Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/kitekinto/magyarorszag/a-kulugyi-tarca-bekerette-az-ukran-nagykovetet/
"A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) bekérette az ukrán nagykövetet, miután “minőségileg új szintre lépett Ukrajna magyarellenes politikája” – közölte a tárca parlamenti államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.
Magyar Levente azután tartott sajtótájékoztatót, hogy a minisztériumban megbeszélést folytatott Ljubov Nepop budapesti nagykövettel.
Az államtitkár közlése szerint az intézkedés azért vált szükségessé, mert Ukrajnában “halállistát” állítanak össze kárpátaljai magyarokról, és az ukrán parlament honlapján az ukrán-magyar kettős állampolgárok kollektív deportálását, kitoloncolását szorgalmazzák. Továbbá Ukrajna belügyi csapatokat és katonaságot telepít, laktanyákat épít a magyar határ közelében – tette hozzá az államtitkár."

"...Elmondta: a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap “halállistáján”, már háromszáz olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok. Szijjártó Péter külügyminiszter is szerepel a listán – tette hozzá.
“Azért halállista, mert Ukrajna vélt ellenségeit sorolja, és korábban volt arra példa, hogy akik erre rákerültek, gyilkosság áldozatává váltak” – fogalmazott.

Ugyanakkor – folytatta – az ukrán parlament honlapjára állampolgári kezdeményezés nyomán felkerült egy petíció, amelyben az ukrán-magyar kettős állampolgárok kollektív “deportálásához, kitoloncolásához” gyűjtenek támogatást. Aggályos, hogy ennek teret ad az ukrán parlament – hangsúlyozta.
Az államtitkár szerint szintén aggodalomra ad okot, hogy Ukrajna “katonai támaszpontot” hoz létre Kárpátalján, néhány kilométerre a magyar határtól, egyben a NATO és az Európai Unió határától. Furcsa, hogy erre rendelkezésre áll a kapacitás akkor, amikor Kelet-Ukrajnában harcok folynak – fűzte hozzá.
Magyar Levente úgy vélekedett: mindennek nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrán hatalom a végletekig hajlandó elmenni a két ország közötti feszültség szításában, illetve annak érdekében, hogy a magyar kisebbség megfélemlítve és egzisztenciálisan is veszélyben érezze magát Kárpátalján.
Ahogy Magyarországnak, úgy Ukrajnának sem lehet érdeke a konfliktus – hangoztatta.
Ebben a helyzetben “felszólítjuk Magyarország azon uniós és NATO-szövetségeseit”, akik az elmúlt időszakban aggodalmukat fejezték ki a magyar emberi jogi helyzet miatt, hogy vessenek véget a hallgatásnak és vizsgálják meg alaposan, hogy mi folyik Ukrajnában – mondta az államtitkár.
Kérdésre válaszolva közölte: a nagykövet a felvetésekre reagálva úgy nyilatkozott, hogy az ukrán államnak nincs köze sem a Mirotvorec féle listához, sem a parlament honlapján megjelent petícióhoz.
A kárpátaljai csapattelepítéssel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy az a kárpátaljai állampolgárok biztonságát szolgálja – ismertette Magyar Levente.
A minisztérium épületéből távozó Ljubov Nepopot a sajtó képviselői meg akarták kérdezni a kialakult helyzetről, de a nagykövet nem válaszolt kérdésekre."


