96К6 Pancir / Pantsir / SA-22 Greyhound (Oroszország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nah olvastam a hosszú írásod a szír topikban arról,hogy milyen alapon volt csali
(nem nagyon olvasom a szír topikot ezért kérdeztem,hogyan gondoltad ezt a csali dolgot).Logikus is lenne de a kilőtt eszközről készült videón látszik,hogy ellőtte minden rakétáját azaz harcolt mielőtt kilőtték így sokkal logikusabb az,hogy amolyan közel-keleti stílusban miután kifogyott baszták a kezelők megtenni a legalapvetőbb biztonsági intézkedéseket is.

Amúgy mit keresett ott egy főtiszt?Vagy csak szerintem nem egy alezredesnek kéne egy ilyen járműben parancsnoknak lennie?


Ez a fotiszt is mutatja hogy kiemelt fontossagu volt az esemeny nem hetkoznapi bevetes. Ez itt a fegyverben es az orosz tudasban beallt bialomvesztes helyreallitasarol szolt szerintem.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 839
113
Jordani Omani UAE Bahrein, Iraki katonakkal tengereszekkel volt alkalmam egyutt szolgalni hosszabb rovidebb ideig. A kep vegyes de korantsem olyan sotet mint amilyet odahaza festenek roluk.

Nekem tengerészekről van tapasztalatom de ha nem is olyan rossz(mindenben*) a helyzet mint leírják azért még tragikus.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 839
113
Az izraeli raketa felvetelen latszanak a Pantsir baloldali raketaiditoi es mind fenyesek nem latni semilyen egesnyomot rajtuk pedig egy raketa is bekormozza az osszes csovet nem hogy ha mar "mind kilotte" es mind a hat elment.

A foto amit beraktak kesobb a kilott Pantsirrol sem "kerek" Legfontosabb nekem hogy a talalat jol azonosithatoan a Pantsir BALL oldalan a harci kabin elso reszen kovetkezett be es nem a vezetofulkenel. A futo alak a kesobbi aldozat is a harci kabinhoz es nem a vezetofulkehez rohan.
A hivatalos orosz kozlemeny arrol szolt hogy a hadnagy a jarmuvet akarta "mobilizalni" az az elinditani es igy halt meg. Ezt a vezetofulkebol megtehette volna de nem a harci kabinbol. Ha odafutott akkor valszeg harcolni akart vagy fedezeket keresni.

A foton amit utobb kozze tettek a kilott Pantsirrol viszont nem lathato az inditojarmu baloldala ahol a talalat tortent. A feliratok sem stimmelnek. A talalat helyet a pilotafulkehez teszik holott nem ott tortent.

Szerintem ket lehetoseg van.

1.) Ez a kilott Pantsir de kicsit "atalakitottak" hogy szinkronban legyen a korabban eloadott tortenettel es azert nincs foto a baloldalarol ahol a tenyleges talalat bekovetkezett mert azt nem tudtak a tortenetnek megfeleloen manipulalni. Mire gondolok?
Kulcs "uzenete" az orosz verzionak hogy szegeny Pantsirt azert lottek ki mert ott allt a repter kozepen kilott tubusokkal ures gepagyurakasszokkal vedtelenul. Pedig ha lett volna raketaja akkor aztan......
Ha viszont lenne fotonk a baloldalarol a gepnek akkor valszeg latnank a serult raketaindito reszt is es latnunk kene a serult es ures raketaindito tubusokat. Valszeg nem uresek voltak a tubusok hanem toltve voltak de igy a tortenet azonnal lebukna az pedig szinten nem mukodne hogy a serult inditoalvanyra sertetlen de kilott tubusokat raknak amibol szerintem halmok allnak rndelkezesre.

2.) Ez nem az a kilott Pantsir hanem egy masik mert hat ugye lathato hogy az izraeliek vadasznak ezekre. Mar csak ezert sem hiheto hogy kiall kozepre kiveve ha parancsot kap ra.

Meg a fotorol egy szo. Mutatjak benne hogy a hidraulikus talpak felvannak huzva jelezve hogy nem tuzelokepes. Ez is ferditese a tortenetnek mert a raketa meg igy is indithato plane ha egy sik szilard burkolatu placcon all.



