[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Valahogy egyből levágtam kik fognak itt örülni a csúti győzelmének....
Nekem mondjuk mindegy, vagyis igazából tök jó, végre megszünt az utolsó esélye is annak, hogy én a tudásomat valaha is Magyarországon kamatoztassam, hogy oda fizessek adót és ott legyen családom valamint jövőm.
Sok sikert a vezéretekhez! Tiszta szívemből kívánom minden szavazójuknak, hogy örökké a tiétek legyen a vezér :D
Mekkora szerencse, hogy az USA politikájával ellenben azonosulni tudsz.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Juj.Demagog duma.A saját vezetésünk szipolyoz ki minket.Humán tőke meg a jobb világért megy el.

Ahol lehet,ott lopnak.És a capcara életformálya a lolka-bolkának.De nálunk ez a hatalom rendszerének az alapja.És máshol,ha kiderül,nem azvan,hogy lopunk.És ako mivan?Lopunk oszt jónapot!Máshol ezért felelőségrevonás jár,nem miniszteri bársonyszék.Az egész hatalmi rendszer a lopásra épül.


Na nézzük. Alapaszabály, hogy magasabb bér csak az egyik elmeneteli ok. Egy kérdésre pont az izraeli bér és megélhetési dolgokról, dobtam pá linket a Kantinban. Ott is: magasabb ugyan a fizetés európai szemmel, de brutál megélhetési költségek jönnek a képbe.
DE!!!! aki lelép, és új hazát keres, legalább ennyire teszi a biztonaság, a kiszámítható jövőkép, és stabilitás iránti vágya miatt. Szóval: úgy gondolom, sokan vagyunk, akik kalandvágyból itthon maradtunk, naivan azt hittük, mégis lehet demokratikusan változtatni, elindulhat egy európai út, fejlődhetünk, léphetünk előre, (legalább Cseh vagy lengyel szinten...) Tévedtünk, mi a 40 feletti generáció meg fogunk ezért fizetni. A fiatalabb, akik nem akarnak egy új Kádár-rezsimben élni lelépnek. Ezért írtam, hogy az utolsó kapcsolja majd le a villanyt.


22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.


22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.
Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.


22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.


22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.


22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.


22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.


Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.


22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.


22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.


22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.


22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.

Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.


Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet.”


https://444.hu/2018/04/09/14-ezer-m...gynia-az-orszagot-barmennyire-is-nem-szeretne
 
  • Tetszik
Reactions: angelsoul

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Látom nem sikerül megérteni és szokás szerint fullba tolod. Kb. annyi értelem van benned, mint a bambán bámuló avatordban, sanszosan nem az eszedért szeretnek.

Akkor is stabil kormányzás lenne, ha a sok ellopott pénz, stadion helyett értelmesen költenék el, mert akkor én is és sokan mások is rájuk szavaznának. Erre mi van? Ellopnak mindent, a főnök kiéli hobbiját, stadionokkal kúrja teli az országok és a maradék zsét meg mocskos propagandába tolják, az oktatás meg egészségügy rohadjon meg, kivéve amire az EU ad pénzt, aki ellen meg szabadságharcot vívnak. Fasza...

Te és a többi hülye meg azzal érvel, "de hogy stabilitás van". Az fel sem merül bennetek, hogy nem csak így lehet stabilnak lenni. Kb. olyan balfaszok vagytok, mint sztálin imádói, akik azzal érvelnek, hogy "dehát megnyerte a háborút". Téééééééényleg? Ja, hogy anélkül is lehetett volna, hogy a saját nemzetét gyilkolja le és nem tolja fullba a kretént a nagy generalisszimusz. Hála istennek megpusztult az a kibaszott rendszer is, csak közbe a világon neki köszönhetően meghalt úgy 100 milló ember. Vastaps... Olyan vagy mint a hülye diktatúra hívők, hogy "de hát rend van". Tééééééényleg? N+1 nem diktatórikus országban is rend van. Te elfogadod a narancsos banda összes köcsögségét, merthogy stabiliás van, mikor a kettő között semmiféle logikai kapcsolat nincs és nem feltétel egyik a másiknak

Faceplam a köbön...

Kibaszottul nem érdekel, hogy egyesek szerint emelt Mo. presztízsén. Én az akarom, hogy a TB befizetésért lássanak el a kórházban és ne azt mondja a rendszer, hogy X hónapos várólista meg hálapénz baszod.

