[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 025
113
Mondjuk azért Putyint egy szinten kezelni Sztálinnal és Hitlerrel azért picit erős az író részéről.Nyilván nem egy szent, de azért elég abszurd párhuzamot vonni közte meg aközött a két tömeg gyilkos őrült között.
Trumpot is oda vette. Gyakorlatilag minden jelentős-meghatározó politikust, aki nem a liberális demokráciában érdekelt.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A szaúdi királyi családon brutális a nemzetközi politikai nyomás, ezért a 2015-ben leindított jemeni háború kapcsán Rijád most késznek mutatkozik béketárgyalások megindítására. Rijád jelenlegi helyzete a késői, bemeszesedett Szovjetunió megrendülésének korára emlékeztet az 1980-as évek második feléből.
A sivatagi királyság fölött megjelent a szovjet összeomlás árnya



 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2018/11/22...szalman_gyilkossag_utasitas_szaud-arabia_cia/
"Török lap: A CIA-nak hangfelvétele van arról, ahogy a szaúdi trónörökös kiadja a parancsot Hasogdzsi elhallgattatására
A CIA-NAK HANGFELVÉTELE VAN ARRÓL, HOGY MOHAMED BIN SZALMÁN SZAÚDI TRÓNÖRÖKÖS UTASÍTÁST AD AZ ELLENZÉKI ÚJSÁGÍRÓ, DZSAMÁL HASOGDZSI MIELŐBBI ELHALLGATTATÁSÁRA – írta csütörtökön a Hürriyet Daily News című török hírportál. A lap szerint a hangfelvétel meglétét maga Gina Haspel, az amerikai hírszerzőszerv igazgatója „jelezte" még októberben, amikor a Hasogdzsi-gyilkossággal kapcsolatban Ankarába utazott. A meglehetősen közvetett információ (egy ismert török publicista állítja meg nem nevezett forrásaira hivatkozva) szerint Haspel elárulta a törököknek, hogy a CIA lehallgatta Mohamed bin Szalmán beszélgetését testvérével, Kálid bin Szalmánnal, Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetével, akik a Hasogdzsi rendszerkritikus tevékenysége miatti „kényelmetlenségek"-ről váltottak szót. Szalmán állítólag azt mondta, Dzsamál Hasogdzsit el kell hallgattatni, amilyen hamar csak lehet.
Hasogdzsi október 2-i meggyilkolása előtt néhány hónappal egyébként Amerikában találkozott Kálid bin Szalmánnal, aki megpróbálta rábeszélni a hazatérésre.
A jól értesült publicista, Abdulkadir Selvi szerint egy nemzetközi nyomozás még több olyan részletet deríthet ki az ügyben, amelytől leesik az emberek álla, mert a CIA-nak több olyan hangfelvétele van, amelyről a nyilvánosság nem tud..."


Ezzel Törökország egyrészt az USA-ra is nyomást és felelősséget helyez, másrészt meg voltaképpen támadja a Nemzetközi pozícióit is.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A Huawei kínai távközlési vállalat eszközei használatának elkerülésére kéri az amerikai kormány az Egyesült Államok szövetségeseit - jelentette a Wall Street Journal (WSJ) amerikai lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Amerikai tisztviselők már felvették a kapcsolatot azokkal az Egyesült Államokkal szövetséges országokkal, ahol a Huawei eszközei már széles körben elterjedtek.
A Huawei-termékek bojkottjára kéri szövetségeseit az USA

A Kínai Néphadsereg kiber egységei dezinformációkat terjesztenek az interneten, félelmet gerjesztve a Pekingnek ellenálló tajvani politikai pártok irányába. Trump nem ismeri el az „egy Kína” elvet. Egy esetleges Tajvan elleni invázió az emberiség történetének legnagyobb partraszállási művelete lenne.
Kína legnagyobb dilemmája – óriási partraszállásra készülnek?
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab
T

