Gépkarabélyok

Szerintem a hüvely nélküli lőszerrel működő kézifegyverek lennének a jövő. Tudja valaki hogy miért kaszálták el a németek a H@K G11 et?? Működő fegyver volt és ki is került a csapatokhoz.

• Tetszik
Reactions: endre
Szerintem a hüvely nélküli lőszerrel működő kézifegyverek lennének a jövő. Tudja valaki hogy miért kaszálták el a németek a H@K G11 et?? Működő fegyver volt és ki is került a csapatokhoz.
Nagyon drága volt és ergonómiailag se túl jó.

Nagyon drága volt és ergonómiailag se túl jó.
Ergonomiailag jóbban kézre áll mint kortársai, (airsoftos replika volt csak a kezemben) de nézd meg a tárat, és képzeld el ezt sárban mocsokban.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

belül meg...

• Tetszik
Reactions: andris.7
Az a gond, hogy egyik új fejlesztés sem hoz akkora képességnövekedést ami miatt megérje a csere. Spec alakulatoknál kivitelezhető, de kb ennyi.

Igen ezt az ervet en is tobbszor hallottam.

De az OICWet (es az xm 8 at) azert kaszaltak el mert nem tudott 100%al tobbet mint az M16. Ez is egy rohej.

Az a baj hogy en mar annyi hazugsagot lattam kulonbzo NATO katonai korokbol hogy naggyon naggyon szkeptikus vok.

• Tetszik
Reactions: fip7
De az OICWet (es az xm 8 at) azert kaszaltak el mert nem tudott 100%al tobbet mint az M16. Ez is egy rohej.
Az XM-8-at igen, de az OICW inkább mert irreálisan drága volt és nagyon nagy méretű. Viszont az OICW mint olyan tovább élt az XM-25-ben, aztán lehet feltámad majd valamilyen spec 40 milliméteres gránátban. DK és Kína meg minden jel szerint rendszeresítették.
Én inkább ebbe az irányba látom a fejlődést:
- meglévő 5,56 milliméteres lőszerek továbbfejlesztése
- valamilyen intelligens gránát megjelenése

• Tetszik
Szerintem akkor terjednek el az ilyen nagy súlyú egyéni lövészfegyverek, mikor az exoskeleton rendszer is.Vagy ha az optikai, elektronikai részt le bírják csökkenteni egy napszemüveg méretre. Az meg gondolom még odébb lesz. Én egész nap biztos nem rohangálnék 7-8kg-os fegyverrel, meg még a rengeteg 20mm-es lőszerrel.

Szerintem akkor terjednek el az ilyen nagy súlyú egyéni lövészfegyverek, mikor az exoskeleton rendszer is.Vagy ha az optikai, elektronikai részt le bírják csökkenteni egy napszemüveg méretre. Az meg gondolom még odébb lesz. Én egész nap biztos nem rohangálnék 7-8kg-os fegyverrel, meg még a rengeteg 20mm-es lőszerrel.
Ha sikerül 5 kiló alá csökkenteni, akkor már megér egy misét. A világháborúk ismétlőpuskái 4 kilósak voltak.

• Tetszik
na.. ha már előjött az esetleges BRen csőcsere...

szóval így néz ki egy arra tervezett fegyvernél:

de ahhoz is spéci szerszám van..

A Bren 2 nem az, azt nem kapod szét így.

na.. ha már előjött az esetleges BRen csőcsere...

szóval így néz ki egy arra tervezett fegyvernél:

de ahhoz is spéci szerszám van..

A Bren 2 nem az, azt nem kapod szét így.
Mivel csehül van :) így nem lehet sokat érteni belőle. A leírásban ép azt írják le (google jó barát) hogy hogyan kell elvileg átalakítani 5.56 ról 7.62 re. Szerintem pár perc alatt megvan. Ne szétszedést figyeljük! vagyis igen!

Ezt a csőcserélgetést nem kéne túltolni.Soha nem fogják a harctéren megcsinálni.Mivel a cső és a zárszerkezet a legdrágább részei,nincs is különssebb értelme váltócsövet/zárat tartani.Egyszerúbb a komplett fegyvert megvenni.Ennek a modularitásnak a gyártásnál,és a logisztikában,alkatrészellátásban van jelentősége.

Mivel csehül van :) így nem lehet sokat érteni belőle. A leírásban ép azt írják le (google jó barát) hogy hogyan kell elvileg átalakítani 5.56 ról 7.62 re. Szerintem pár perc alatt megvan. Ne szétszedést figyeljük! vagyis igen!

Juj,ilyen sapim van :D:D:D

Szerbiába megérkezett a 740 db SCAR-L gépkarabély Belgiumból, amely a különleges erők fegyverzetének egy részét fogja képezni. Sokat késett a szállítmány a gyártónál lezajlott sztrájk miatt.
21194625205aef4ff734ad0720404108_v4_big.png

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=05&dd=06&nav_category=12&nav_id=1389542

És ráadásul külföldi terméket vesznek, pedig nekik van saját fegyvergyáruk is.
A sztenderd lövészfegyverük az M21 lesz(saját gyártmány). A különlegesek kapnak Scart. Gondolom nekik a top fegyvereket veszik ahogy a legtöbb ilyen alakulatnak a világon.

• Tetszik