[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
2012-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök újraélesztette az egykori kommunista blokk egyik intézményét, a KGST-banknak is nevezett Nemzetközi Beruházási Bankot. Ez a lépés jól illeszkedett Oroszország azon nagypolitikai törekvéseihez, hogy újra kiterjessze nemzetközi befolyását, különösen a korábban általa uralt kelet-közép európai térségben.
Ebben a folyamatban az oroszok lelkes partnerre találtak az Orbán-kormányban. Magyarország 2015-ben csatlakozott az orosz dominanciával működő bankhoz, amelynek hamarosan a harmadik legnagyobb részvényese lett. A moszkvai székhelyű pénzintézet idén júniusban úgy döntött, hogy a regionális irodáját is Budapesten nyitja meg. Bár a bank még mindig kisebb szereplőnek számít a nemzetközi színtéren, a szervezet vezetésével a magyar kormány képviseletében többször is Varga Mihály és Szijjártó Péter tárgyalt. A kiemelt figyelmet mutatja az is, hogy a bank orosz elnökével több interjút is készítettek magyar kormányközeli lapok.
Ez egy újabb megnyilvánulása annak, hogy az utóbbi években rendkívül szorossá vált a magyar és az orosz kormány viszonya. Míg az együttműködés eddig leginkább az energetika területén (főleg a paksi bővítésnél) és a gépgyártásnál (például a 3-as metró szerelvényeinek felújításánál) volt megfigyelhető, ez a kapcsolat most már egyre inkább kiterjed a pénzügyi szektorra is.
A Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank – IIB) kelet-közép-európai terjeszkedése egyértelműen orosz érdek. A távlati cél az, hogy az oroszok kiépítsenek egy olyan pénzügyi rendszert, amely alternatívája lehet az Egyesült Államok által dominált nyugati banki infrastruktúrának. Ettől még nagyon messze vannak, de a bank addig is több szempontból is segítheti az orosz érdekeket, hozzájárulhat például az orosz állam külföldi információszerzési tevékenységéhez.
Buzgó szereplője lett az Orbán-kormány az oroszok pénzügyi terjeszkedésének


A 444-hez és a Direkt36-hoz idén januárban került egy névtelen levél, ami feladója szerint a magyar letelepedési kötvényprogramban szereplő egyes külföldi állampolgárok neveit tartalmazza.
Hónapok óta próbáljuk azonosítani a levélben szereplő külföldieket, és meggyőződni arról, hogy valóban magyar papírokhoz jutottak.
Tavasszal megírtuk, hogyan szerzett a kötvényprogramban pénzért előbb tartózkodási majd letelepedési engedélyt Magyarországon Bassár el-Aszad szír diktátor egyik bizalmasa, egy szír állampolgár.
Most pedig az orosz Novaja Gazeta nevű újsággal közös nyomozásunk eredményeként a januári levélben szereplő orosz állampolgárok közül mutatjuk be néhány történetét.
Putyin gépezetének tagjai kaptak magyar papírokat Orbánék kötvényprogramjában
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and szpg9

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113

Na vajon miben különbözik Orbán Magyarországa mondjuk a merkeli Németországtól? Ja, semmiben:

Az erőszakoló afgánt már "kereste" a "rendőrség" július elsejei és huszadikai szeméremsértő magatartások miatt. A pöcsét kínálgatta ugyanis a Belvárosban.
https://index.hu/belfold/2018/09/10/afgan_szexualis_eroszak_szemeremsertes/

Ugye milyen ismerős. Habókra beengedik a migránst, itt bűnözik, de a rendőrség nem tesz semmit, ettől vérszemet kap és még komolyabb bűncselekményeket követ el.

Kösz Orbán!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Na igen, de ezért Németországban nem éri semmiféle üldözés a gibbont, hiszen ez a kultúrájához tartozik, és csak félreértette a dolgot.
Most akkor gondolj bele hogy ez a 18 éves kecskebaxó aki 17 (!) évesen érkezett ide, azért maradhatott mert vannak olyan balfax nemzetközi jogszabályok ,ami alapján 18 év alattit átmenetileg be kell fogadni. Aztán valóságban meg se nem 17, se nem 18 mert még számolni se tud addig, hanem 32 éves. Na most akkor abba gondolj bele hogy így kénytelenek voltunk megőrizni 9000 (ha jól tudom) afgán kisfiút az utóbbi években. Mert csak fiúk jöttek valami érdekes okból. Aztán mire 18 lesz papíron meglép mert kibaxnák. Útközben meg belefut a csodás Budapesten a húgodba, lányodba, anyádba, csajodba stb. Na most akkor gondolj bele hogy ez itt háát kb 4 év alatt is elég ritka eset, és most abba hogy ez már tőlünk nyugatabbra meg bevett gyakorlat, teljesen hétköznapi dolog mert ott van vagy 10 millió vagy annál is több (inkább több) ezekből.
Csodálkoznék ha meglenne. Viszont lehet hergelni most tovább a népet a gibbonok ellen kb egy évig is megfelelően ráépült propagandával , hogy lám ugye ugye, egy ilyen gyökér is mennyire veszélyes. Na aztán erre meg majd ráugrik a DK meg a többi minipárt hogy jajj, dejszen mennyi magyar is megerőszakol mennyi nőt/férfit.
Na lesznek itt cikkek és parlamenti viták még vagy pünkösdig. :)
 
  • Tetszik
Reactions: honved and fip7

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
A törvény szerint:
1. § (1) E törvény értelmében nemzetiség minden olyan – Magyarország területén legalább egy évszázada honos – népcsoport, amely az állam lakossága körében számszerű kisebbségben van, a lakosság többi részétől saját nyelve, kultúrája és hagyományai különböztetik meg, egyben olyan összetartozás-tudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megőrzésére, történelmileg kialakult közösségeik érdekeinek kifejezésére és védelmére irányul.