Tuka révén igenis van köze a Mitrovecz portálhoz, így az Ukrán államnak "papíron is" minimum közvetett köze van az azon megjelenő "halállistához.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Ugyanaz a panaszkodás ment a Magyar Levente részéről amit Kárpátalján is el szoktak sírni az illetékesek. Tetszik nem tetszik szembe kellene már végre nézni a tényekkel.
Az elmúlt 4 évben Magyarország Ukrajna terén totálisan elszúrta külpolitikáját. Az ukránok ugyanis – ahogy azt párszor már leírtam – csak az erőből értenek és sokszor még abból sem. Magyarország először jópofizott, adott amit csak tudott, amit az ukránok – joggal – a gyengeség jelének értelmeztek. A külügy most megpróbál keménynek lenni, de bajos úgy blöffölni, hogy az asztalnál már mindenki tudja, hogy csak egy nyomorult párod van. A kezdetek kezdetén kellett volna nagyon keménynek következetesnek lenni. Alkudni körömszakadtáig és nem "hozomra" támogatni Ukrajnát a legtöbb külpolitikai kérdésben.Az ukrán külügyet pedig hetente háromszor emlékeztetni arra, hogy függtök tőlünk. Hogy nem a segítségünknek, de csak az egyszerű jóindulatunknak is komoly ára van.
A kialakult helyzet a téves helyzetértékelés eredménye. A gazdasági, biztonságpolitikai és egyébb "szakértők" bebizonyították, hogy egyáltalán nem értik a térséget. Nyugodtan visszaadhatnák a tiszteletdíjaikat és fizetésüket, mert hibáiknak köszönhetően most a mi valagunk alatt rotyog a tűz. A
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
A gazdasági, biztonságpolitikai és egyébb "szakértők" bebizonyították, hogy egyáltalán nem értik a térséget.
Sajnos igazat írsz, csak tudod hogy nem olyanokból áll össze a KÜM-öt támogató szellemi holdudvar aki mondjuk rendszeresen átjár, hanem ilyen Phd-s, vagy nyugati egyetemen végzett titánból.
Legalább olyanokat tettek volna oda aki Moszkvában, vagy Kijevben szocializálódott anno pár évet. Még egyetem se kell hogy megértse valaki az ukránok észjárását, elég ha nyitott szemmel jár és valamennyire beszéli a kisoroszt.
De tényleg én se értettem hogy mi a retekért tolta a hivatalos magyar média is a ezt az "orosz agressziós" dumát, holott a ruszkik csak a jól felfogott érdekükben "intézkedtek", ha olyan nagy akarták volna, akkor most Beregsuránynál csak orosz vízummal lehetne belépni.
Szóval az amerikaiak ismét csak egy újabb kuplerájjal gazdagították a világot, de most mi is copunk.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Sajnos igazat írsz, csak tudod hogy nem olyanokból áll össze a KÜM-öt támogató szellemi holdudvar aki mondjuk rendszeresen átjár, hanem ilyen Phd-s, vagy nyugati egyetemen végzett titánból.
Legalább olyanokat tettek volna oda aki Moszkvában, vagy Kijevben szocializálódott anno pár évet. Még egyetem se kell hogy megértse valaki az ukránok észjárását, elég ha nyitott szemmel jár és valamennyire beszéli a kisoroszt.
De tényleg én se értettem hogy mi a retekért tolta a hivatalos magyar média is a ezt az "orosz agressziós" dumát, holott a ruszkik csak a jól felfogott érdekükben "intézkedtek", ha olyan nagy akarták volna, akkor most Beregsuránynál csak orosz vízummal lehetne belépni.
Szóval az amerikaiak ismét csak egy újabb kuplerájjal gazdagították a világot, de most mi is copunk.
Jól jött, hogy kidobták a régi diplomatákat és futsalosokkal tömték tele a külügyet. Hiába na, értenek hozzá a srácok.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
"...Elmondta: a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap “halállistáján”, már háromszáz olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok. Szijjártó Péter külügyminiszter is szerepel a listán – tette hozzá.
“Azért halállista, mert Ukrajna vélt ellenségeit sorolja, és korábban volt arra példa, hogy akik erre rákerültek, gyilkosság áldozatává váltak” – fogalmazott.

Ugyanakkor – folytatta – az ukrán parlament honlapjára állampolgári kezdeményezés nyomán felkerült egy petíció, amelyben az ukrán-magyar kettős állampolgárok kollektív “deportálásához, kitoloncolásához” gyűjtenek támogatást. Aggályos, hogy ennek teret ad az ukrán parlament – hangsúlyozta.
Az államtitkár szerint szintén aggodalomra ad okot, hogy Ukrajna “katonai támaszpontot” hoz létre Kárpátalján, néhány kilométerre a magyar határtól, egyben a NATO és az Európai Unió határától. Furcsa, hogy erre rendelkezésre áll a kapacitás akkor, amikor Kelet-Ukrajnában harcok folynak – fűzte hozzá.
Magyar Levente úgy vélekedett: mindennek nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrán hatalom a végletekig hajlandó elmenni a két ország közötti feszültség szításában, illetve annak érdekében, hogy a magyar kisebbség megfélemlítve és egzisztenciálisan is veszélyben érezze magát Kárpátalján.
Ahogy Magyarországnak, úgy Ukrajnának sem lehet érdeke a konfliktus – hangoztatta.
Ebben a helyzetben “felszólítjuk Magyarország azon uniós és NATO-szövetségeseit”, akik az elmúlt időszakban aggodalmukat fejezték ki a magyar emberi jogi helyzet miatt, hogy vessenek véget a hallgatásnak és vizsgálják meg alaposan, hogy mi folyik Ukrajnában – mondta az államtitkár.
Kérdésre válaszolva közölte: a nagykövet a felvetésekre reagálva úgy nyilatkozott, hogy az ukrán államnak nincs köze sem a Mirotvorec féle listához, sem a parlament honlapján megjelent petícióhoz.
A kárpátaljai csapattelepítéssel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy az a kárpátaljai állampolgárok biztonságát szolgálja – ismertette Magyar Levente.
A minisztérium épületéből távozó Ljubov Nepopot a sajtó képviselői meg akarták kérdezni a kialakult helyzetről, de a nagykövet nem válaszolt kérdésekre."