Kurvára elegem van a magadfajta idiótákból. De nagyon.
2 legfontossabb változtatás a 2012es "alkotmánynak" az 1948as,un sztálinista alkotmányhoz képest:A;a gondossan kialakitott vállasztási rendszer,ami legitmizálja jogilag a diktatúrát.B;nincs TB befizetés.Egészségügyi ad van.Jogilag ez azt jelenti,hogy nem biztositási jogviszony van azta.Ennek az a jelentősége,hogy biztositási jogviszony esetén a befizetésedért kötelező az ellátást biztositani.Adóbefizetésért cserében a szarrakás magyar állam nem köteles ellátást biztositani,csak adható.Kedvük szerint.Ugyanis az adóbevételt az állam belátása szerint költi el.-Megjegyzés.Csak azért érek rá manaság irogatni,mert fizetés nélküli szabadságon vagyok.A feleségemet operálták,amit a "TB" rendszeren kersztül csak már nagyon kockázatos várakozási idő után csináltak volna meg.Saját zsebböl fizetem a gyógyitási költséget,és itthon ápolom.Ennyire qrvajó állapotu az egészségügy.És anno 300ft vizitdijjon buktatták meg az egészségügyi reformot.
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 495
27 917
113
Nincs logikai összefüggés a politikai nézet és kijelentései, és eközött. Csak azért mert tartalékos lesz, nem lesz elfogadhatóbb valakinek a politikai nézete...

Ez az ember ki tud állni a nézeteiért, ezért a nézetei rendben vannak. Amikor még egy kis göthös volt, akit Tomcat felpofozott, csak a bohócot láttam benne. Ezért is szenvedhetett vereséget a JOBBIK-on belül a néppártosodás idején. De most a határról jön vissza, a tekintélye megkérdőjelezhetetlen.

14124678_0ada2af8fa4cc6c1781280b80433cd4d_wm.jpg


Majd ő átnézi a kommentjeidet molni és megállapítja, hogy te mennyire vagy vállalható. Mert eltévesztetted a sorrendiséget!
 
  • Tetszik
Reactions: nekerdez

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Na nézzük. Alapaszabály, hogy magasabb bér csak az egyik elmeneteli ok. Egy kérdésre pont az izraeli bér és megélhetési dolgokról, dobtam pá linket a Kantinban. Ott is: magasabb ugyan a fizetés európai szemmel, de brutál megélhetési költségek jönnek a képbe.
DE!!!! aki lelép, és új hazát keres, legalább ennyire teszi a biztonaság, a kiszámítható jövőkép, és stabilitás iránti vágya miatt. Szóval: úgy gondolom, sokan vagyunk, akik kalandvágyból itthon maradtunk, naivan azt hittük, mégis lehet demokratikusan változtatni, elindulhat egy európai út, fejlődhetünk, léphetünk előre, (legalább Cseh vagy lengyel szinten...) Tévedtünk, mi a 40 feletti generáció meg fogunk ezért fizetni. A fiatalabb, akik nem akarnak egy új Kádár-rezsimben élni lelépnek. Ezért írtam, hogy az utolsó kapcsolja majd le a villanyt.


22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.


22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.
Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.


22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.


22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.


22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.


22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.


Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.


22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.


22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.


22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.


22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.

Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.


Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet.”


https://444.hu/2018/04/09/14-ezer-m...gynia-az-orszagot-barmennyire-is-nem-szeretne
Ez van.Én rühellem a melomat,3évig éltem németben,normál estben havi 3napot vagyok itthon.Az asszony gyakran mondogatja,nem is tudom mekkora szarrakás lett ez az ország,mert többet vagyok lengyelben vagy éppen angolban,olaszban,akárhol,mint itthon.Nem létezik az a Haza,amihez én olyan naivul ragaszkodom.Nincs,ellopták,kirabolták,meggyalázták,odadopták Gazsiéknek.Nagyképüségben már túlteszünk az osztrákon,korrüpcióban a buleszen,pofátlanságban meg a piaci legyen.Gerinctelen elbutitott irigy nép lett a magyar.Ezt hozta OV királysága.A bunkoság csimborasszóját.Nem hittem el neki.Hivtak melózni németbe,hollandba,angolba,pedig nem beszélek angolul.Nem,én ragszkodtam a már csak az emlékeimben élő Hazához.Nekem itt kell szölővel befuttatot verandáju házikó,pumi kutyával az udvaron.Igaza volt az asszonynak.Hülye vagyok.Itt csak a király kutyája lehetsz,lrgjobb esetben meg humánerőforrás.Hát a jövőben majd ott fizetek adót,ahol embernek nézznek,pumi kutyát meg viszünk magunkal
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9
R