Tovabbra is ugy latom hogy ez egy "csali" akcio volt ahol azt probaltak demonstralni az oroszok hogy a szir kezelok ugyetlensege hozza nem ertese miatt nem tudjak hozni a kivant eredmenyeket .

Ez így nekem kicsit kitekert de legyen.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nem tartom kizartnak hogy tevedek hogy a story kitekert de jozan esz es nemi tapasztalat alapjan en igy latom a dolgot.

Jo volna egy foto a Pansir baloldalarol


De nezd meg te is hogy teljesen mashol csapodik be az izraeli raketa mint ahol az orosok mutatjak a foton. Semmi "tekeres" csak a MK1 szemgolyo kell hozza.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 839
113
Meg egy dolog. Megegyszer atneztem a felvetelt . Szerintem le van talpalva a Pantsir az az tuzelesi helyzetben van es mindezt ugye "raketak nelkul" !!!

Nekem az is fura,hogy ilyen kicsi a rombolás mértéke bár az tény,hogy így is harcképtelen lett a komplexum.De ha tényleg csak 23kg és repeszromboló akkor nem elképzelhetetlen.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nekem az is fura,hogy ilyen kicsi a rombolás mértéke bár az tény,hogy így is harcképtelen lett a komplexum.De ha tényleg csak 23kg és repeszromboló akkor nem elképzelhetetlen.
Hajlok arra hogy nem SPIKE volt ahogy eloszor irtak es en is gondoltam hanem valoban egy HAROP aminek 2-4 kg az ossz harciresze. Egy 23 kg os harciresz kozvetlen talalatnal szetszedne a jarmuvet
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
A szír Pancirokat szír katonák üzemeltetik. Az orosz Pancirokat orosz katonák üzemeltetik Hmejmim és Tartusz-ban. Semmilyen csali nem volt a Pancir.
Arabok azok ilyenek... Kalapacs szokás szerint találgat.


Elosor is szeretnem kerni hogy nem mas neven szolits hanem az enyemen. Ez a minimum ugy gondolom .

Masodszor mivel magyarazod a kovetkezoket.

A talalat az inditon jol lathatoan mashol kovetkezett be mint ahol az oroszok a foton allitjak

A videon jol lathato hogy NULLA kormozodas van a raketatubusokon. Az orosz foton viszont igencsak kormosak.

A videofelvetelen nagyon ugy nez ki hogy fel van bakolva az az tuzkesz az indito. Miert tuzkesz ha egyszer "kilotte az osszes loszeret " es az ujratolteshez erre nincs szukseg?

Miert volt ott egy alezredes ?

Miert nemmutatnak fotot az indito baloldalarol ahol a tenyleges talalat tortent?

Harcoltak mar orosz katonak arab orszagok egyenruhaiban es felsegjelu harcigepein?

Nagy blamazs lenne ha kiderulne hogy az orosz technika nem hozza az igert parametereket ?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 839
113
Hajlok arra hogy nem SPIKE volt ahogy eloszor irtak es en is gondoltam hanem valoban egy HAROP aminek 2-4 kg az ossz harciresze. Egy 23 kg os harciresz kozvetlen talalatnal szetszedne a jarmuvet

Ha nem közvetlen a találat akkor lehet ilyen kicsi a kár mondjuk a videó szerint közvetlen találat történt.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Elosor is szeretnem kerni hogy nem mas neven szolits hanem az enyemen. Ez a minimum ugy gondolom .

Masodszor mivel magyarazod a kovetkezoket.

A talalat az inditon jol lathatoan mashol kovetkezett be mint ahol az oroszok a foton allitjak

A videon jol lathato hogy NULLA kormozodas van a raketatubusokon. Az orosz foton viszont igencsak kormosak.

A videofelvetelen nagyon ugy nez ki hogy fel van bakolva az az tuzkesz az indito. Miert tuzkesz ha egyszer "kilotte az osszes loszeret " es az ujratolteshez erre nincs szukseg?

Miert volt ott egy alezredes ?

Miert nemmutatnak fotot az indito baloldalarol ahol a tenyleges talalat tortent?