A ruszinokhoz hasonlóan az ő jelenlétük is megvolt régebben, nem hinném hogy ez valami óriási felfedezés.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and anonim999

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Azért ennyire nem volt drasztikus a helyzet, másrészt az ilyen gyerekek nem nagyon élték túl az első hetet, ha érted.
Mondjuk én támogatnék egy össznépi genetikai vizsgálatot, hogy tisztázódjon a kérdés.
Én is, érdekes lenne, csak ugye a Szu nagy volt, kazahok,burjátok, zsidók, csecsenek, komik, manysik,hantik, oroszok,ukránok (főleg), bolgárok,németek (!) grúzok,lengyel,tatár,kirgíz öregisten tudja hányféle nép ömlött be ide. Na most akkor ebből válaszd ki hogy kihez tartozott az öregapád.
Na de mondok egy cifrábbat, lakik az utcámban egy pali akinek a bátyja állítólag egy néger katonától készült valamikor 45-ben, és bár a palit már régen láttam csak annyira emlékszem hogy kerek fejű sötét bőrű, de a lánya az bizony elég kapuccsínós, egzotikusan fura hölgyemény.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
A törvény szerint:
1. § (1) E törvény értelmében nemzetiség minden olyan – Magyarország területén legalább egy évszázada honos – népcsoport, amely az állam lakossága körében számszerű kisebbségben van, a lakosság többi részétől saját nyelve, kultúrája és hagyományai különböztetik meg, egyben olyan összetartozás-tudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megőrzésére, történelmileg kialakult közösségeik érdekeinek kifejezésére és védelmére irányul.

A ruszinokhoz hasonlóan az ő jelenlétük is megvolt régebben, nem hinném hogy ez valami óriási felfedezés.
Háááát. A ruszin az honos, de az orosz biztos, hogy nem, ráadásul nem hinném, hogy az itt élő oroszok már több évszázada itt lennének.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Háááát. A ruszin az honos, de az orosz biztos, hogy nem, ráadásul nem hinném, hogy az itt élő oroszok már több évszázada itt lennének.
Lehet hivatkozni a ruszokra, mint közös nevezőre. Már Szent István előtt, a nagyfejedelmeknek is volt varég gárdájuk feltehetően. Oroszi, Oroszvár, Kisoroszi, Nagyoroszi, Nemesoroszi ... ezek mind kora árpád-kori helynevek!

A párhuzamos kölpény név alapján ők már nem germánok lehettek.
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 865
113
Háááát. A ruszin az honos, de az orosz biztos, hogy nem, ráadásul nem hinném, hogy az itt élő oroszok már több évszázada itt lennének.

a cikk szerint : "Jelenleg 13, az állam által elismert nemzetiség van: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán."

akkor ennyi erővel a görögök sem,mivel kb az 50-es évek körül települtek be,viszont mégis hivatalos nemzeti kisebbségnek számítanak.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
A Fideszes pártsajtó szemében az osztrák kancellár hirtelen Soros ügynöke lett. A Sargentini jelentés körül dúló viharnak összeurópai kihatása is van, hiszen mind az olasz Liga, mind az osztrák FPÖ intézményes kapcsolatban áll az orosz kormánypárttal.
Sötét árnyak Orbán feje felett - Putyin a páholyból figyel
Ez az írás most egy nagy butaság! Az oroszok már megint a kamrába vannak! A magyar iparnak és gazdaságnak hosszú távon is az az érdeke, hogy déli hódítók ne jöjjenek.
 
D

danielblack

Guest
https://index.hu/belfold/2018/09/11/honos_nepcsoport_lehet_az_orosz_magyarorszagon/

Megjöttek az új honfoglalók. Tudtam hogy ez lesz.
Hamarosan zöldruhások és turisták fogják megvédeni az elnyomott kisebbségi jogaikat.
3 évig dolgoztam oroszok százaival Németországba. Szorgos, barátságos, hasonló emberek mint mi. A gyerekeik már alig beszélnek oroszul, rendre németül szólalnak meg inkább.
Ha a magyar nem képes megemberelni magát, és gyerekeket vállalni, akkor én nem zárkózok el attól, hogy a kiüresedő falvakat orosz munkáscsaládokkal népesítsük be.
 
  • Tetszik
Reactions: anonim999 and tonyo

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ha a magyar nem képes megemberelni magát, és gyerekeket vállalni, akkor én nem zárkózok el attól, hogy a kiüresedő falvakat orosz munkáscsaládokkal népesítsük be.
Megteszik ezt a cigányok, nem kell aggódni. Az orosznak meg van otthon ahol ellennie, pont területből nincs hiány arrafele és még állambácsi is beszáll a költségekbe ha hajlandó vagy termelni / termeszteni valami távolibb helyen.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz