Jah, nézzetek be kicsit a harci EC témában az EC topicba.Antigonosz és Terminator a mentőhelikre van ráállva, oda 135 lesz, "145 a HM kedvenc"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jah, nézzetek be kicsit a harci EC témában az EC topicba.Antigonosz és Terminator a mentőhelikre van ráállva, oda 135 lesz, "145 a HM kedvenc"
Illetve akkor egy értelmes poszthoz gyorsan 2 perc alatt a listájához pár gondolat:
Bahrein : Öböl menti olajos, Szaudi gyarmat, puskaporos hordó térség, egy főre jutóban hangyafasznyit jobban állnak.
Jordánia: Szíria és Izrael szomszédja, puskaporos hordó térség
Görögország: Törökország szomszédja, NATO-n belül is lövöldözték már le egymás gépeit, ott van nekik néhány lezáratlan ügy a szigetek körül, ja és nem mellesleg hitelből tolták a nagy fegyverkezést, meg is reccsent a dereka az országnak miatta. ÍGY inkább kösz nem fegyverkeznék, az ételt jobb szeretem a fegyvereknél, köszi!
S a végére hagynám Izraelt. MUHAHAHAHA, most komolyan, idevágta nekünk IZRAELT, példának, érted... Akik ingyen kapják a fegyvert kb. és nem mellesleg folyamatos élet-halál harcban vannak a világ legnagyobb puskaporos hordó térségének közepén, egy égő gyufával a kézben.
Kösz Blogen...
Nem ezen a világon élsz. Amúgy a nagyhatalmi fenyegetést az hány harci helivel tudnánk negálni szerinted ? Már meg sem kérdezem, hogy az oroszoktól, amcsiktól, vagy a kínaiaktól félsz-e, teljesen mindegy...Magyarország: milliós kisebbségek határon túl, olyan országokban, ahol már létükben is fenyegetik őket, folyamatos háborúk ezekben az országokban, állandó nagyhatalmi fenyegetés, még az ún. szövetséges nagyhatalmak irányából is. Valamivel jobb a helyzetünk mint Bahreinnek, de rosszabb, mint Görögországnak, vagy Jordániának. Igazából csak Izrael lenne komoly haderő nélkül rosszabb helyzetben mint mi! Nagyon is jó példák voltak ezek.
Passz, nem tudom hogy adják át a gépeket, felszerelve,leszerelve. Közben elkezdtem közben keresni, stílusosan norvégül , hátha belefutok egy értelmes topicba ahol valami molni/Allesmor féle tudósok beszélgetnek róla...
Addig itt van ez, egy rakat pdf-el, bár jobbára a felszerelést részletezi.
http://www.luftambulanse.no/kommunikasjonsutstyr
145ös a Bk117 továbbfejlesztése.Annak volt ppáncélvadász változata,de senki nem vett belőle,ha jol emlékszem.Gazelle meg a kis MD500as elvette a piacát.Felderitő/páncélvadásznak a kissebb gépek jobbak.Szerintem forditva jobb lenne,mentőnek a 145,seregnek a 635.Bár nemtudom,hogy a 635nek van e OH58Dhez mérhető kiépitett változata.Bell407est is ajánlotta a Boeing.Katoni,felderitő/páncélvadász kivitelben.Ha igény van rá,rotorárboc rendszerrel.Jó kérdés,melik lenne a jobb,ár/érték arányban.Antigonosz és Terminator a mentőhelikre van ráállva, oda 135 lesz, "145 a HM kedvenc"
Nem ezen a világon élsz. Amúgy a nagyhatalmi fenyegetést az hány harci helivel tudnánk negálni szerinted ? Már meg sem kérdezem, hogy az oroszoktól, amcsiktól, vagy a kínaiaktól félsz-e, teljesen mindegy...
Szerinted és sokan mások szerint jobb a KW TD nek mint a Mi-24, szerintem és sokan mások szerint meg nem. A véleményed elfogadom, de ne tényként közöld. Mellesleg megjegyzem, a KW-t ÉN nem a Mi-24 el állítottam szembe, hanem az EC-145 vonallal. Az USA egyiket cseréli a másikkal. Az előbbit az utóbbival. A spike tesztek zajlanak, Lengyel Spike felé és EC-145 felé kacsingatásról lehet hallani. Rakd össze.
Sanszos hogy semmire sem jó diszkólámpa? Semmire sem jó infracsapdáról is hallottam.
Szíriában hogy mi szivatta meg az Aim-9X-et én nem tudom, de olvastam minden félét, azt is amit TE most írtál, azt is hogy simán beszopta az infracsapdát, meg azt is hogy olyan erősen füstölt a szuhoj hajtóműve, hogy az takarta ki/illetve az infracsapda saját füstje. Minden szart olvastam.
Egy tény, a videón az látszik, hogy menekül egy kohószökevény, szórja az infracsapdát, az Aim-9x ami meg "szarik az infracsapdákra" simán mellé megy.
Ha akarok hiszek neked, ha akarok nem.
Szóval amit leírtál, egy vélemény, nem pontosítás.
