[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

No igen, értem. De a linkelt cikk teljesen félrevezető...
Ha belegondolunk, nem is ilyen céllal kerültek beszerzésre ezek a helikopterek, bár minden adott lenne, hogy képes legyen ilyen kategóriájú fegyvert is hordozni...

Minden attól függ, mit sikerült üzletelni az oroszokkal, mihu ügyben. Talán már csak pár hét, és kiderül. Ha lesz orosz atgm, akkor a H145-ön párhuzamosan nem hiszem, hogy lenne egy más típusú rakéta (spike), majd ha kikopik a mihu, utána esetleg

Még mindig nem értem, honnan szeditek ezt!...help...A cikk cime a benne teljesen értelmetlenül tárgyalt Mi-24 vs H145M hasonlitgatásra utal, és ebből lekövetkezteti, hogy nincs "tankelháritás"...nem látom, miért is ne lenne PCT a magyar heliken, hol van ez szó szerint leírva?!
Az Airbus oldalán de azt hiszem az Aranysas is írta.Persze ez csak a H145M re vonatkozik

Minden attól függ, mit sikerült üzletelni az oroszokkal, mihu ügyben. Talán már csak pár hét, és kiderül. Ha lesz orosz atgm, akkor a H145-ön párhuzamosan nem hiszem, hogy lenne egy más típusú rakéta (spike), majd ha kikopik a mihu, utána esetleg

335,336 már repült. Lassan de biztosan megérkeznek.

Sajnos kötve hisszem hogy orosz atgm lesznek a mihukhoz valamikor is. Esetleg a szomszédoktól tudnánk valamit beszerezni.

• Tetszik
Reactions: Python

Atakát biztos nem, Sturm-ot meg talán az ukránoktól lehet szerezni, bár amennyire most rühellenek minket én inkább az ATGM kihagyásában és hiányában gondolkoznék.
Erre a pár évre szerintem nem is foglalkoznak a kérdéssel, miután a hordozóplatform végleg a földre kerül majd.
A H-145 inkább esélyes a szerepre.

Atakát biztos nem, Sturm-ot meg talán az ukránoktól lehet szerezni, bár amennyire most rühellenek minket én inkább az ATGM kihagyásában és hiányában gondolkoznék.
Erre a pár évre szerintem nem is foglalkoznak a kérdéssel, miután a hordozóplatform végleg a földre kerül majd.

De akkor mi értelme a mihunak?

Ha nem lesz a mihuhoz semmi atgm, akkor kb tényleg csak pénzpazarlás visszahozni őket. Kazah, azer, fehérorosz stb Sturm nincs eladó? :)

• Tetszik
Off: Majd a jó kis korrupt, de megbízható cseh közvetítő cégen keresztül veszünk a Mihukhoz ATGM fegyverzetet, ha...! De szerintem is csak UB blokk meg 12,7 - 30 mm -es csöves fegyverzet lesz hozzájuk.

On: A H145M -en lesz majd valószínű valamelyik SPIKE verzió, mint ATGM képesség. Legalább is az Airbusos prezentációkban a Level 3. azaz komplett hForce csomagnál ez a típusú ATGM szerepelt.

• Tetszik
Reactions: endre
Az a par ev az 6-8 ev lesz. Nem is olyan keves. Es lehet ATGM Lo-bol, Bulgariabol, Csehobol is szerintem, bar pontosan nem tudom.

• Tetszik
Ha nem lesz a mihuhoz semmi atgm, akkor kb tényleg csak pénzpazarlás visszahozni őket. Kazah, azer, fehérorosz stb Sturm nincs eladó? :)
Szerintem lesz ra ATGM, de nem feherorosz, mert ott mar orosz csapatok vannak. Ezert is keszul nagyon Lo Oroszo ellen, mert nehezen viseli, hogy egy szomszedos, elvileg fuggetlen orszagba is bevonultak az oroszok, mert amig Ukrajnaba ertheto, addig Belarusz megszallasa nem az. Szoval mivel Belarusz mara gyakorlatilag Oroszo resze, onnan tuti NATO tag nem vehet semmit.

Biztosat nem tud senki, mert ugye übertitkos, de az Airbusos csávó vagy ki, azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb szintű rendszert kapjuk, az ugye jelenleg a két pod, és a kétféle 70mm-es

• Tetszik
Reactions: tonyo and endre
Biztosat nem tud senki, mert ugye übertitkos, de az Airbusos csávó vagy ki, azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb szintű rendszert kapjuk, az ugye jelenleg a két pod, és a kétféle 70mm-es

Talán így mindenkinek könnyebben átlátható lesz, mi az "Option 3":
DjV97QhU4AA9Qoq.jpg

Talán így mindenkinek könnyebben átlátható lesz, mi az "Option 3":
DjV97QhU4AA9Qoq.jpg

Ami jelenleg inkább fél option 3. De pl kizártnak tartom, hogy levegő-levegő képességünk lesz hozzá. Kiderülhetne lassan, hogy végülis nekünk mi lesz, mert eddig a nyilatkozatokat lehet többféleképpen is értelmezni

Ami jelenleg inkább fél option 3. De pl kizártnak tartom, hogy levegő-levegő képességünk lesz hozzá. Kiderülhetne lassan, hogy végülis nekünk mi lesz, mert eddig a nyilatkozatokat lehet többféleképpen is értelmezni

Már félig meg is van: MBDA Mistral! Csak a helikopteres indító kell hozzá. ;)

• Tetszik
Reactions: fip7 and arcas
Az a par ev az 6-8 ev lesz. Nem is olyan keves. Es lehet ATGM Lo-bol, Bulgariabol, Csehobol is szerintem, bar pontosan nem tudom.
2000 üzemórát kapnak még.
Nekem az a véleményem, hogy inkább az Airbusokra fognak költeni, őszintén bevallva: inkább érdemes. Zárójelben: igazi szállító kávédarálók is tervben vannak, az se lesz kevés dohány
Amúgy sem lesz rossz az NVG, a Hind-ra mert hogy eddig nem vót. :)

Az option 3 az biztos, mert az van az Airbus honlapjan is. A kerdes csak az, hogy ATGM van-e az option 3-ban. Egyebkent a linkelt plakaton egy tank piktogramja van az air to ground -nal. Szerintem lesz ATGM is az option 3 -ban mar csak azert is mert a Hind-eket csak csak ideiglenes megoldasnak szanjak.