Tuka révén igenis van köze a Mitrovecz portálhoz, így az Ukrán államnak "papíron is" minimum közvetett köze van az azon megjelenő "halállistához.
Felszólítják Magyarország EU és NATO szövetségeseit. :)))))) Azok után, hogy megakartuk állítani Brüsszelt és teli pofával szidtuk az amerikai külügyet.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://hungaryfirst.hu/cikkek/2018-...rokat-es-kiosztotta-porosenkot-ungvar-korabbi
"Szerehij Ratusnyak, Ungvár korábbi polgármestere a tőle megszokott nyers és szókimondó stílusban Facebook-bejegyzésben írta le véleményét a kettős állampolgárságról és az Ukrajnában erősödő magyarellenességről, és kiosztotta Petro Porosenko ukrán államfőt.
"Tisztelt Porosenko! Ami a magyar útleveleket illeti, a szovjet hatóságok 1945-ben lényegében annektálta Kárpátalját. Akkoriban gyakorlatilag minden kárpátaljainak legalább 5 érvényes útlevele volt. Ezeket senki nem érvénytelenítette. Az elmúlt 27 évben arra kellett törekedni, hogy olyan életkörülményeket teremtsenek Ukrajnában, hogy a magyarok, a lengyelek, az oroszok és a németek ukrán személyiről álmodozzanak. De ehelyett, mivel államhatalmi beosztásukból fakadóan nem folytathattak üzleti tevékenységet, inkább fejőstehenet csináltak az országból ezer maffiacsalád számára. Az egyik ilyen a tiéd. Tehát fejezzék be a kárpátaljaiak összeugrasztását, a szomszédjainkkal és testvéreinkkel a magyarokkal, a szlovákokkal, románokkal és a lengyelekkel, akikkel 1000 éve egymás mellett élnünk bármi fajta konfliktus és vérontás nélkül. A szakirányú végzettséggel nem rendelkező főügyész által tett nyilatkozatokról és fenyegetésekről nincs is értelme beszélni. Végtére is, nincs olyan ukrán törvény vagy norma, ami alapján valaki megfosztható az ukrán állampolgárságától. Köszönöm megértését"
– írta az ex-polgármester éles hangvételű bejegyzésében, amit egyértelműen az ukrán elnöknek címzett.
A kommentelők jelentős többsége egyetértett Ratusnyak véleményével."
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 279
113
Felszólítják Magyarország EU és NATO szövetségeseit. :)))))) Azok után, hogy megakartuk állítani Brüsszelt és teli pofával szidtuk az amerikai külügyet.

Lassan majd az ENSZ-hez is kell fordúlni. Sajnos a legnegatívabb forgatókönyv alakul. Tartok tőle, hamarosan megtörténik az első komolyabb erőszakos atrocitás, halottakkal. Ahol természetesen, nem az ukrán állam hivatalos erőszakszervei fognak tevékenykedni. Hanem különféla fegyveres bandák tagjai, akik büntetlenséget élveznek cselekedeteikért cserébe, mint tudjuk arrafelé.

https://vs.hu/kozelet/osszes/ukran-politikus-betelepitessel-csokkentsek-a-magyarok-aranyat-1010
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Celebra

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 279
113
Felszólítják Magyarország EU és NATO szövetségeseit. :)))))) Azok után, hogy megakartuk állítani Brüsszelt és teli pofával szidtuk az amerikai külügyet.