rejsz felügyelő

Guest
Ez van.Én rühellem a melomat,3évig éltem németben,normál estben havi 3napot vagyok itthon.Az asszony gyakran mondogatja,nem is tudom mekkora szarrakás lett ez az ország,mert többet vagyok lengyelben vagy éppen angolban,olaszban,akárhol,mint itthon.Nem létezik az a Haza,amihez én olyan naivul ragaszkodom.Nincs,ellopták,kirabolták,meggyalázták,odadopták Gazsiéknek.Nagyképüségben már túlteszünk az osztrákon,korrüpcióban a buleszen,pofátlanságban meg a piaci legyen.Gerinctelen elbutitott irigy nép lett a magyar.Ezt hozta OV királysága.A bunkoság csimborasszóját.Nem hittem el neki.Hivtak melózni németbe,hollandba,angolba,pedig nem beszélek angolul.Nem,én ragszkodtam a már csak az emlékeimben élő Hazához.Nekem itt kell szölővel befuttatot verandáju házikó,pumi kutyával az udvaron.Igaza volt az asszonynak.Hülye vagyok.Itt csak a király kutyája lehetsz,lrgjobb esetben meg humánerőforrás.Hát a jövőben majd ott fizetek adót,ahol embernek nézznek,pumi kutyát meg viszünk magunkal
Ha ilyen emberekkel vagy körülvéve, akkor valamit rosszul csinálsz.
 
T

Törölt tag 008

Guest
kislányom,3x tettem fel neked egy kérdést.Szar nyilas dumán kivűl értelmes választ is tudsz adni?álitolag közgazdasági diplomád van.
Kíváncsi voltam, fapp_supervisor mire válaszot és most látom, hogy betriggereltelek. Trolltartóban vagy nálam ulival meg panozzal, szóval ne számíts semmire, mert nem látom amit hazudsz. :*
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Ez az ember ki tud állni a nézeteiért, ezért a nézetei rendben vannak. Amikor még egy kis göthös volt, akit Tomcat felpofozott, csak a bohócot láttam benne. Ezért is szenvedhetett vereséget a JOBBIK-on belül a néppártosodás idején. De most a határról jön vissza, a tekintélye megkérdőjelezhetetlen.

14124678_0ada2af8fa4cc6c1781280b80433cd4d_wm.jpg


Majd ő átnézi a kommentjeidet molni és megállapítja, hogy te mennyire vagy vállalható. Mert eltévesztetted a sorrendiséget!
Ha ez a szerveztben áltlánossan uralkodó világnézzet,akkor ez a munkásörség2.0.És mi ez ellen a világ ellen tüntettünk 89ben.Felesleges volt:(
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 236
11 097
113
A Jobbik elnoksegi uleserol tud valaki valamit?

Páran megelőztek.
Most Laci a favorit. Feltéve, ha vállalja.

Látom nem sikerül megérteni és szokás szerint fullba tolod. Kb. annyi értelem van benned, mint a bambán bámuló avatordban, sanszosan nem az eszedért szeretnek.

Akkor is stabil kormányzás lenne, ha a sok ellopott pénz, stadion helyett értelmesen költenék el, mert akkor én is és sokan mások is rájuk szavaznának. Erre mi van? Ellopnak mindent, a főnök kiéli hobbiját, stadionokkal kúrja teli az országok és a maradék zsét meg mocskos propagandába tolják, az oktatás meg egészségügy rohadjon meg, kivéve amire az EU ad pénzt, aki ellen meg szabadságharcot vívnak. Fasza...

Te és a többi hülye meg azzal érvel, "de hogy stabilitás van". Az fel sem merül bennetek, hogy nem csak így lehet stabilnak lenni. Kb. olyan balfaszok vagytok, mint sztálin imádói, akik azzal érvelnek, hogy "dehát megnyerte a háborút". Téééééééényleg? Ja, hogy anélkül is lehetett volna, hogy a saját nemzetét gyilkolja le és nem tolja fullba a kretént a nagy generalisszimusz. Hála istennek megpusztult az a kibaszott rendszer is, csak közbe a világon neki köszönhetően meghalt úgy 100 milló ember. Vastaps... Olyan vagy mint a hülye diktatúra hívők, hogy "de hát rend van". Tééééééényleg? N+1 nem diktatórikus országban is rend van. Te elfogadod a narancsos banda összes köcsögségét, merthogy stabiliás van, mikor a kettő között semmiféle logikai kapcsolat nincs és nem feltétel egyik a másiknak

Faceplam a köbön...

