A lengyeleknek hogyan sikerül évtizedekkel tovább reptetni az orosz haditechnikát, mint más kelet-európai országoknak. Mi az, amit máshogy csinálnak? Mi az amit saját gyártással, ipari háttérrel oldanak meg és mi az, amit az oroszoktól/ukránoktól kell még mindig beszerezni? Van hangár minden géphez? Mennyi idősek, mennyit repülnek a gépek?
Hat en nem vagyok katona, de abban biztos vagyok, hogy alapbol nincsenek a Lengyel Mihuk hangarban, legalabbis a net tele van kepekkel roluk es egyet se lattam ahol hangarban lennenek.
https://trojmiasto.tv/Mi-24-na-poligonie-17236.html
Lo-ban amugy a helikopterek a szarazfoldi erok vagy a haditengereszet kotelekebe tartoznak, nem a legierohoz.
Az uzemeltetesi kultura teljesen mas mint Mo-n vagy kb. mint akarhol, Lo-t a hadsereg (Piłsudski-e) hozta letre 98 evvel ezelott es maig nagy szava van a seregnek, elkepzelhetetlen, hogy valamit is ne szakszeruen taroljanak. De ugy tunik a hangar az nem kell ha amugy rendben tartjak.
Lo gyart ma is helikoptereket, sajatot is, nem csak Blackhawk licence-t, szoval gondlom minden adott, Ukrajnaba nem kell menni max a szovjet oroksegukbol csipegetni par dolgot mondjuk ICBM-et
, de Lo-nak van licence pl. T-72-re is, amihez maga gyart upgrade kit-et ami meg a motort is csereli, csak az agyu marad meg eredetinek. Oroszoktol szinten kizart hogy barmit kellene beszerezni, veluk egyszeruen nem uzletelunk. Kb. egy eve a Kalinyingradi korzetbe/bol valo atruccanasokat is megtiltotta a kormany, korabban Kalinyingradot kulon kezeltek, az oroszok vizum nelkul atjohettek shoppingolni (utlevel eleg volt), a lengyelek is atmehettek oda, szoval kulon kezeltek Oroszo tobbi reszetol, de ez mar megszunt. Szoval nem tudok rola hogy barmit Oroszotol kellene megvenni, pedig vannak Mig29-esek, de meg Szuhojok is, de ezeket elobb utobb ugyis nyugatira cserelik, addig meg megoldjak sajat karbantartassal. Mondjuk gyartani MiG-bol utoljara a 15-ost gyartotta Lo
, de biztos vagyok benne, hogy Lo-i gyaraknak van papirjuk rola hogy szerelhet MiG-et, nem hagytak veszni mint Mo-n a Pesti Repgyart. Ukranokhoz asszem Antonovok lettek vive korabban, de szerintem oda sem viszunk mar semmit javittatni.
Itt van nemi adat a Lengyel Mihu-krol, nem tudom segit-e (a W az V Mo-n), mindenesetre itt azt irja, hogy valamelyik ukrajnaban volt javitva:
https://gdziewojsko.wordpress.com/listy/mi-24/