A migránsáradat kezelésének mikéntje és a kárpátlajai helyzet két különböző dolog. Mi EU és NATO tagok vagyunk, Ukrajna nem az. Az igazság pillanata lehet elérkezik számunkra sok mindenben, de Brüsszel számára is. Mert nem mi leszünk a támadó fél, nem mi fogunk elüldözni esetleg egy népcsoportot a szülőföldjéről. Amennyiben nem állnak mellénk és cinkosan hallgatnak, akkor bizony az egész annyit is ér. Példa lesz több más kelet európai ország számára is a magatartásuk. Az igazság pillanata Brüsszel számára is eljöhet.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Ja-ja, láttuk, hogy pár éve milyen precízek is voltak az ukránok. Mégcsak azt sem vették észre, hogy épp elfoglalják az országukat, nemhogy megakadályozták volna. Na azóta csak tovább romlott az ország gazdasági állapota, ezáltal pedig a hadsereg morálja és cselekvőképessége is.
Valaki helyesen állapította meg itt valamelyik nap, hogy a francba tudnak az ukránok 7-szer nagyobb hadsereget fenntartani alig 2-szer több pénzből mint mi?
Tekintettel arra, hogy náluk még több elfolyik a különféle csatornákon, mint nálunk, nekem az a válaszom erre, hogy sehogy.
Jól néz ki az, hogy x-szer több eszközük és katonájuk van, na de abból a semmi pénzből amit ráköltenek azt lehetetlen fenntartani.
Az orosz hadsereg ellen esélytelenek voltak.A szakadárokkal megbirkoztak nvolna,ha nem lé közbe az orosz reguláris haderő.
Azota kaptak amerikai kiképzési támogatást,felújitottak technikát.Nas nem lettek egy élvonalbeli hadsereg,de azért van mit bevetniük.
Becsüljünk.Kb egy gépesitett hadosztályt,1 légidesszant dd,mondjuk egy hegyivadász ezredet,1 tüzérdandárt,és 2-3 dd-nyi inreguláris erőt be tudnának vetni ellenünk.Csak az inregurálisok több harckocsival,IFVvel és tüzérséggel rendelkeznének,mint mi összessen.Vannak légvédelmi rendszereik,hogy az eggyetlen modernnek tekinthető Gripen századunkat ellensúlyozzák.És 1-1 század Su27,MiG29 és Su25 gépet is azért össze tudnak szedni.Meg pár századnyi Minyó és Mihu,amikhez teljeskörű fegyverzet is van.
Mi van nekünk?A nagy pofánkon kívül 1századnyi Gripen,bizonytalan mennyiségű fegyverzettel és harcértékkel.1 század elavult hk,ha mind beindul.3gyenge gépesitett ezred.Csak nevükben dandárok.Tüzérség emlités szintjén.ATGMjeink egy T64BVvel már nemnagyon tudnak mit kezdeni.Meg az üres,megqrható segglukunk.Az olan határrendészekböl áll hadosztály,meg hasonló marhaságok,felejtős.csak golyófogók lennének.
Lehet,hogy az ukránok szarok,és frusztráltak.De mi meg pont jók vagyunk arra,hogy kiéljék rajtunk a fusztrációjukat.
Szóval csak semmi keménykedés.Mert gyorsan kiderülhet,hogy a pannonpuma csak egy nyivákoló külökmacska.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
A migránsáradat kezelésének mikéntje és a kárpátlajai helyzet két különböző dolog. Mi EU és NATO tagok vagyunk, Ukrajna nem az. Az igazság pillanata lehet elérkezik számunkra sok mindenben, de Brüsszel számára is. Mert nem mi leszünk a támadó fél, nem mi fogunk elüldözni esetleg egy népcsoportot a szülőföldjéről. Amennyiben nem állnak mellénk és cinkosan hallgatnak, akkor bizony az egész annyit is ér. Példa lesz több más kelet európai ország számára is a magatartásuk. Az igazság pillanata Brüsszel számára is eljöhet.
Szerintem kb. mindenki számára nyilvánvaló, hogy aki kiplakátolja az országát a szövetségi rendszerét fikázó plakátokkal, meg állandóan teli szájjal szidja, az nem számíthat jóindulatra. Ennek meg a migránsáradathoz semmi köze.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 279
113
Szerintem kb. mindenki számára nyilvánvaló, hogy aki kiplakátolja az országát a szövetségi rendszerét fikázó plakátokkal, meg állandóan teli szájjal szidja, az nem számíthat jóindulatra. Ennek meg a migránsáradathoz semmi köze.