Harcoltak mar orosz katonak arab orszagok egyenruhaiban es felsegjelu harcigepein?

Nagy blamazs lenne ha kiderulne hogy az orosz technika nem hozza az igert parametereket ?


Arrol nem is beszelve hogy akad az oroszok renomejan par folt ami lepeskenyszerbe loki az oroszokat.

http://knowyourmeme.com/photos/1242165-chuck-e-cheese-stare
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ha nem közvetlen a találat akkor lehet ilyen kicsi a kár mondjuk a videó szerint közvetlen találat történt.


En abban sem vagyok biztos hogy ugyanazt az inditot latjuk mint ami a videon talalatot szenvedet. Nem zarom ki de addig ameddig nem latom a baloldalat addig ez barmi lehet. Raadasul ha a felepitmeny bal eleje kap talalatot egy 2-4 kg os harciresztol azt szerintem itt is latni lehetne de furcsa modon a vezetofulketol vedett attol viszonylag tavoli motorterben nem feltetlen okozna ilyen felfordulast amint a foto mutatja.

Egyre jobban hajlok arra hogy ez nem is az az indito. Nem veletlen nem mutatjak a masik oldalat.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 111
113
Arrol nem is beszelve hogy akad az oroszok renomejan par folt ami lepeskenyszerbe loki az oroszokat.

http://knowyourmeme.com/photos/1242165-chuck-e-cheese-stare
Most komolyan ennyit tudsz, hogy MK1 szemgolyóddal megnézed a videót, és látod hogy oroszok vannak mögötte és csalinak használták majd ott hagyták/elárulták a szíreket, és erről mémeket rakosgatsz be, bizonygatva hogy az arabok viszont kiváló katonák, és rosszul láttuk azokat a videókat ahol kiugráltak tankból, meg utca közepén fej felől lövöldöztek PKM-el is ?!

Ettől azért többet várnánk tőled :D!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
Ezek közül valamelyikkel lőtték a Pancirt: Delilah , Harpy vagy Harop.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ezek közül valamelyikkel lőtték a Pancirt: Delilah , Harpy vagy Harop.
En a SPIKE NLOS-t sem zarnam ki. Latni kene az indito tuloldalat . Van e ott serules es ha igen akkor milyen mekkora. A Harpee Haropnal annyibol macerasabb a dolog hogy a harciresz modulrendszeru es a hatotavolsag jarorozesi ido novelesere kisebb harciresszel is szerelheto .

Latni kene a tuloldali seruleseket mar ha vannak.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ezek közül valamelyikkel lőtték a Pancirt: Delilah , Harpy vagy Harop.
Ha Delilah volt akkor a foton szerelo meg a videon szereplo Pantsir nem ugyanaz mert a Delilah nak nem modul rendszeru 30 Kg os a harciresze. A szetszedne az nditot.
 
M

molnibalage

Guest
Elosor is szeretnem kerni hogy nem mas neven szolits hanem az enyemen. Ez a minimum ugy gondolom .

Masodszor mivel magyarazod a kovetkezoket.

A talalat az inditon jol lathatoan mashol kovetkezett be mint ahol az oroszok a foton allitjak

A videon jol lathato hogy NULLA kormozodas van a raketatubusokon. Az orosz foton viszont igencsak kormosak.

A videofelvetelen nagyon ugy nez ki hogy fel van bakolva az az tuzkesz az indito. Miert tuzkesz ha egyszer "kilotte az osszes loszeret " es az ujratolteshez erre nincs szukseg?

Miert volt ott egy alezredes ?

Miert nemmutatnak fotot az indito baloldalarol ahol a tenyleges talalat tortent?

Harcoltak mar orosz katonak arab orszagok egyenruhaiban es felsegjelu harcigepein?

Nagy blamazs lenne ha kiderulne hogy az orosz technika nem hozza az igert parametereket ?
Megmutatnád azokat a képkockákat a videón, ahol te ezeket a finom részleteket látod..? Mert én ezeket képtelen vagyok kivenni, még a talpaka sem látni, nemhogy infrában a kormozódást... Az IR-ben 99%, hogy nem látszik...
 
  • Tetszik
Reactions: arcas and fip7