[HUN] Helikopterbeszerzés

Illetve Mi-8 bol van meg egy csomo volt Nephadsereges meg Iraki, de azok gondolom mar rosszabb allapotban mint a 2 Finn. Most szolgalatban a 3 db 2014-es Mi-8 as van, meg a 4+1 felujitott Mi-17.

Ne szórakozz, kohószökevény mind!

Abban a 40 darabban benne lehet a felújított 17 ek, 24 ek is. Máris 12-15 db al kevesebb új kell. Szerintem azt a 40 es db beszerzést a Zrinyi végéig képzelték el.

Eléggé értelemszerű, hogy a 40 darab, de akár csk 30 nem egyik napról a másikra, egy kupacban...

Jo, de amikor alairtak a 12-rol a szerzodest, akkor is pont olyan allapotban voltak amilyenben. Mi valtozott? Vagy miert kerul evekbe (lassan...) egy darab Mi-17 felujitasa az oroszoknak. Elvileg ok ertenek hozza.

8+4 opcióval.

Amugy a helik alapotarol: erdekes, hogy egyreszt van ugye a toposz, hogy "orosz technika sziberiara keszul, mindent kibir, amcsi meg csak laboratoriumban mukodik rendesen" es ezzel parhuzamosan meg az, hogy "jaj, az ostoba magyar vezetes mindig kint tartja a technikat a hidegben-esoben, persze, hogy szetrohad". Hogy mukodik egyutt ez a ket toposz? Hiszen a Mo-i hideg es eso az semmi az sziberiaihoz kepest... de meg szelek sincsenek Mo-n, egy medenceben van az orszag. Ertem en, hogy mindennek van hatara, de talan ez a ket toposz sem 100% allja meg a helyet.

Eleve úgy vitték ki, hogy 10 hónapjuk van rá.
Ne hordj össze minden hülyeséget.

A W-3 Sokol-ról nekem mindig az ugrik be, hogy a Mi-2 helyett lett kifejlesztve és hogy kicsi. Láttam már néhányszor közelről, csak arra emlékszem hogy nagyon magas a "felépítmény". Arra nem, hogy tágas.

Logikus, csak az a baj, hogy miert Eurocopter. Biztos jo gepek, csakhat az EU esik szet, USA meg Oroszo meg jon fel, jo lenne most vegre nem a nemetekkel lenni vegre... de ha nem is kell USA vagy Oroszo akkor V4-ben is van helikopter. Amugy, igen 2 Mi-17 lett Mi-17N-re modernizalva.

EC már van a honvédségben, logisztikai szempontból könnyebb egy újabb EC. Egyébként én is 145-öst vennék, csak normális, katonai felszereléssel.

EC már van a honvédségben, logisztikai szempontból könnyebb egy újabb EC. Egyébként én is 145-öst vennék, csak normális, katonai felszereléssel.
A 145 el csak a különlegesek igényeit tudnád lefedni. Nekünk ahogy írtad kellenének rámpás szállító helik,támadó helik és az előbbi ec 145 ös típusú helikopter is. Vagy hozzá hasonló tudású. A black hawk kal ezeket a feladatköröket nem lehet lefedni.

Bár valahol egy cég, de azért a Mókus az francia, az EC-145M változatok meg német (Donauwörth).

A 145 el csak a különlegesek igényeit tudnád lefedni. Nekünk ahogy írtad kellenének rámpás szállító helik,támadó helik és az előbbi ec 145 ös típusú helikopter is. Vagy hozzá hasonló tudású. A black hawk kal ezeket a feladatköröket nem lehet lefedni.

Miért kell rámpás helikopter? Most sincs. A Mi-171-esnek van rámpája...

Na jó, nem csinálok úgy mint aki nem akarja érteni... olyan helikopter is kell, aminek van egy nagy nyílás a hátulján ahonnan ki lehet ugratni a Polaris MRZR-4-essel, ha már vettük őket :) Meg biztos van még egy-két olyan dolog, ami nagy méretű és helikopter belterében kell vinni. De nyugaton csak a megfizethetetlenül drága és nagy helikoptereknek van rámpája.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Miért kell rámpás helikopter? Most sincs. A Mi-171-esnek van rámpája...

Na jó, nem csinálok úgy mint aki nem akarja érteni... olyan helikopter is kell, aminek van egy nagy nyílás a hátulján ahonnan ki lehet ugratni a Polaris MRZR-4-essel, ha már vettük őket :) Meg biztos van még egy-két olyan dolog, ami nagy méretű és helikopter belterében kell vinni. De nyugaton csak a megfizethetetlenül drága és nagy helikoptereknek van rámpája.

Van rámpa,igaz kézi mozgatású de egy uaz méretű járműnek megfelel.

Többek között a különlegesekét is. Meg azt, amire a mókusok nem elegek, egy közepes meg túl nagy lenne.

Nam, aprilisban kellett volna visszajonni, ebben mindenki egyetert, hogy kesnek (Mihukra gondolok).

Ezt az orosz forrás írta, amit átvett a Patrióta, amit átvett a Magyar Idők. Amikor kimentek, akkor úgy mentek ki, hogy indulástól számítva 10 hónap.

• Tetszik
Reactions: zeal
Ezt az orosz forrás írta, amit átvett a Patrióta, amit átvett a Magyar Idők. Amikor kimentek, akkor úgy mentek ki, hogy indulástól számítva 10 hónap.
Szoval akkor nem kesnek? Most ezt nem ertem, ha az orosz forras irta az aprilist, akkor az csak jo, nem? Csak tudjak mit irtak ala... De ha nem kesnek annak orulok, ezek szerint az egesz mendemonda a tul rossz allapontrol, utolag kikuldott alkatreszrol csak pletyka? Akkor lehet megy majd a plusz 4 is?