Ebben sok iagzságod van, de kontraproduktív is lehet egy ilyen magatartás. Más kis országok is elgondolkodnak, ha nyílvánvaló helyzet esetén sem állnak mellé annak, aki a rendszer tagja és még igaz is van. Azért az érdekes helyzet lesz, ha mindenféle nemzetközi szervezet elé kerül a dolog és az ukránok kedvükre zaklathatják tovább, vagy el is zavarhatják onnan a magyar kisebbséget. Aztán semmi, legfeljebb szavakban, ejnye, bejnye, legfeljebb.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 572
113
Az ukrán államnak fel kellene vásárolnia az áttelepült kárpátaljai magyarok üresen álló otthonait kelet-ukrajnai menekültek számára, aminek köszönhetően megszűnne Beregszász magyar jellege, és nem kellene katonaságot állomásoztatni a városban – javasolta Viktor Baloga, az ukrán parlament kárpátaljai képviselője, a Jedinij Centr (JC) párt elnöke az Ukrajinszka Pravda ukrán portálon szerdán megjelent cikkében.
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
116
282
63
Az orosz hadsereg ellen esélytelenek voltak.A szakadárokkal megbirkoztak nvolna,ha nem lé közbe az orosz reguláris haderő.
Azota kaptak amerikai kiképzési támogatást,felújitottak technikát.Nas nem lettek egy élvonalbeli hadsereg,de azért van mit bevetniük.
Becsüljünk.Kb egy gépesitett hadosztályt,1 légidesszant dd,mondjuk egy hegyivadász ezredet,1 tüzérdandárt,és 2-3 dd-nyi inreguláris erőt be tudnának vetni ellenünk.Csak az inregurálisok több harckocsival,IFVvel és tüzérséggel rendelkeznének,mint mi összessen.Vannak légvédelmi rendszereik,hogy az eggyetlen modernnek tekinthető Gripen századunkat ellensúlyozzák.És 1-1 század Su27,MiG29 és Su25 gépet is azért össze tudnak szedni.Meg pár századnyi Minyó és Mihu,amikhez teljeskörű fegyverzet is van.
Mi van nekünk?A nagy pofánkon kívül 1századnyi Gripen,bizonytalan mennyiségű fegyverzettel és harcértékkel.1 század elavult hk,ha mind beindul.3gyenge gépesitett ezred.Csak nevükben dandárok.Tüzérség emlités szintjén.ATGMjeink egy T64BVvel már nemnagyon tudnak mit kezdeni.Meg az üres,megqrható segglukunk.Az olan határrendészekböl áll hadosztály,meg hasonló marhaságok,felejtős.csak golyófogók lennének.
Lehet,hogy az ukránok szarok,és frusztráltak.De mi meg pont jók vagyunk arra,hogy kiéljék rajtunk a fusztrációjukat.
Szóval csak semmi keménykedés.Mert gyorsan kiderülhet,hogy a pannonpuma csak egy nyivákoló külökmacska.
igazabol alapja sincs ennek a vitanak... megtamadnak minket?mi nato tagok vagyunk ok nem ,ebben az esetbennato 5.cikkely .. es az a legszebb hogy ez esetben pl at usa meg az europai nagyhatalmak nem teheti meg hogy nem reagalnak katonailag mert az eleg egyertelmu uzenet lenne a lengyelek ,romanok ,balti allamok fele es kb. a nato veget is jelentene...de tegyuk fel a vicc kedveert hogy az ukranok verszemet kapnak elindulnak a nato meg szarik a fejunkre=nato vege .. mondjuk eljutnanak a tisza vonalaig par nap alatt atkelni mar nem tudnanak.... magyarorszag meg hirtelen tele lenne orosz haditechnikaval ..... mert az te sem gondolod komolyan hogy ezt a ziccert kihagyna putin?omlene a tamogatas meg az" onkentesek" es az ukranok azonnal 2 fronton lennenek kenytelenek harcolni...es meg nem szamoltam a tobbi (akkor mar ex)nato orszag reakciojaval, v4 miegymas mert ha azt latjak hogy kevesebbet er a nato szerzodes mint a papir amire irtak ok is mashogy kezdenek gondolkodni ..... a vegeredmeny igazabol azonos . amig az ukranok polgarhaborut vivnaka sajat teruletukon es meg a kenyeret is hitelbol veszik es meg csak nem is eu/nato tagok(kb soha nem lesznek azok) addig ha haboruval probalkoznak Mo-ellen sajat sirjukat assak.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
igazabol alapja sincs ennek a vitanak... megtamadnak minket?mi nato tagok vagyunk ok nem ,ebben az esetbennato 5.cikkely .. es az a legszebb hogy ez esetben pl at usa meg az europai nagyhatalmak nem teheti meg hogy nem reagalnak katonailag mert az eleg egyertelmu uzenet lenne a lengyelek ,romanok ,balti allamok fele es kb. a nato veget is jelentene...de tegyuk fel a vicc kedveert hogy az ukranok verszemet kapnak elindulnak a nato meg szarik a fejunkre=nato vege .. mondjuk eljutnanak a tisza vonalaig par nap alatt atkelni mar nem tudnanak.... magyarorszag meg hirtelen tele lenne orosz haditechnikaval ..... mert az te sem gondolod komolyan hogy ezt a ziccert kihagyna putin?omlene a tamogatas meg az" onkentesek" es az ukranok azonnal 2 fronton lennenek kenytelenek harcolni...es meg nem szamoltam a tobbi (akkor mar ex)nato orszag reakciojaval, v4 miegymas mert ha azt latjak hogy kevesebbet er a nato szerzodes mint a papir amire irtak ok is mashogy kezdenek gondolkodni ..... a vegeredmeny igazabol azonos . amig az ukranok polgarhaborut vivnaka sajat teruletukon es meg a kenyeret is hitelbol veszik es meg csak nem is eu/nato tagok(kb soha nem lesznek azok) addig ha haboruval probalkoznak Mo-ellen sajat sirjukat assak.
Ukrajna vezetése nem bolond ennyire, így nem Magyarország ellen készül háborúzni hanem esetleg a kárpátaljai magyarság ellen. Az ukrán szabadcsapatok meg tudják tenni ugyanazt mint a Donbasszban, az ukrán kormány meg majd mossa kezeit és sajnálkozik hogy azok nem az ukrán hadsereg. Na ez esetben mit tudnánk tenni az ottani magyarság védelmében?!!
 
