Vannak a Griffjeinken ilyen Hibini és Vityebszk féle rendszerek? Olyan repülővel nem is érdemes felszállni, amit le lehet szedni egy Stringerrel.
@molnibalage

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vannak a Griffjeinken ilyen Hibini és Vityebszk féle rendszerek? Olyan repülővel nem is érdemes felszállni, amit le lehet szedni egy Stringerrel.
A hibini az adatlapon tudtommal egy ecm pod s csa. Ennel tobbet ki tud róla?Ajajj, mi lesz itt ebből...de ott a FAQ és õsszefoglaló, tessék már elolvasni
![]()
Mi a turo az a raketaelhajto?Hát radarzavaró és rakétaelhajtó.
Mi a turo az a raketaelhajto?
A vizyebeszk az micsoda? Nem ismerem. Minden gepet le lehet lőni stingerel, ha belerepzlnek a hmz be. Es igen, összefoglalóban ott van a ket fele stinger ir fej ez vezerles.
Nem minden marad meg a fejemben. Az orosz dircm? Vadászgépen olyan amugy is mission impossible ma.Mi az hogy nem ismered?! A múltkor még vitatkoztál is róla a Mi-24-es integráció kapcsán.
Mi a turo az a raketaelhajto?
Erről az F35 váltjárol jut eszembe,mennyire lenne nekünk opció használt,felújitott Hornettek beszerzése az amiktol?Megérné a dolog?Saját magát szúrná csak ezzel tökön a Boeing.
- A Boeing erre miért adna engedélyt?
- Mi értelme lenne az áthajtóművezésnek? Olyan gépeknél sem lépik meg, ahol a csere elég szép tólóerő növekedéssel járna. Miért éri meg a RM-12-re lépni? Csak azért, mert a C/D Gripen még legalább 20 évet repül?
- A jelenlegi Hornet üzemeltetők nagy részén nem látom azt, hogy hosszútávon üzemeltetni akarnák a flottát, egy részük cserélni fogja és 99%, hogy F-35-re.
- Ha meg nem akar F-35-öt, akkor Boeing termék a Super Hornet.
A végét nem értem a történetnek, hogy ez hogyan lehetséges.
Tökéletesen értelmetlen. A Gripen már most többet tud bizonyos szinten és a svédek igen valószínű, hogy vállalják a C/D gépekre applikálását az NG technológia egy részének. AESA radar (kisebben) meg ezt-azt.Erről az F35 váltjárol jut eszembe,mennyire lenne nekünk opció használt,felújitott Hornettek beszerzése az amiktol?Megérné a dolog?
Ném váltásra,bővitésre gondoltam.Mariner gépek modernizációjával(tudom,álmodozok).Bár én inkáb a koreai FA50 körül szaglálódnék-ha lehet az RM-12 hajtóművelTökéletesen értelmetlen. A Gripen már most többet tud bizonyos szinten és a svédek igen valószínű, hogy vállalják a C/D gépekre applikálását az NG technológia egy részének. AESA radar (kisebben) meg ezt-azt.
Egy régebbi 4. gen géppel semmi értelme "váltani" egy újabbat.
Szintén értelmetlen. 14+néhány gépes vegyes flotta? Hülye ötlet. A svédek szinte biztosan vállalják C/D gépek átadását, ha ők E-re váltanak majd. Pénz.Ném váltásra,bővitésre gondoltam.Mariner gépek modernizációjával(tudom,álmodozok).Bár én inkáb a koreai FA50 körül szaglálódnék-ha lehet az RM-12 hajtóművel
Gripenátadás is még a jövő zenéje.Ez az ami no go-részemröl fejvakarás.Szükségük lenne egy F5 szerű könnyűvadászra,amit az érdekövezetükben terithetnének.Főleg,ha megnyeri az T-X tendert,a koreai gép adja magát ilyen szerepre.Önként átadják a terepet a kinaiaknk...Fejvakarás-dilisek ezek eaz amerikaiakSzintén értelmetlen. 14+néhány gépes vegyes flotta? Hülye ötlet. A svédek szinte biztosan vállalják C/D gépek átadását, ha ők E-re váltanak majd. Pénz.
Az FA-50-ről volt szó, jenki részről "no go" van rá. És minek kéne bele RM12...?
Egyesek úgy kezelik az áthajtóművezést, mint valami sétát a parkban. Nagyon nem ez a helyzet.
Miért lenne?Én inkább arra lennék kiváncsi,hogy ennek a gépnek lesz-e könnyűvadász változata?Mint anno a T38/F5 páros.Mert kéne.Nekünk is.
1százados légierő elég karcsú.És ha lenne egy vadászváltozata,az a nagyobb darabszámú alapgép miatt alighanem olcsbb gép lenne.És közel a Gripen teljesitményét hozhatná.A harcelektronika is származhatna más,nsgyobb darabszámban rendszeresitett technikákbol.És elég valőszinű,hogy ezt a gépet a hosszú ideig való intenziv használatra tervezték,lehetőőleg klcséghatékony üzemeltetéssel.Vagyis nagyon is ideális lenne nekünk,és egy halom másik országnak.Amiknak ráadásul lassan lépniük kell valamit üzletileg(politikailag is),vagy a kinaiak kisajátitják a szegmenstMiért lenne?
Nem kéne. Van Gripen.
És akkor ki mondta, hogy másik típus kell...?1százados légierő elég karcsú.És ha lenne egy vadászváltozata,az a nagyobb darabszámú alapgép miatt alighanem olcsbb gép lenne.És közel a Gripen teljesitményét hozhatná.A harcelektronika is származhatna más,nsgyobb darabszámban rendszeresitett technikákbol.És elég valőszinű,hogy ezt a gépet a hosszú ideig való intenziv használatra tervezték,lehetőőleg klcséghatékony üzemeltetéssel.Vagyis nagyon is ideális lenne nekünk,és egy halom másik országnak.Amiknak ráadásul lassan lépniük kell valamit üzletileg(politikailag is),vagy a kinaiak kisajátitják a szegmenst
Gripen nem éppen olcsó.T-X gép némileg áttervezve,de még a gyártsoron maradva olcsóbb lehetne szerintem.Egyszerű méretgazdaságossági okokbolÉs akkor ki mondta, hogy másik típus kell...?
én rakéta elhajlítót olvastam. NE TELEFONOZZATOK BUSZON!Naigen , a prezentációk animációit is a helyén kellene kezelni
Rakétaelhajtó ---- > ami elhajtja a rakétát, tudod![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..