Rudi, minden tiszteletem melett, ezt írtam én is hogy teszteken csodálatosan működött az Aim 9X mindenféle scenarióban. Földháttérben, SAJÁT amcsi csalit szóró RF-4 est mindenféle szögből leszedett. Tudom. Tapsvihar. A Szuhojnál meg olvastam még mondom olyat is, hogy nem látta a rakéta a koromtól a gépet... Mindenféle agyament baromságot láttam leírva, pro és kontra... Egy biztos, Amraam kellett egy Szu-22 re, mert az Aim-9X a neki való lőtávon/harci szituban becsődölt. EZ az egy biztos.- Az USA által eddig vásárolt UH-72 Lakoták NEM a Kiowa Warriorok váltó típusai. (nem is u.az a kategória. A Kiowa ARH helikopter volt - támadó-felderítő - az UH-72 pedig LUH - könnyű, álalános használatú) Most beszélgetnek arról hogy csinálnának egy AAS (armed Arial Scout) kategóriát amire neveznék az EC645-öst, de egyenlőre ennyi...
Én még nem láttam egyetlen EC-145-öst (illetve annak USA vagy Eu.i leszármazottait) ATG rakétával.
- Igen, a diszkólámpa tökéletesen hatástalan bármilyen korszerű MANPAD vagy AA rakéta ellen...(magyarázat ld.: lenti link)
- Az AIM-9X-cel kapcsolatban csak azt tudom mondani hogy olvasgasd ezt:
www.mediafire.com/file/nq6i1ja0ds9gqi4/Histoy+of+the+Electro-Optical+Guided+Missiles.pdf
illetve nézd meg újra ezt a videót különösen 0:17 környékén...
- Az USA által eddig vásárolt UH-72 Lakoták NEM a Kiowa Warriorok váltó típusai. (nem is u.az a kategória. A Kiowa ARH helikopter volt - támadó-felderítő - az UH-72 pedig LUH - könnyű, álalános használatú) Most beszélgetnek arról hogy csinálnának egy AAS (armed Arial Scout) kategóriát amire neveznék az EC645-öst, de egyenlőre ennyi...
Én még nem láttam egyetlen EC-145-öst (illetve annak USA vagy Eu.i leszármazottait) ATG rakétával.
- Igen, a diszkólámpa tökéletesen hatástalan bármilyen korszerű MANPAD vagy AA rakéta ellen...(magyarázat ld.: lenti link)
- Az AIM-9X-cel kapcsolatban csak azt tudom mondani hogy olvasgasd ezt:
www.mediafire.com/file/nq6i1ja0ds9gqi4/Histoy+of+the+Electro-Optical+Guided+Missiles.pdf
illetve nézd meg újra ezt a videót különösen 0:17 környékén...
Rudi, minden tiszteletem melett, ezt írtam én is hogy teszteken csodálatosan működött az Aim 9X mindenféle scenarióban. Földháttérben, SAJÁT amcsi csalit szóró RF-4 est mindenféle szögből leszedett. Tudom. Tapsvihar. A Szuhojnál meg olvastam még mondom olyat is, hogy nem látta a rakéta a koromtól a gépet... Mindenféle agyament baromságot láttam leírva, pro és kontra... Egy biztos, Amraam kellett egy Szu-22 re, mert az Aim-9X a neki való lőtávon/harci szituban becsődölt. EZ az egy biztos.
Egy gyors kérdés, mert már nem emlékszem rá 100% ban, ugye TE voltál az aki ha már harci helizünk itt egész nap, akkor a szlovák UH-1 es beszerzést tartottad példaértékűnek, követendőnek, minden földi jóval felszerelve, 50 milla feletti darabárért, ugye? Csak azért kérdezem, mert pl. az a heli sem egy tankvadász, igazából ha jól tudom kb. a gunpod/hydra szintjén max megáll a tűzerő, kevesebb embert visz mint egy minyó lényegesen, de legalább 50 milla. Egyszerűen nem tudom hová tenni az ilyen álmokat. Ezek nekünk nem férnek bele...
Te voltál, vagy keverlek valakivel?
Jól emlékszel. Mondjuk nem a "példaértékű" kifejezést használtam, de szállító helikopter kategóriában egy mindennel felszerelt UH-1Y Venom helikoptert jó döntésnek tartok. Igen, az ára 50 millió USD körül van (fegyverekkel, sisak kijelzővel, kiképzéssel, logisztikai támogatással együtt !!)Egy gyors kérdés, mert már nem emlékszem rá 100% ban, ugye TE voltál az aki ha már harci helizünk itt egész nap, akkor a szlovák UH-1 es beszerzést tartottad példaértékűnek, követendőnek, minden földi jóval felszerelve, 50 milla feletti darabárért, ugye? Csak azért kérdezem, mert pl. az a heli sem egy tankvadász, igazából ha jól tudom kb. a gunpod/hydra szintjén max megáll a tűzerő, kevesebb embert visz mint egy minyó lényegesen, de legalább 50 milla. Egyszerűen nem tudom hová tenni az ilyen álmokat. Ezek nekünk nem férnek bele...
Viheted egyszerre 3 géppel, és akkor ugyanúgy csak 1 forduló Amúgy pöröghetsz itt habzó szájjal, ha kikopik a Mi család, és nyugati vonal lesz helyette, biztos lehetsz benne, hogy nem szakasz nagyságú kapacitás lesz