kamatostul, jó üzlet szokott lenni, ha nem hiszed, kérdezt meg a bankárokat.
Adófizetői pénz elpocsékolása akkor lenne ha negatív kamatra adnánk nekik.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Van itthon egy 12 éves ír viszkim.
Amikor az ötezredik busz kigördül iráni gyárból, elküldöm neked.

De szerintem addigra elpárolog a dugón keresztül

Nem olvastam végig az egész cikket, de nem 1000 buszról van szó?
Egyébként nekünk az sem baj, ha egyetlen egy busz sem készül el Iránban. A lényeg, hogy visszakapjuk a pénzt kamattal együtt.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
1000 buszra gyár????????
viccelsz?

bocs a visszakapjuk kamattal... belpolból beugrott egy 165 milliárdos üzlet, amit kifizetett az állam és bukott rajta...
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
az ezer darab az ebben a témakörben a győri audi versus magyar Puli gyártás kategória.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 329
54 894
113
Egy kis nosztalgia:
26165622_1907367302910340_3746611447991070947_n.jpg
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
A BM Heros háza táján talán ismét felcsillant a remény.... "magyar" tűzoltóautói:

Az UTÁLT hulladék, amit nem hajlandóak normálisan megcsinálni / alakítani, milliónyi visszajelzés után... Dobfékes fasza gépek.. csak nem tudom ki tud vészfékezni vele.. de az is szép volt, az első átadásoknál, hogy a KÖTELEZŐ, ALAP málhafelszerelésből NEM VOLT mindennek HELY RAJTA. (Pl a szellőztető ventilátornak..) Ja meg azok a gépek, amik áprilisban érkeztek(!) decemberben már 3. alkalommal lettek leállítva és azthiszem 1 vagy 2 hét múlva tud vele foglalkozni a szerviz... 60 gyártó 8 különböző országból származó alkatrészekből próbálják összelegózni és nem értik, hogy miért nem jó... amúgy az alváz nem rossz.
199388_source.jpg




Ő még tavaly mutatkozott meg, de elvileg még nincs sorozat gyártásban. Őt sokan várhatják, mert a 10 köbös tartály az Alföldön nagyon jó szolgálatot tehet, reméljük, hogy erős motor kerül bele és ésszerűen fogják szétosztani, mert városi környezetben ez bőven sz... lenne ezzel közlekedni a kis utcákban, meg oda nem is kell annyi víz. (amúgy szerintem faszán is néz ki, csak elől a Tűzoltóság felirat lehetne nagyobb, szélesebb.)

BIG_0014831696.jpg



A mostanában reflektor fénybe kerülő kicsike:
Szerintem ő is csúnya bukfenc lesz, mert szerintem arra a feladatra amire valóban szeretnék, arra kevés lesz. Amúgy nem lenne rossz, mert kicsi és mozgékony, ha jó motor van benne, állítólag maga az autó nem rossz, de a málhatérben a hely kiosztása borzalmas, no meg ahhoz, hogy ez B. kat.ban maradjon sok mindent nem is lehet belepakolni... : ) Ez kb olyan, mint ha az A 319-eseinket felderítésre és légiharcászatra is használnánk.
tuzolto_01-700x467.jpg






Más csoda:

Állítólag ezeknek a buszoknak a 70%-a ki is esett, bár az okát nem tudom..

18803111_aeaa056e64d7c58cff35b9b37c2c333a_wm.jpg




Az autóipar mostanában:
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mi_tortent_a_magyar_autogyarakkal.654414.html
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a magyar ipar átalakult és kisebb lett. Ennek minden előnyével (?) és hátrányával. Egyes nagy ipari cégek még a K&F egy részét is itt tartják fent, szóval azért a szuperpesszimisták azért elég gyakran túlzásokba esnek, hogy mit vesztettünk el.

Az meg végépp vicces, hogy azzal érvelnek, hogy mennyre fasza volt az Ikarus, hogy tízezerszám vitték innen. Igen, vitték. A SzU szépen elvitte és odaadta a haveri országonak. Persze sikerült is eladni belőlük, de ezt ne úgy állítsuk már be, mint világraszóló teljesítmény. A világ fejlődő országaiba, komcsi diktatúrákba és csóró országokba mentek. Azért, mert ez kaphattak, vagy erre tellet és nem azért, mert ez volt a világ teteje...

1990: Helyi volán gyorsan szerzett használt nyugati buszokat. Ikarus helyett.... na miért is....
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Talan ide illik.
Vajon hány magyar pilóta fog gyakorolni ezeken a gépeken??

http://szabadalom-vedjegy.hu/talalm...rcius_laci&utm_campaign=szabadalom_post_boost
Egy ilyen szabadalomban kb. az van, hogy az én rettentően egyedi ötletem a szénszálas test és az elektromos meghajtás összeépítése? Ennyi erővel levédetem az "áll egy ember és beszél a nézőhöz" műsorvezetési formátumot, és minden második műsor jogdíjat fog nekem fizetni. Meg az Apple levédetett gombja.... vicc.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7