Kínai harckocsik

Jól látszanak a fülecskék a frontpáncélon
45547173731_87724027ec_k.jpg

45547174671_b866f119a9_k.jpg

• Tetszik
Reactions: Python
DCCbHJCUIAAuX7m.jpg

Upsz!Kinaiak megvalsitották amiről jómultkorában agyalogtam.Parancsnoki tornyon eggyüt az ngp az autómata gránátvetővel.

• Tetszik
Reactions: Python
A megfigyelő rendszere egy teleszkópos rúdon helyezkedik el.
+ Kapott még egy felderító drónt is és 80 mm-es rakétákat is .
Valamint a harmadik generációs anti-tank-vezérelt rakétákkal élesítették, amelyek az amerikai Javelins ellenpéldái
A katonai szakértők azt sugallják, hogy az elavult Type 59 tartály bázisa ideiglenes, és hamarosan lehetőségünk nyílik a modern 96-as típusú tartályra.
kitaiskaya_bmpt_predpolozhitelno_qn10-3mh8cxk3-1541498926.t.jpg

Oldalt kicsit túllóg, viszont ebben 90 fokban elfordították a motort.

A "light tank" besoroláson én is ráncolom a homlokom. Mondjuk vissza lehetne hozni a "medium tank" besorolást rá, de hogy nem light, az biztos...
A homlokpéncélja meg az élvonalbeli MBT-étől marad csak el. Simán elhiszem, hogy a legmodernebb lőszert tüzelő gépágyúlövedékeknek is ellenáll.

Ha a tömegét názzük akkor nem is olyan könnyű. A T-54/55 alapváltozata kb ennyi.
Védettsége és tüzereje még nagyobb is.De van ahol inkább light MBT kategorizálást használják.Van IFV változata/testvére.Az meg alaja lehet eg komplett harcjárműcsaládnak.Bőven jó támogató hk-nak a mi térségünkben is.Tornyát fel lehetne használni(és fel is használják) 8x8as járgányon.Pl BTR átépités,nálunk.
Szerintem nékünk nem a Kurszk 2.0ra kéne készülnünk.Un "hibrid"hadviselés sanszossabb.

Nekem egy feltupírozott T64-nek tűnik csak 105-ös löveggel.
Azért annyival modernebb, hogy a lőszer a torony hátuljában van, elválasztva a kezelőszemélyzettől. Valahogy úgy mint a Leclerc esetében. Azt nem tudom, hogy a páncéltestben még van-e még lőszer?