[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Ráadásul kamu az egész. Viszont, lehet rajta lovagolni. Mondjuk csak addig, míg Laci osztályfőnök bácsi le nem osztályoz mindenkit. Utána már csak az úttörősípok maradnak.
Mi a kamu?? Az hogy 3 év alatt kell kifizetni? Ez milyen már? Te milyen fejet vágnál ha a béred egy részét visszatartják majd megkapod 3 év múlva. Csakhogy ne legyen gondolatos se hogy leszámolj ott ahol vagy. Tényleg ennyire vak itt mindenki?
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
...mindenki ész nélkül támadja a másikat, nem közösen egy jobb jövő építés, hanem a másik karaktereinek gyilkolása, ellehetetlenítése a cél...
Amiben már kezdünk level-t lépni, hogy mára már semmi sem szent. Külföldön a saját országot gyalázni és annak hirnevét aláásni, katonai/állami titkokat szivárogtatni és belpolra felvasználni, sorolhatnánk. A valamire való nemzetállamok politikusai legalább nemzeti ügyekben a szükség esetén összezárnak, amit lassan már magyarországon teljesen elképzelhetetlennek tartok. Csak azért mert "Nem"...
 
T

Törölt tag 008

Guest
Mi a kamu?? Az hogy 3 év alatt kell kifizetni? Ez milyen már? Te milyen fejet vágnál ha a béred egy részét visszatartják majd megkapod 3 év múlva. Csakhogy ne legyen gondolatos se hogy leszámolj ott ahol vagy. Tényleg ennyire vak itt mindenki?
Én örülnék neki. 12 éve nem kapok túlóra pénzt, a 3 évvel simán kiegyeznék. 3 évente kapnék olyan 2 milliót. :D
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Én örülnék neki. 12 éve nem kapok túlóra pénzt, a 3 évvel simán kiegyeznék. 3 évente kapnék olyan 2 milliót. :D
Ha belegondolok, nagy átlagba 230 órám van, ha 20napos+2 hétvége hónappal számolok, a szerződésemben olyan hogy túlóra gyakorlatilag nem létezik, már kb. 18 éve, és ahogyan most számolom, kb. 4€-t keresek óránként tisztán. Mifelénk 3€-ért "feketéket" nem tudok felkérni házi vagy szaktudást nem igénylő kisebb épitkezési munkára,...szval
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 000
9 976
113
Én örülnék neki. 12 éve nem kapok túlóra pénzt, a 3 évvel simán kiegyeznék. 3 évente kapnék olyan 2 milliót. :D
Ha nem kapsz túlórapénzt akkor mondj fel, ha tudsz melózni találsz másik helyet!
Nálunk minden nap beírom hogy 8-16 között voltam bent. Akkor is ha 18órát dolgoztam, akkor is, de ilyen ez a tervező biznisz. Aztán évi kétszer kiszúrják a szemünket prémiummal.
Öccsém nagy német cégnél programoz autóalkatrészt, náluk a havonta, perc pontossággal fizetik a túlórát, szerintem ez a normális, máshogy nem szabad.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Közalkalmazotti jogviszony, ember reggel nyolcra érkezik, mert akkorra kell és különben megszólnak a kollegák is, de a munkaterheléssel nem lehet 8 óra alatt végezni, és természetesen a főnök nem ad utasítást túlórára, így ha nem végzel 8 órában akkor az a te alkalmatlanságod és túlórázz csak ingyen. Hülye voltam és 10 évig csináltam, amióta felálltam, a székemben félévente más ül. Yess. Szóval ha akarták, eddig is megoldották, hogy egy petákot se kelljen fizetni, még a jó gazda államnál is. Az a jó munkahely, ahol a munkaidővel korrekt elszámolás van, mert még komolyan veszik a jogszabályokat, na most ezt erodálják. Eddig még fel lehetett állni az olyan munkahelyekről, ahol a munkavédelmi egyéb hatóságoknál lezsírozta magát a munkáltató, de ha a szabályokat is fellazítják, akkor mindenhol ez lesz.
Hirtelen a biztonsági cégek jutnak eszembe ahol rendszeresen a túlóra elszámolások előtt becsődöltették a cégeket aztán a dolgozók futhattak a pénzük után, de a főnök persze jött, hogy új cég van ezt is ő vezeti, de itt "minden másképp lesz". Most majd elég lesz háromélvente Joszip Tótolni.
 