Kibaszottul nem érdekel, hogy egyesek szerint emelt Mo. presztízsén. Én az akarom, hogy a TB befizetésért lássanak el a kórházban és ne azt mondja a rendszer, hogy X hónapos várólista meg hálapénz baszod.

Kurvára elegem van a magadfajta idiótákból. De nagyon.

Pont úgy fröcsögsz, mint Bayer.
Azt vágod, hogy Orbánt Sztálinhoz hasonlítod?
Ugyan, mondjuk, hány ellenzéki tüntetés lett szétverve?
Ha azt mondod maffiózó, oké. De ez így epiv, öcsém, lefordulok a székről.
Egyébként elég sok kórházat újítottak fel. Idén már volt dolgom az egészségüggyel személyesen, meg közeli hozzátartozónak.
Háziorvoshoz mindig bejutottam egy órán belül. Megvan végre az informatikai rendszer, a leletet egyből küldik a dokinak, nem kell szarakodni azzal, hogy sorban állsz mindenért. Eddig a leghosszabb lista nekem 10 nap volt. Igaz először elfogytak az időpontok, mert kevés az orvos.
Közeli hozzámtartozót inkább benntartották egy hétig, "a biztonság kedvéért". Nem volt egy Hilton, de rendben van, az abrak elment. Messze van már a mosléktól.
Látogatóban voltam a Kék Golyóban. Az az épület, amelyikbe mentem, teljesen fel volt újítva, és ha jól emlékszem, ott van hulladékszállító robot is.
Ettől függetlenül látom a hibákat bőven. Egyébként jó része ezeknek a hibáknak beleszarásból van. Meg mert fenntartanak időpontokat pl fizetősöknek. Mármint hivatalosan. Ennek az ablaknak a nyirbálásával lehetne kurtítani a sort, feltéve, ha van ember.
Biztos lehet pörgősebb egészségügyet csinálni. De lehet, hogy járulék emelés kell hozzá. Akkor azon menne a dünnyögés, hogy aki nem jár orvoshoz, az minek fizessen?
Lehet liberalizálni is, hogy mindenki válasszon magának saját biztosítót. Csak ha valami komolyabb bajod lesz, mondjuk veszprémiként, a biztosító meg azt mondja, hogy egy debreceni kórházzal/orvossal van szerződése, akkor mit csinálsz? Vagy mit csinálsz, ha azt mondja a biztosító, hogy már nem éred meg nekik? Vagy ha úgy lehúzza a rolót, mint jó pár bróker, meg magánnyugdíj pénztár?
Értem én, hogy gép mögött lehet nagyképűsködni meg beszólogatni. Azt is, hogy fejből tudsz egy csomó karakterisztikát, egy csomó rövidítést, meg ügyesen szúrsz bele a mondandódba angol szavakat, de ha megídézed Turha Gyurka szellemét, akkor lehetőleg állíts már magadon, meg esetleg vázolj fel valamit, mert kezdesz Hiryuék szintjére süllyedni ezzel.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 087
2 969
113
Juj.Demagog duma.A saját vezetésünk szipolyoz ki minket.Humán tőke meg a jobb világért megy el.

Ahol lehet,ott lopnak.És a capcara életformálya a lolka-bolkának.De nálunk ez a hatalom rendszerének az alapja.És máshol,ha kiderül,nem azvan,hogy lopunk.És ako mivan?Lopunk oszt jónapot!Máshol ezért felelőségrevonás jár,nem miniszteri bársonyszék.Az egész hatalmi rendszer a lopásra épül.
Látod leírnak valamit ..kontrázol...akkor is Magyaroszágon Intézményi szinten lopnak...és csak itt...és csak itt nem büntetik stb....amúgy bármit változtana ha esetleg lenne arra forrás,hogy itt is büntetnek Magyarországon a kartelezésért,és hogy másik országban sem mindig büntetik a politikusokat az állami lopásnál?....Te tényleg elhiszed,hogy máshol anygyalok ülnek a bársonyszékekben ....
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 087
2 969
113
Na nézzük. Alapaszabály, hogy magasabb bér csak az egyik elmeneteli ok. Egy kérdésre pont az izraeli bér és megélhetési dolgokról, dobtam pá linket a Kantinban. Ott is: magasabb ugyan a fizetés európai szemmel, de brutál megélhetési költségek jönnek a képbe.
DE!!!! aki lelép, és új hazát keres, legalább ennyire teszi a biztonaság, a kiszámítható jövőkép, és stabilitás iránti vágya miatt. Szóval: úgy gondolom, sokan vagyunk, akik kalandvágyból itthon maradtunk, naivan azt hittük, mégis lehet demokratikusan változtatni, elindulhat egy európai út, fejlődhetünk, léphetünk előre, (legalább Cseh vagy lengyel szinten...) Tévedtünk, mi a 40 feletti generáció meg fogunk ezért fizetni. A fiatalabb, akik nem akarnak egy új Kádár-rezsimben élni lelépnek. Ezért írtam, hogy az utolsó kapcsolja majd le a villanyt.


