A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Vörös riasztás Romániából - Itt a bizonyíték, hogy egyre nagyobb bajban vannak

https://www.portfolio.hu/gazdasag/v...ogy-egyre-nagyobb-bajban-vannak.1.314083.html

Román fegyverkezés ?

Megpróbálták milyen fordítva ülni a lovon, először növelték a kiadásokat és utána akarták finanszírozni, azt a látszatot keltve, hogy mennyivel gyorsabban fejlődnek indenki másnál. Csak nem volt hozzá elég fedezet.
Ez nálunk pont fordítva volt, ezért tudunk most gyorsan növekedni, és jó alapok vannak hozzá, hogy kitartson.

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 875
7 167
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 919
55 305
113
Román fegyverkezés ?
Óhhh, még hitelből simán lehet!

Szurkolok nekik hogy az IMF lásson bennük nagy jövőt, menjenek csak azok a román fregattok, meg patriotból is szerintem minimum a legjobbal szabad csak beérjék, Leo2-ből is legalább 85 A6 ot nekik!

Majd ha nem lesz kaja náluk, átveszünk mindent 20%-on.

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93

Szurkolok nekik hogy az IMF lásson bennük nagy jövőt, menjenek csak azok a román fregattok, meg patriotból is szerintem minimum a legjobbal szabad csak beérjék, Leo2-ből is legalább 85 A6 ot nekik!

Cikkben írják hogy leminősítés várható szóval , nem lesz olcsó hitel :D :D De gazdáik (nyugat ) sincs rózsás helyzetben , Amerika vám háborúja nem olcsó mulatság. Az EU nyugati részének is meg van a problémája.
Szóval Good Luck

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 919
55 305
113
Inkább egy repülőgép hordozót. Elég lesz, ha azzal a 400 TR-85/580-al vagy mivel átjönnek.
Azt nem akarom tőlük megvenni még bablevesért sem. Egy széthulló csődben lévő ország nem a szomszédaira veszélyes, hanem a saját társadalmára.

Viccet félretéve nem kívánok amúgy rosszat, éhezést még nekik sem! Komolyan.
Viszont annak azért őszintén megmondom örülök, hogy ahogy néz a román csoda úgy néz ki még az előtt megdöglött, hogy igazából megindult volna, és nem lesz rá pénzük hogy lefegyverkezzenek minket akkor sem, ha ŐK akarnának mondjuk.

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 330
4 545
113
Nem kell ezen csodálkozni. Napi.hu szerint az angol "turbine balde" jelentése turbina penge így tükörfordításban és véletlenül sem turbina lapát... regisztráltam hogy szóljak a kedves "újságírónak" de friss regisztrálóként nem engedett hozzászólni a cikkhez. Ez van... ma már luxus felhívni valaki picit hozzáértővel átnézetni az irományt. Megértem én hogy az internet világában egyből menni kell ki a híreknek, nagy a verseny, nem lehet lemaradni csak legalább ne csinálnának úgy mintha valami komoly oknyomozó újságírók lennének....
Na nem offolok tovább,

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113

Ja ja, legyen így, fregattunk még úgyse volt soha!! :D

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 813
26 926
113
OV az amerikai szerződésről:
"...úgy oldottuk meg a katonailag fontos technikai kérdéseket, hogy a magyar szuverenitás érintetlen marad"...ill. "a megállapodás ratifikálásához nincsen szükség az alaptörvény módosítására".
Szóval nem kell izgulni, a kompromisszumok megköttettek. :)
OV: "Magyarországnak szuverénnek kell lennie és maradnia a saját területéről kiinduló bármilyen katonai akció esetén."
Szval lesz ilyen? :eek:
OV: "minden országnak szüksége van arra, hogy területének stratégiai pontjait megvédje, és a levegőből fenyegető katonai veszélyeket képes legyen elhárítani"
Szval fontos objektumok lesznek védve ezzel az új titokzatos rendszerrel - közepes hatótávval...
És a már ismert idézet, OV: "nem gondolom, hogy Magyarország biztonságát a NATO-ra lehetne alapozni, képesnek kell lennünk a támadások saját erőből való elhárítására is"
Szval vegyünk gyorsan még valamit :rolleyes:

http://www.origo.hu/itthon/20190214...mak-legyenek-erdekeltek-hazank-sikereben.html
(Figyelő)