  • Tetszik
Reactions: Spartan.asfv

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Pár napja kapunk bermunkast erre arra hogy bírjuk a napi munkát, tervet, tonnát teljesíteni. Ma egy olyan palit kaptunk aki munkahelyen már kimerítette októberben a 300 órát. Így alkalmi munkát vállal munkaerő kolcsonzonel a saját 4 műszakos munkahelye mellett. Azt mondta ő örül a 400 órának mert így nincs akadálya hogy többet dolgozzon, ő pedig dolgozni akar. Azt mondja így nincs szükség másodállásban, fusira mert ugye a túlóra jól fizet. Igen, neki is igaza van, ha dolgozni akar ne legyen akadálya. Csak én ezt úgy gondolom akkor jó ha én döntök el hogy bemegyek-e vagy nem. Mert pl ma éjjel is itt csucsulok hogy a kolléga szabin otthon tudjon maradni. Végülis ez is önkéntes nem? De legalább januárban kifizetik. Mondjuk ez a pali 50 évesen és 60 kilósan is sokkal különb munkát végzett mint a tegnap 23 éves kigyúrt rejtett erőforrás mert annak csak egy órát tartott a lendület. 3-4 óra után már csapkodott, rugdosott, aztán 7-8 óra után elcsendesedett, beletörődött. :) Pedig neki az alkalmi munka az főállásban volt.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Én örülnék neki. 12 éve nem kapok túlóra pénzt, a 3 évvel simán kiegyeznék. 3 évente kapnék olyan 2 milliót. :D

Szeretnék neked egy nem túl kedvező, létező tényt leírni. A módosítás NEM azt takarja, hogy kötelezően ki kell a 3 év alatt keletkező túlórákat fizetni, hanem a megoldás inkább a 3 év körül keresendő. Itt 3 éves munkaidő keret lészen, ami alatt vagy kifizetik a keletkező túlórádat, vagy simán pihenő időként kivetetik veled.
A létező tény. Immár 4. éve fél éves munkaidő keretben kell dolgoznunk. Ez alatt kell passzolnia a munkaidődnek a törvényesen meghatáározotthoz. A különbésget kellene túlóra címén kifizetni. Ezek után találós kérdés: szerinted egy árva petákot is fizettek ki az itt dolgozóknak a 8x fél év alatt? Ugye ezt nem nekem kell megválaszolnom.... Ugyan ez pepitában a rabszolga törvény, de azzal hogy a keretet 3 évre kibővítik. Így azután a teljesen alkalmatlan és kontraszelektált menágerek a 3 év alatt biztosan fognak összehozni több olyan szitut, amikor nem lesz melód, s hopp mehetsz a függőben lévő elvileg túlórád időtartamára haza, a kiveendő pihenő idődre.
Arra is felhívnám a figyelmedet, hogy amikor túlórázol, az alap esetben is pótlékolt. Hétvégén, uram bocsá délután és éjszaka ez még több is. Amikor ezt 8 óraként számolják, akkor ahhoz semmilyen kompenzáció NEM lesz, hiába volt 8 óra vasárnap délelőttöd, azt simán kiadják hétköznap ra ugyan úgy 8 óraként (3 éven belül).
S a végére van egy hülye kérdésem is: ezek után még mindíg kalkulálsz gondolati szinten a túlóra pénzeddel 3 év után? (nem basztatás, nehogy félreérts!!)
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 762
14 692
113
Ha nem kapsz túlórapénzt akkor mondj fel, ha tudsz melózni találsz másik helyet!
Nálunk minden nap beírom hogy 8-16 között voltam bent. Akkor is ha 18órát dolgoztam, akkor is, de ilyen ez a tervező biznisz. Aztán évi kétszer kiszúrják a szemünket prémiummal.

Dettó, azzal a különbséggel hogy a prémium egy vicc volt, amikor elkezdtem beírni a túlórákat akkor jött a főnök ilyen szemrehányó bociszemekkel, hogy nálunk ez így nem szokás. Onnantól kezdve stabilan 18-áig dolgoztam, persze csak papíron, mert ritkán de volt olyan hogy a buliból hazatérő fiatalokkal együtt bumliztam haza, ha olyan volt a határidő/munkateher, de némi túlóra beleértett volt, még akkor is ha amúgy arra nem volt szükség. Multiknál 9 - fél 10 előtt eleve nem szabadultak ismerősök. Túlórapénz persze ott se volt. A legszebb az egészben az volt, hogy ez mentalitás nálunk is megvolt, amikor olyan fél-háromnegyed 7 körül kezdtem az ajtó felé kisunnyogni, megint jöttek a szemrehányó bociszemek, hogy már mész is..?

Másik kedvenc munkaügyi okosságom másik helyen az 1 órás ebédszünet volt. Amit persze kötelező volt a munkahelyen eltölteni. Mert ott meg az volt a szokás. Nyilván miután 20 perc alatt betoltad az arcodba a táplálékot, nem téblábolhattál ott még 40 percet, hogy hja, ebédszüneten vagyok.

Hagyjuk már a rabszolgatörvényt. Emelt túlóra megállapodás alapján eddig is elrendelhető volt, ahol meg nem akartak túlórát fizetni, ott megtalálták rá az okosságot, hogy ne kelljen.
 
