A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

ööö.... akkor ezek szerint, hogy ontopic legyek, az MH lassan kétezerhúszas elvárásai megegyeznek az oroszok 40-es évekbeli követelményeivel?

Inkább csak csóró.De a két különböző modernizáció is azt mutatja,hogy nem azonosak az elvárások még akkor is ha nem a legjobb megoldások születtek.

ööö.... akkor ezek szerint, hogy ontopic legyek, az MH lassan kétezerhúszas elvárásai megegyeznek az oroszok 40-es évekbeli követelményeivel?

Bazmeg', te mekkora ász vagy, hogy ezt így felismerted... :D
Egyébként talán mostantól már nem ez a szitu... Remélem!

A Galil elsősorban a finnek utána Kalasnyikov és csak harmadiknak fent nevezet úriember munkásságát dícséri.
De jol sikerült nekik.90es évek elején felmerült rendszeresitésre.Tartalékos miliciának nagyon is jó lenne az ACE.Kalas strapabirása,javitott ergonomiával.Még a hivatásosoknak is.Bár nekem jónak tünik a horvátok VHS-2e,Amennyiben tényleg olyan jó élőben mint képen,Cz helyett azt választanám.Viszont az FN AGLM gránátvetővel ppárositanám,az eredeti krabót helyett.

De jol sikerült nekik.90es évek elején felmerült rendszeresitésre.Tartalékos miliciának nagyon is jó lenne az ACE.Kalas strapabirása,javitott ergonomiával.Még a hivatásosoknak is.Bár nekem jónak tünik a horvátok VHS-2e,Amennyiben tényleg olyan jó élőben mint képen,Cz helyett azt választanám.Viszont az FN AGLM gránátvetővel ppárositanám,az eredeti krabót helyett.
Kinézetre ne válassz fegyvert. A VHS-2 ről elég vegyesek a vélemények míg a bren 2-ről csak jót hallani.

Kinézetre ne válassz fegyvert. A VHS-2 ről elég vegyesek a vélemények míg a bren 2-ről csak jót hallani.

Nálam most a HK433 a favorit.... Állítható (hangtompító, csőszájfék, stb.) gázdugattyú, fasza anyagok, modularitás (alul-felül Picatinny, kétoldalt meg KeyMod), poligon huzagolás, behajtható tus, tanulás a G36 hibáiból... Csak az az (jelenleg kizárólag) 5.56 ne lenne...

8-9 tarat siman el leht loni az akaval minden gond nelkul./bakonyba az amcsik vagy 50 tarat lottek el eggyel oromloveszet /tobbele is lotek/ es nagyjabol az 50. Tarnal kezdett el fustolni a fegyver az also agyat ugyan ugy fogta a csakoka a cso izzott kihult majd ujra csatasorba alt a fegyver...

A tarat azert /nem engedik/ fogni mert nem stabil lotyog. Ez konstrukcios adottsag az ak akkor jo ha lotyog.... /egyebkent oreg rokak nagy resze ugy kezeli ithon es attol fuggetlenul jol lonek vele/ ismerni kell a fegyvert....

Es barmi nemu tulforrosodas ha lenne is a taktikai kesztyu nem viccbol van...

Hogy az ak t veletlenul kitarrazza valaki... Keptelenseg.... Persze szulethetett mar olyan balfek a foldon aki ezt kepes megcselekedni... De az nem jut el addig hogy alkalmazza a valosagba es eles fegyvert kapjon a kezebe.... /tobbek kozott ezert se ertem miert problema ha par nap kikepzes utan nem lo valaki eles automata fegyverrel.../

Aki nem tud csapott celgombbel loni nem erdemli meg az optikat se...modernizalatlan vagy sem meg kell tanulni celozni elsutni lovest kivaltani...

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ha valaki nem talib szinten van tudja fogni tud celgombel celozni tudja a tavolsagot allitani es megfelelen kezelni az elstobillentyut ha nem torharcrol van szo semmi hatranyba nincs az optikaval szembe. Persze gyorsabb kikepezni az e!bert optikara mint csapott celgombre

Kéziesség?Szerelhetőség?Kezelhetőséég?Lőszabatosság?Strapabiróság?Najó,ezekre igazábol öösszességében csatapróbán lehetne választ találni.Különben papiron 4kg üressen,jó fogása lehet ha kőnnyűnek tünt.Különben a 90es évek elején elég komoly összehasonlitó vizsgálatokat tartottak,mert tervezték az AK lecserélését.Manpság viszont semmi komoly ilesféléről nem hallottam,csakhogy Bren2 lesz,és kész.

Aki egy 4kg-s gépkarabélyt képes úgy elsütni,hogy az meglátszódjon a szórásán annak le kell vágni a kezét.
Hm.Mikor összefutottam az AUGvel,megfigyelés volt,hogy azok akik vadászati vonalon tanulták eredetileg a fegyverkezelést,könnyen megbarátkoztak a kétfokozatú elsütőbillentyűvel.Akik csak katonai vonalon,meg nem.És a kezdők jórésze beleránt elösször az elsútésbe.Azért van a kiképzés,gyakorlás,hogy megtanuljon készségszinten jol lőni.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
Na most akkor kezdem érteni mi épül Szombathelyen is a vörös bikában. Bár elég hihetetlen nekem hogy egy ekkora épületben ne lett volna hely mert az összevonáskor azon jajgattak a rendőrök hogy mihez kezdenek egy ekkora komplexummal pluszban. A hátsó részt árulják is a régi telephely meg a javító műhely mögött. Ahogy olvasom a volt igazgatóságok központi területén épülnek ezek. Azok pedig mind egy kaptafára épült épületek, egyformák tudtommal. Érdekes minden esetre mert a határvadászok elfértek ezeken a helyeken addig is amíg működött a határőrség, igaz a kétezres években csak századok voltak már hivatásos állománnyal, de ha egy igazgatóság elfért akkor ezekben az épületekben akkor most kicsit hihetetlen hogy nem fértek volna el ott. Viszont legalább körkörösen gondolkodnak a régi igazgatóságok maradékára épülve. Kivéve az egykori Budapestit mert azt nem olvastam de az úgyis csak a reptér miatt volt fontos egykor és kicsit más beállítottságú volt mint a többi vidéki.

Ha valaki nem talib szinten van tudja fogni tud celgombel celozni tudja a tavolsagot allitani es megfelelen kezelni az elstobillentyut ha nem torharcrol van szo semmi hatranyba nincs az optikaval szembe. Persze gyorsabb kikepezni az e!bert optikara mint csapott celgombre
nincs hátrányban??,
WTF?

Azt hogy egy AKn a tarat kell figni vajon ki tanitja?
Na ez is egy olyan dolog amitől hülyét kapok ha meglátom. Gondolom amerikaiak oktathatták itthon ,és elterjedt, vagy majmolni akartak egyesek valakit és megragadt az oktatottak közt akik aztán másokat oktattak tovább. Nem tudnék így lőni.

Hm.Mikor összefutottam az AUGvel,megfigyelés volt,hogy azok akik vadászati vonalon tanulták eredetileg a fegyverkezelést,könnyen megbarátkoztak a kétfokozatú elsütőbillentyűvel.Akik csak katonai vonalon,meg nem.És a kezdők jórésze beleránt elösször az elsútésbe.Azért van a kiképzés,gyakorlás,hogy megtanuljon készségszinten jol lőni.

Egy 3,5-4kg-s gépkarabélyba nem lehet akkorát belerántani,hogy az meglátszódjon.
Már eleve 2 kézzel fogod két különböző helyen és még a válladdal is stabilizálod.