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 330
4 545
113
"Az Egyesült Államokkal kötött másik, a közép-hatótávolságú légvédelmi rendszerről szóló megállapodást Orbán Viktor azzal indokolta, hogy minden országnak szüksége van arra, hogy területének stratégiai pontjait megvédje, és a levegőből fenyegető katonai veszélyeket képes legyen elhárítani.Magyarországnak ez a képessége elavult. Jelezte továbbá, hogy még nem tartunk ott, hogy konkrét fegyvervásárlásról beszéljünk, egyelőre arról volt szó, hogy Magyarországnak szüksége van egy ilyen közép-hatótávolságú légvédelmi rendszerre."

Ez alapján lehet ez nég bármi :)

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 555
4 801
113
https://www.maszol.ro/index.php/gaz...-novekedest-produkalt-magyarorszag-romanianal

Romániában a vártnál rosszabbak a 2018-as évre vonatkozó gazdasági mutatók. A kormány a tavalyi évre 5,5 százalékos GDP-növekedést várt, az Eurostat adatai szerint ez 2018 első negyedévében 4.4, második negyedévében 4.3, a harmadik negyedévben 3.9, a negyedik negyedévben pedig 4.0 százalékos volt. Az Országos Statisztikai Hivatal csütörtöki gyorsjelentése szerint Románia tavaly 4,1 százalékos bővülést produkált. Magyarországon az Eurostat adatai szerint jobban teljesített a gazdaság: tavaly a GDP-növekedés az első, második, harmadik és negyedik negyedévben 4.8, 4.8, 5.1 és 4.8 százalékos volt. - a Maszol.ro portálról

Tudom! Berakom a Románia topikba is..., de... :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: tindalos

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 813
26 926
113
Pali jóvoltából már a csehek is tudják hogy F-35-on gondolkodik a vezetés :D

"Magyar hadsereg merre ballagsz" topic

http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=307&t=7908&start=120

A kedvencem, ezen nagyot kacagtam, jófej srác:
"Tak to je i na mě už moc ,to jsou ale ,,fukoty,,. Buďto našli ropu někde za Balatonem nebo zdražila paprika."

Kb.: "Ez már nekem sok. Vagy olajat találtak valahol a Balatonnál, vagy fel ment a paprika ára."
:D

alba

Active Member
2016. augusztus 15.
136
90
28
"Tak to je i na mě už moc ,to jsou ale ,,fukoty,,. Buďto našli ropu někde za Balatonem nebo zdražila paprika."

Kb.: "Ez már nekem sok. Vagy olajat találtak valahol a Balatonnál, vagy fel ment a paprika ára."

Ezen besírtam

• Tetszik
Reactions: arcas

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 101
3 815
113

Egyébként tényleg találtunk, csak nem a Balatonnál, hanem Szolnok környékén. A napokban olvastam.

• Tetszik
Reactions: arcas and Anti

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
641
2 732
93
Nem kell ezt túlgondolni. Orbán csak kimondta, ami nyilvánvaló.
A minden irányban meg kell tudni magunkat védeni az nem a semlegesesdit jelenti, hanem azt, hogy NATO tagok közötti háborúban a NATO hátradől és figyel. És amíg nem egy szomszédos államban kormányzati szintű politikusok utalnak ilyen szcenáriókra, talán nekünk sem kell szemlesütve szemérmeskedni a sarokban.
Körkörös védelem "stratégiáját" újra elővesszük? :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 467