A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Bakker,megint lemaradtam 36 oldallal,vettünk valamit amivel lőni lehet? :)
Most folyik a 2018M mintájú nehezen azonosítható pozíciójú egyéni fegyverek és a hozzávaló lőszerek beszerzési folyamata (a népi szlengben csak csúzlinak és kavicsnak hívják, de az nem hangzik elég hivatalosan).

Most folyik a 2018M mintájú nehezen azonosítható pozíciójú egyéni fegyverek és a hozzávaló lőszerek beszerzési folyamata (a népi szlengben csak csúzlinak és kavicsnak hívják, de az nem hangzik elég hivatalosan).

Akkor nem kell visszaolvasnom...:(

Személyesen nekem a kavics alternatív megoldása az M8-as anya volt...sokkal kiszámíthatóbban repül. Bár így könnyebb az ellentevékenység...talán mégis mégis jobb a kavics...A románok úgyis most vesznek kavicselhárító rakétaütegeket. NAAAAAAGGGyon nagy kavicsok ellen.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Fenekező gömbólom a horgászboltból/öreg horgászládájából, , de kijelentem, élő célpontra sohase lőttem vele.

Új CZ pisztoly, géppisztoly, gázspray rendszeresítések a BM-nél
"A cseh Ceska Zbrojovka 9 mm Luger kaliberű (19+1) kakasos DA/SA szolgálati méretű műanyagtokos pisztolyának, a P-09-nek, illetve modern műanyagtokos 9 mm Luger lőszeres Scorpion Evo3 géppisztolynak a megvásárlását a hazai rendvédelem részéről már pár hónapja lehetett tudni az ezzel foglalkozóknak, de a múlt héten hivatalosan is megjelentek a rendszeresítésről szóló dokumentumok.

Az új, kifejezetten korszerű lőfegyverek esetében azonban nem szabad elfelejteni, hogy a rendszeresítés nem jelent feltétlenül ellátást mifelénk, ráadásul szinte biztos, hogy nem teljes fegyverzetcsere lesz, hanem csak néhány elitebb egység, például a Készenléti Rendőrség fog belőle kapni."
http://kaliberinfo.hu/hirek/uj-cz-pisztoly-geppisztoly-gazspray-rendszeresitesek-a-bm-nel/
cz-scorpion-evo3-s1-kal.-9x19mm-8126.jpg

Egyébként kiváncsi volnék a végkövetkeztetésre.
lehet, hogy nincs értelme a további kutatások és a fejlesztéseknek?
Lehet, hogy most, pont itt, pont ekkor, érdemes mindennel leállni?
Én ezt vagy viccnek, vagy elírásnak néztem. Már hogy lehetne az kérdés, hogy van-e a haditechnikai kutatás-fejlesztésnek jövője? Mi az alternatíva? Minden jó és tökéletes ma már, meg kell ezekkel állni, esetleg várni kell valaki másra, míg az eredményei nem pottyannak az ülünkbe, vagy mi?

Bekaccsoltam a kultúrát,hogy mit hazudnak Szíriáról,erre a főkatonánk kiállt,és dörgő hangon bejelentette,hogy honvédség fejlesztése folyik,most vettek Rába teherautókat,meg villástargoncákat,kicsit meg is nyugodtam,hogy akkor a katonáink továbbra sem szenvedhetnek lőbalesetet,ugye....
Áhhh...:(

Meg gyodatelepito futot meg mobil eap pontokat.

Ez egy esetleges uj hatar zarasara szolgal a mennyiswget figyelembe veve ukran

?? Villástargoncával hogy lehet a határa kerítést építeni? :D
Rába teherautókat még megértem. A targoncákat is ha logisztikai raktárba kell.

Egyébként kiváncsi volnék a végkövetkeztetésre.
lehet, hogy nincs értelme a további kutatások és a fejlesztéseknek?
Lehet, hogy most, pont itt, pont ekkor, érdemes mindennel leállni?
Önállóan nincs.
A szerencsére már megszűnt HTKI utolsó nagyobb ötlete a Puch kisteherre felapplikált Vasziljok volt, azzal a tervvel hogy pld Afrikában micsoda exportsiker lesz. Na. ja. A rendelkezésre álló szellemi/anyagi tőkével Magyarország önálló fejlesztés címén max ennyit tudna letenni az asztalra. Az meg pénzkidobás. Vagy meg lehet csinálni a Komondort, a viláégpiacon telített izét pár példányban legyártani, -és eladni magyar fejlesztésnek, titkosnak nyilvánítva mondjuk a sebességváltó gyártóját is a fotósoknak.....