22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.


22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.
Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.


22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.


22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.


22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.


22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.


Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.


22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.


22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.


22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.


22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.

Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.


Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet.”


https://444.hu/2018/04/09/14-ezer-m...gynia-az-orszagot-barmennyire-is-nem-szeretne



Nézd meg a kiscsaj Facebook oldalát ,milyen szarul él.....azok a fránya részletek,cccccc
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 087
2 969
113
Valahogy egyből levágtam kik fognak itt örülni a csúti győzelmének....
Nekem mondjuk mindegy, vagyis igazából tök jó, végre megszünt az utolsó esélye is annak, hogy én a tudásomat valaha is Magyarországon kamatoztassam, hogy oda fizessek adót és ott legyen családom valamint jövőm.
Sok sikert a vezéretekhez! Tiszta szívemből kívánom minden szavazójuknak, hogy örökké a tiétek legyen a vezér :D
Szíved joga....én 20 éve nem járok szavazni....soha nem kellett aggodnóm ,hogy ki fog hatalomra kerülni,ki kit fog váltani és kinek kifelé kell majd elszámolni....
Minden bántás nélkül ezzel a szemlétettel,hogy ha valami nem úgy alakul ahogy én akarom ,ha nem az győz akit én akarok akkor nem jövök haza.......már bocs ,de mi van?? egy nagy semmi ......Talán ha az ellenzék győzött volna akkor bevonulsz,hogy megjött angelsoul???
Vicces vagy,....nem...bocsáss meg egy sértődékeny kisfiú.Él az életed ,ahogy akarod aztán csá......
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 572
9 020
113
Ha a Jobbik nem néppártosodott volna, akkor most egy 5-10%-os párt lenne csak, nem 20. Vona ezt jól ismerte fel.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 610
45 765
113
Én csak annyit olvastam, hogy Vona a mandátumáról is lemondott. Ez elég tökös tett volt tőle. Nem emlékszem, hogy ilyet egyáltalán tett-e valaki előtte...
Igen, s ezért minden tisztelet az övé. Toroczkainak kéne jönni, ő még nem hiteltelen, nem lehet összemosni az LMP/Momentumos tárgyalásokkal, nem feküdt le Simicskának, ellenben Ásotthalom és környéke sokat köszönhet neki. Rá szavaztam volna!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 057
78 518
113
Na nézzük. Alapaszabály, hogy magasabb bér csak az egyik elmeneteli ok. Egy kérdésre pont az izraeli bér és megélhetési dolgokról, dobtam pá linket a Kantinban. Ott is: magasabb ugyan a fizetés európai szemmel, de brutál megélhetési költségek jönnek a képbe.
DE!!!! aki lelép, és új hazát keres, legalább ennyire teszi a biztonaság, a kiszámítható jövőkép, és stabilitás iránti vágya miatt. Szóval: úgy gondolom, sokan vagyunk, akik kalandvágyból itthon maradtunk, naivan azt hittük, mégis lehet demokratikusan változtatni, elindulhat egy európai út, fejlődhetünk, léphetünk előre, (legalább Cseh vagy lengyel szinten...) Tévedtünk, mi a 40 feletti generáció meg fogunk ezért fizetni. A fiatalabb, akik nem akarnak egy új Kádár-rezsimben élni lelépnek. Ezért írtam, hogy az utolsó kapcsolja majd le a villanyt.


22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.


22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.
Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.


22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.


22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.


22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.


22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.


Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.


22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.


22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.


22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.


22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.

Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.


Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet.”


https://444.hu/2018/04/09/14-ezer-m...gynia-az-orszagot-barmennyire-is-nem-szeretne

Na ettől a csajtól falra mászok.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
Status
Not open for further replies.