M

molnibalage

Guest
.Még egyszer:a politikának nem a gazdasági szereplők kiszolgálása a feladata!!!!
A Brextit végigviszik, amit egy lényegében a társadalom egy bizonyos szelete szavazott meg, akikek megélhetési gerinctelenek szépen megvezettek úgy, hogy semmiféle elképzelés nem volt, hogy győzelem esetén mit kéne csinálni. Csak szép szlogenek. Ennek ellenére megvalósítják az idióta választói akaratot...

Itthon kb. margináliis kisebbség akarta ezt a fos törvényt, de végigvitték. A felmérés szerint a munkavállalók cirka 80%-a ellenzi a ma elfogadott túlmunkát szabályozó törvényt.

Na erről ennyit, hogy ki és mit szolgál ki és mit vesz figyelembe...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 821
113
A Brextit végigviszik, amit egy lényegében a társadalom egy bizonyos szelete szavazott meg, akikek megélhetési gerinctelenek szépen megvezettek úgy, hogy semmiféle elképzelés nem volt, hogy győzelem esetén mit kéne csinálni. Csak szép szlogenek. Ennek ellenére megvalósítják az idióta választói akaratot...

Itthon kb. margináliis kisebbség akarta ezt a fos törvényt, de végigvitték. A felmérés szerint a munkavállalók cirka 80%-a ellenzi a ma elfogadott túlmunkát szabályozó törvényt.

Na erről ennyit, hogy ki és mit szolgál ki és mit vesz figyelembe...

Nálunk nem működik rendesen az állami törvényalkotás,ezt ne hasonlítsuk az angolokhoz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Figyelemelterelésre kiváló ez a túlórás téma az országban. Remélem a két ünnep közt beesik csendben valami komolyabb hk vagy ifv rendelés. Bár az Armara kialakítása és az orosz robotizált T.72B3-ak tucatjai, százai, ezrei ,szerintem mindent elavulttá tesznek 1-2 év múlva. :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 898
113
Mi a kamu?? Az hogy 3 év alatt kell kifizetni? Ez milyen már? Te milyen fejet vágnál ha a béred egy részét visszatartják majd megkapod 3 év múlva. Csakhogy ne legyen gondolatos se hogy leszámolj ott ahol vagy. Tényleg ennyire vak itt mindenki?

Hol van az leírva, hogy 3 év múlva kell kifizetni? Havonta kell, a fizuddal KELLENE, hogy jöjjön.
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Dettó, azzal a különbséggel hogy a prémium egy vicc volt, amikor elkezdtem beírni a túlórákat akkor jött a főnök ilyen szemrehányó bociszemekkel, hogy nálunk ez így nem szokás. Onnantól kezdve stabilan 18-áig dolgoztam, persze csak papíron, mert ritkán de volt olyan hogy a buliból hazatérő fiatalokkal együtt bumliztam haza, ha olyan volt a határidő/munkateher, de némi túlóra beleértett volt, még akkor is ha amúgy arra nem volt szükség. Multiknál 9 - fél 10 előtt eleve nem szabadultak ismerősök. Túlórapénz persze ott se volt. A legszebb az egészben az volt, hogy ez mentalitás nálunk is megvolt, amikor olyan fél-háromnegyed 7 körül kezdtem az ajtó felé kisunnyogni, megint jöttek a szemrehányó bociszemek, hogy már mész is..?

Másik kedvenc munkaügyi okosságom másik helyen az 1 órás ebédszünet volt. Amit persze kötelező volt a munkahelyen eltölteni. Mert ott meg az volt a szokás. Nyilván miután 20 perc alatt betoltad az arcodba a táplálékot, nem téblábolhattál ott még 40 percet, hogy hja, ebédszüneten vagyok.

Hagyjuk már a rabszolgatörvényt. Emelt túlóra megállapodás alapján eddig is elrendelhető volt, ahol meg nem akartak túlórát fizetni, ott megtalálták rá az okosságot, hogy ne kelljen.
És most, hogy törvényileg is megszopathatnak, jobb?
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 658
12 347
113
És most, hogy törvényileg is megszopathatnak, jobb?
Annyira szánalmas, ahogy mindannyian nyaljátok befele a szépen felhabosított, megcukrozott lószart. Pont az volt eddig is amit most hellyel közzel jogszabályba foglalnak, és pont semmi nem fog változni, de ajvékolni azt kell, és örökké beszopja mindenki a nagy cumit, miközben biztosan történik valami sunyiban ami igazán lényeges lenne.
Megint nem gondolkodik senki, csak orbánozik nyélgázon mindenki, de nyakamat rá hogy ennek örve alatt valami nagyot megint elloptak éppen.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_
Status
Not open for further replies.