A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

flat,550x550,075,f.jpg

Már csak egy Boxer bejelentés kéne és be is jön a tippem. :D

De látod mennyien mondták, hogy a németek nem állnak szóba velünk :D

Sokan szidják a vízfejet(okkal)de pl a helikopter,kézifegyver,harckocsi vagy önjáró löveg vásárlásnál véleményem szerint kiváló szakmai döntések születtek.És akárki akármit mondd ezt a vízfej intézi hisz többek közt ez is a feladatuk.

8 löveges üteg lesz? 3x8=24 Na nem hangzik így rosszul. Vagy 2 osztály 2x6-os? Harckocsi az 3 százdos felállás, a 72-es meg marad tartalékban felújítva? Csak mert hamarosan a Currus is bejelenti 24-én azt a pályázatot. Mondtam én hogy karácsony körül lesznek bejelentések. Aztán februárban meg visszavonják a túlóratörvényt. :rolleyes:
Műszaki változat nem kéne hozzájuk??? Mert ugye hídvető, meg műszaki mentő... mert az nagyon a 72-esekhez sincs, és az új Leo-k valahol 65 tonna körül járnak. Ennyihez az oktatás megoldható Germoneyban? Vagy venni kéne oktató járművet is? A7-lesz vagy valami egyéb változat? Netán csak nekünk csak most lásd pl svéd Leo A5-nél?

Ez remek hír, amennyiben követi még 2 ugyanilyen rendelés 2026-ig annyiban elégedettek lehetünk, mert akkor kapunk 2 teljesen feltöltött zászlóaljat tartalékkal együtt első vonalasnak, + a t72 kicsit kipofozva, nem kell feújítani feltétlen, mehet tartalékba 2-od vonalasnak, és annyival már pariba vagyunk a környéken bárkivel ilyen téren egy konfliktus esetén.

8 löveges üteg lesz? 3x8=24 Na nem hangzik így rosszul. Vagy 2 osztály 2x6-os? Harckocsi az 3 százdos felállás, a 72-es meg marad tartalékban felújítva? Csak mert hamarosan a Currus is bejelenti 24-én azt a pályázatot. Mondtam én hogy karácsony körül lesznek bejelentések. Aztán februárban meg visszavonják a túlóratörvényt. :rolleyes:
Műszaki változat nem kéne hozzájuk??? Mert ugye hídvető, meg műszaki mentő... mert az nagyon a 72-esekhez sincs, és az új Leo-k valahol 65 tonna körül járnak. Ennyihez az oktatás megoldható Germoneyban? Vagy venni kéne oktató járművet is? A7-lesz vagy valami egyéb változat? Netán csak nekünk csak most lásd pl svéd Leo A5-nél?

Lehet, hogy a 72-esekből csinálnak műszaki mentőket... Most hogy átállunk nyugati technikára, nem tudom mennyire lenne komplikált a logisztika mindkettő fenntartására. Vagy esetleg mennek M-zároltba. (ÖMT,ÖTT biztosan nem fog kapni)

Ja, és a HVG most már arra sem vette a fáradtságot, hogy rákeressen a "tank", "harckocsi" kifejezésekre...

• Tetszik
Reactions: BiancoGasto
Sokan szidják a vízfejet(okkal)de pl a helikopter,kézifegyver,harckocsi vagy önjáró löveg vásárlásnál véleményem szerint kiváló szakmai döntések születtek.És akárki akármit mondd ezt a vízfej intézi hisz többek közt ez is a feladatuk.

Komolyan elgondolkoztam a közelmúltban,hogy meglepő módon tényleg jó döntések születtek. Lehet egyszerűen csak biztosítják a forrást és nem kell fogcsikorgatva dönteni? Büszke vagyok nagyon.

Két off. Egyrészt innentől kezdve indulhat be a régióban a fegvyerkezés igazán (vagy nem). A másik, hogy lehetetlen előttetek megtalálni egy hazai vonatkozású hírt, mire beraknám már megtették vagy négyen legalább. :p:D

Lehet, hogy a 72-esekből csinálnak műszaki mentőket... Most hogy átállunk nyugati technikára, nem tudom mennyire lenne komplikált a logisztika mindkettő fenntartására. Vagy esetleg mennek M-zároltba. (ÖMT,ÖTT biztosan nem fog kapni)
Nem sok értelme lenne. A Wegman meg épp most csinál a Bundeswehr-nek kb 35 régi lerottyant A4-esből hídvetőt meg ilyeneket. Persze nem olcsón. Viszont minek csinálsz 72-esből hídvetőt meg műszaki mentőt pár darabért, mikor van ilyen csak más országnak már régóta készen. Leo2 hídvető kell.

Elképzelhető hogy az új szó alatt fejújított modernizált tankok és önjárok lennének? Litvánnok most vásároltak szintén felújított, modernizált PzH-2000 önjárokat. Mert ekkora "kis" mennyiségre nem hiszem hogy megérné a gyártást beinditani.
Tavaszal még 2 zl ról lehetet olvasni itt. Akkor lehetséges hogy a Leo ok lennének az egyik. A másik meg a 72 ek.
Közepes, vegyes dandár lehetséges későbbiekben valószínűleg. A db számból következtetve. Na német vonal letudva így :) Jöhetnek a török apc/ifv :D licencbe gyártva.