[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Orosz technika eddigi negatív megítélése az Közel-Keleti háborúk alapján születtek. Lásd Izrael vs arabok, amik vs Irakiak.
Ahogy látható a nyugati technika is ilyen kezekben nem képes sokkal jobb teljesítményre.
Törökök kapcsán az a legdurvább, hogy ők évtizedek óta NATO tagállam felszerelés mellé kiképzést stb ilyen szinten kaptak, ennek ellenére ez az eredmény.
Itt meg egyesek itt mondogatták, pár éve, hogy orosz légierőt stb török légierő megenné stb. Lehet a valóság csúnyán más lenne!
Jelenlegi török hadsereg modern nyugati fegyverzettel felszeret gépesített hadosztálya jelenben nem bírna el egy 1980 évekbeli technikával felszerelt szovjet gépesített hadosztállyal, lehet hogy varsó szerződés idejéből származó cseh, lengyel, magyar hadosztállyal sem!


ö.... mennyire vagy képben a török hadműveleti és politikai tervekkel?
ja, hogy semennyire?
kösz.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 031
113

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Megadjam a Mo-os fickü Email címét?

De így már érthető a Wagner Group miért próbálkozott be múlt héten...
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 270
20 516
113
Nem volna ám baj, ha megtanulnál olvasni is és nem linkelgetnél újra olyanokat amit mások már betettek!
pl.
A hatalmon levő rezsim szövetségesei szolgálataikért szinte széthordják Szíriát. Úgy látszik, az olaj– és gázkitermelést az oroszok, a telekommunikációt az irániak, a finomítókat és az elektromos hálózatot talán szintén Irán kapja. Lehet, hogy az irániak tőkehiánya miatt végül az oroszok sokkal nagyobb szeletet kapnak a tortából?
Emlékeztetnek arra, hogy a finomítók és az áramellátás újjáépítését tavaly szeptemberi megállapodások alapján iráni-venezuelai-szíriai konzorcium végezhetné el. Ez a “széteső Venezuela” miatt kérdésessé vált, az irániaknak pedig nincs elég tőkéjük. Az iráni forradalmi gárda már megkapta a telekommunikációs szektort. Az európai cégek az USA-embargó miatt nem rúghatnak labdába. Oroszország ellen viszont már úgyis szankciókat vezettek be.
Oroszország épp lenyúlja a szíriai olaj– és gázlelőhelyeket
vagy
Azt írják itt (mégpedig egy MOL szakértő), hogy egy január végi megállapodás szerint az oroszoknak kizárólagos olaj/gáz kitermelési joguk van Szíriában)
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Russia-Is-Taking-Over-Syrias-Oil-And-Gas.html
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 308
10 230
113


Ghoutának lőttek.


DWO3I54XcAAOXSp.jpg




Legalább 2 T-90 még és több Akatsiya



 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 565
34 596
113
Igen mar biztos vagyok benne hogy m240 igen potens joszag. Na ezert nagy kar hogy nem rendszeresitettuk anno tulipankent
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 031
113
Reális Vagneros veszteségek Deir ez Zornál: Maga a Vagner CSVK vezetője nyilatkozik: Ezenkívül a jenkik volt ISIS harcosokat képeznek ki gyilkolásra az Eufrátesz keleti oldalán a kurdok vezetee SDF-ben. Az SDF csoportok parancsnokai kurdok a harcosok arabok-volt IÁ-sok. Kb eddig 1000-et képeztek ki.(korábban írtam, hogy az ISIS nem vész el csak átalakul)
https://politpuzzle.ru/91310-rukovo...-dobrovoltsev-v-sirii/?utm_source=warfiles.ru
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Reális Vagneros veszteségek Deir ez Zornál: Maga a Vagner CSVK vezetője nyilatkozik: Ezenkívül a jenkik volt ISIS harcosokat képeznek ki gyilkolásra az Eufrátesz keleti oldalán a kurdok vezetee SDF-ben. Az SDF csoportok parancsnokai kurdok a harcosok arabok-volt IÁ-sok. Kb eddig 1000-et képeztek ki.(korábban írtam, hogy az ISIS nem vész el csak átalakul)
https://politpuzzle.ru/91310-rukovo...-dobrovoltsev-v-sirii/?utm_source=warfiles.ru



nem vész el csak átalakul....

na akkor pontosítás kedvéért... meg mert úgy láccik, el kell mondani 100x,mert a jelek szerint az emberi emlékezet rövid...

Volt IÁ harcos... mégis milyen? az Iszlám Állam, akár a tálibok. a afrikai hadurak, etc, az uralmuk alá von területeken rendszeresen "kényszersorozást" aka kötéllel fogás- hajtottak egy részét bekényszerítette a saját hadseregébe, harcolsz vagy lelövünk és utána a családodat is kinyírjuk féle választási lehetőséget felkínálva.

Most ahogy az IÁ Szíriában összeomlik, és hatalma visszaszorul, ezek az emberek egy része (megélhetés és védelem ugye) csatlakozik ahhoz a fegyveres szervezethez, ami épp kéznél van, az US felügyelte fegyíeres csoporttól Aszad párti miliciához.
Nyugodj meg ilyen alapon Aszad bácsi fegyveres bandáiban is szép számban szolgálnak volt IS-ek, hezzie/ elöljárókkal, az orosz újságíró szavait idézve, akit pld egyáltalán nem zavar sem ez, sem az olyan történelmi párhuzam, mint volt Wehrmacht/SS állomány és tisztek az általuk felállított komcsi német seregben...

(