Törölt tag 008

Guest

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az jó, nálunk már minden erre épül és Viktor elkötelezett. https://itcafe.hu/hir/huawei_palkovics.html

Még egy dolog amiben összerúghatjuk a port az amcsikkal.....vagy Kínával, de akkor lehet úgy járunk mint Stefano Gabbana, hogy nagy lesz a pofánk másnap meg a küszöb alatt csúszunk vissza sűrű bocsánatkérések közepette. :p

Ilyen ez a nemzetbiztonsági okokra fogott (ugye minden mobil eszközben van hátsó kapu, legyen az kínai, koreai, amerikai, stb.... :p ) Kereskedelmi Háború...!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A '80-as évek óta nem látott nagyságú hadgyakorlatokat szervezett az elmúlt években mind a NATO, mind pedig közösen Oroszország és Kína. Vélhetően mindkét fél a másik expanziója miatt aggódik és hivatalosan védekező háborúra készül, vannak viszont, akik szerint az egyre több katona és egyre több harci eszköz részvételével zajló "hadi játékok" egy nagy, offenzív háború előkészületeit jelentik. Megnéztük, melyek voltak a közelmúlt legnagyobb hadgyakorlatai.
Masszív haderőkkel mozgolódnak a nagyhatalmak - készül a következő nagy háború?



Az amerikai elnök politikája és a Kínával folytatott kereskedelmi háború eszkalációja miatt aggódnak a legjobban a november 8-ai Business and Finance Summitján előadó vezető közgazdászok. Alábbi videónkban Marco Wagner, a Commerzbank vezető közgazdászának nyitóelőadása látható angol nyelven.
Trump és Kína háborúja fogja romba dönteni a gazdaságot?



 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az első világháború előtt komoly könyvek jelentek meg, amelyek arról szóltak, hogy kizárható egy nagy világégés, mert az olyan kárt okozna a gazdag országoknak, hogy csak veszítenének rajta. Ma is ugyanezt gondolja sok szakértő, ami rossz előjel.
Elkerülhető-e a III. világháború?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Az első világháború előtt komoly könyvek jelentek meg, amelyek arról szóltak, hogy kizárható egy nagy világégés, mert az olyan kárt okozna a gazdag országoknak, hogy csak veszítenének rajta. Ma is ugyanezt gondolja sok szakértő, ami rossz előjel.
Elkerülhető-e a III. világháború?

Elkerülhető-e?!

Nemrég még mindenféle alufólia sapkás futóbolondoknak címkézték azokat, akik arra figyelmeztettek, hogy ebből III. világháború lehet... most meg a napi.hu azt kérdezi,
hogy ELKERÜLHETŐ-E?!
 

MsA2

New Member
2017. május 18.
27
19
3
Elkerülhető-e?!

Nemrég még mindenféle alufólia sapkás futóbolondoknak címkézték azokat, akik arra figyelmeztettek, hogy ebből III. világháború lehet... most meg a napi.hu azt kérdezi,
hogy ELKERÜLHETŐ-E?!

Ezen már rég túl vagyunk. Már a sokadik világháború van folyamatban, most nem a lőfegyvereké a főszerep. Okos gyarmatosító nem lő. Tanácsokat ad, hitelt nyújt, szerződéseket kínál, stb.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az amerikai kormány egyre erőteljesebben hangoztatja, hogy a Huawei termékei kémkedésre adhatnak lehetőséget, és nemzetbiztonsági kockázatként tekintenek a kínaiakra. A helyzet viszont ironikus, hiszen pont az amerikai hírszerzők hírhedtek kiterjedt kémkedési módszereikről, és bár az egyre durvább digitális diktatúrát építő Kínát sem kell félteni, sokak szerint inkább a kereskedelmi háború miatt éleződött ki a helyzet.
Ezért kéri Amerika, hogy senki ne használjon Huawei-eszközöket
 
Status
Not open for further replies.