T-15 "Armata" BMP (Objekt 149)

A T-15-öt kaszálták el a Kurganyec-25 megmaradat a 30mm-es gépágyúval és a 4db ATGM-el(meg persze a PKT).Bár lehet,hogy ezek után a Kurganyec is ugyan ezt az 57mm-es tornyot kapja.

Hát, nem lenne ez túl nagy torony a Kurganyecre?

Hát, nem lenne ez túl nagy torony a Kurganyecre?

A mostani sem kicsi ráadásul biztosan számoltak a tervezésnél azzal,hogy ha kell az 57-es gépágyút is elbírja a gép.Elég nagy szűklátókörűség lett volna ha nem(nincs mese a mostani agyonpáncélozott szörny IFV-k ellen muszáj növelni a gépágyúk űrméretét).

• Tetszik
Reactions: endre and ms07
Bumerang nem lesz , T-15 30 mm-es (illetve csak 20 volt rendelve) Reméljük, hogy sikeres lesz az 57-es. Minden az orosz VM-től függ.

Kicsit meg vagyok kavarodva, fél éve még az volt a "hír", hogy a pont Bumerangot preferálják, akkor végülis hivatalosan alábbi listából jelenleg mit gyártanak(akármilyen mennyiségben), illetve mire van megrendelés?

K-16(Bumerang APC)
K-17(Bumerang IFV)
Kurganyec
T-15

5818286_original.jpg

Kíváncsi lennék az 57-es löveg és a lőszer adataira. Ha jót csináltak, akkor lehet meglepi.
Lehet vajon köze az Sz-60 lőszeréhez?

Állítólag semmi. Én is ezt kérdeztem pár oldallal korábban és a tudósok azt mondják, rövidebb az új lőszer felépítése. Ez utóbbi miatt lehet, hogy kisebb teljesítményű? Vagy csak kisebb lőtávra van tervezve?

Egy kis adalék, légvédelmi ágyu is.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: superjet100
A video alapján bizony ez a 57×348sr lőszert tüzeli mint az s-60. Valószínűsítem, hogy a hevederes ZIF-72-re hajaz. Látszik, hogy hosszú csőhátrasiklásos rendszerű. A rövidebb cső miatt biztosan gyengébb ballisztikailag, de,hogy 4-5 km-en belöl apc-ifv-kre igencsak veszélyes

• Tetszik
Reactions: endre
Miért ne lenne a standard 57 mm lőszer? Gondolom egy csomó raktár még tele van velük és még használható állapotban vannak. Békeidőben éleslövészetek alkalmával elhasználhatják a régi lőszert.

• Tetszik
Reactions: endre