  • Tetszik
Reactions: kiskrumpli

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
Az ukrán államnak fel kellene vásárolnia az áttelepült kárpátaljai magyarok üresen álló otthonait kelet-ukrajnai menekültek számára, aminek köszönhetően megszűnne Beregszász magyar jellege, és nem kellene katonaságot állomásoztatni a városban – javasolta Viktor Baloga, az ukrán parlament kárpátaljai képviselője, a Jedinij Centr (JC) párt elnöke az Ukrajinszka Pravda ukrán portálon szerdán megjelent cikkében.

Ő arra hajlik ahonnan pénzt kap. A társadalmi támogatottságnak egy jó részét meg pénzért vette meg. Az utolsó előtti voksoláson, ha jól emlékszem 50 és 200 hrivnya között fizetett egy szavazatért (vagy egy kis pálinka és a maradék pénzt eltette a toborzó). Máig emlegetni szokta anyukám, hogy a nagyon "okos" bogármesterünk "zseniális" (szzülő intelem felé kiskorában: csak a pénz tud megszámolni a többi nem számít) gyermeke ragasztgatta Baloga pártjának a plakátját és azt mondta: "Erre a pártra kell szavazni, mert fizetnek érte 200 hrivenyt" . Baloga apja talán raktáros volt Munkácson, abból szedték meg magukat, @rumcajsz gondolom ezt jobban tudja. Egy falúbelim szokta emlegetni, hogy egymás mellett árultak anno a piacon.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and antigonosz

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
igazabol alapja sincs ennek a vitanak... megtamadnak minket?mi nato tagok vagyunk ok nem ,ebben az esetbennato 5.cikkely .. es az a legszebb hogy ez esetben pl at usa meg az europai nagyhatalmak nem teheti meg hogy nem reagalnak katonailag mert az eleg egyertelmu uzenet lenne a lengyelek ,romanok ,balti allamok fele es kb. a nato veget is jelentene...de tegyuk fel a vicc kedveert hogy az ukranok verszemet kapnak elindulnak a nato meg szarik a fejunkre=nato vege .. mondjuk eljutnanak a tisza vonalaig par nap alatt atkelni mar nem tudnanak.... magyarorszag meg hirtelen tele lenne orosz haditechnikaval ..... mert az te sem gondolod komolyan hogy ezt a ziccert kihagyna putin?omlene a tamogatas meg az" onkentesek" es az ukranok azonnal 2 fronton lennenek kenytelenek harcolni...es meg nem szamoltam a tobbi (akkor mar ex)nato orszag reakciojaval, v4 miegymas mert ha azt latjak hogy kevesebbet er a nato szerzodes mint a papir amire irtak ok is mashogy kezdenek gondolkodni ..... a vegeredmeny igazabol azonos . amig az ukranok polgarhaborut vivnaka sajat teruletukon es meg a kenyeret is hitelbol veszik es meg csak nem is eu/nato tagok(kb soha nem lesznek azok) addig ha haboruval probalkoznak Mo-ellen sajat sirjukat assak.
Nem kell negtámadniuk minket.Elég a banderista inreguláris bandát rászabaditaniuk a kárpátaljai magyarokra.Mi csak nézzhetrjük és sirhatunk.
Az boroszok mégis hogyan szállitanának ide technikát?Az ellenséges ukránokon,vagy a NATO légterén át?És ki fogja kezelni azt a technikát?
Felkéne már ébredni az álmodozásbol.Az orosznak mi csak szarkeverésnek kellünk.
A V4röl meg már többször is irtam.Csak egy felfújt lufi.Persze,lengyelek majd dobják értünk az usák szövetséget.Röhej.
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
116
282
63
Ukrajna vezetése nem bolond ennyire, így nem Magyarország ellen készül háborúzni hanem esetleg a kárpátaljai magyarság ellen. Az ukrán szabadcsapatok meg tudják tenni ugyanazt mint a Donbasszban, az ukrán kormány meg majd mossa kezeit és sajnálkozik hogy azok nem az ukrán hadsereg. Na ez esetben mit tudnánk tenni az ottani magyarság védelmében?!!
az meg mar egy teljesen mas tortenet.en a jajmileszhaazukranokmegtamadnak siramokra reagaltam....:) abban a z esetben ha ezt szervezetten megcsinalnak nem lennek a karpataljaiak helyeben ez teny, de utana meg az ukranok helyeben sem mert ha elszabadulna a helyzet akkor mar 2 polgalhaboruba egy idoben szinte azonnal belerokkana ukrajna katonailag ,gazdasagilag ....tenyleg ukrajna lakossaganak mekkora resze tenyleg ukran? 60-70%?
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
116
282
63
Nem kell negtámadniuk minket.Elég a banderista inreguláris bandát rászabaditaniuk a kárpátaljai magyarokra.Mi csak nézzhetrjük és sirhatunk.
Az boroszok mégis hogyan szállitanának ide technikát?Az ellenséges ukránokon,vagy a NATO légterén át?És ki fogja kezelni azt a technikát?
Felkéne már ébredni az álmodozásbol.Az orosznak mi csak szarkeverésnek kellünk.
A V4röl meg már többször is irtam.Csak egy felfújt lufi.Persze,lengyelek majd dobják értünk az usák szövetséget.Röhej.
olvass mar vissza....+ azokra az osszehasonlitasokra irtam hogy nekik mi van nekunk meg mi nincs+mi van ha jonnek (regularis hadsereg) .. szoba se kerult hogy karpataljan a nacik terrorkodnak mert az teljesen mas helyzet ugyebar mert "sajat" orszaguk hatarain belul tortenik.. nemigaz??? a ruszkis viziot meg arra az eshetosegre irtam hogy ukran regularis csapatok megtamadjak Magyarorszagot (mert ugyebar te irtad- vizionaltad hogyan daralnak le az 1 szazadnyi gripent meg a tobbit...) es a nato az 5. cikkelyre azt mondjak a szovetsegeseink hogy bocsi nem erunk ra .ez kb. a nato veget jelenti legalabbis nemetorszagtol keletre ....erre jott a ruszkis verzio
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Felszólítják Magyarország EU és NATO szövetségeseit. :)))))) Azok után, hogy megakartuk állítani Brüsszelt és teli pofával szidtuk az amerikai külügyet.
Meglátjuk mennyit ér a nyugati ember szövetsége. Ha nem hát nem, de úgy azonnal haza kell rendelni az összes missziózó katonát cakom pakk, és megtorpedózni a következő orosz szankciókat.
 
Status
Not open for further replies.