A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Vörös riasztás Romániából - Itt a bizonyíték, hogy egyre nagyobb bajban vannak

https://www.portfolio.hu/gazdasag/v...ogy-egyre-nagyobb-bajban-vannak.1.314083.html

Román fegyverkezés ?

Megpróbálták milyen fordítva ülni a lovon, először növelték a kiadásokat és utána akarták finanszírozni, azt a látszatot keltve, hogy mennyivel gyorsabban fejlődnek indenki másnál. Csak nem volt hozzá elég fedezet.
Ez nálunk pont fordítva volt, ezért tudunk most gyorsan növekedni, és jó alapok vannak hozzá, hogy kitartson.

Román fegyverkezés ?
Óhhh, még hitelből simán lehet!

Szurkolok nekik hogy az IMF lásson bennük nagy jövőt, menjenek csak azok a román fregattok, meg patriotból is szerintem minimum a legjobbal szabad csak beérjék, Leo2-ből is legalább 85 A6 ot nekik!

Majd ha nem lesz kaja náluk, átveszünk mindent 20%-on.

Szurkolok nekik hogy az IMF lásson bennük nagy jövőt, menjenek csak azok a román fregattok, meg patriotból is szerintem minimum a legjobbal szabad csak beérjék, Leo2-ből is legalább 85 A6 ot nekik!

Cikkben írják hogy leminősítés várható szóval , nem lesz olcsó hitel :D :D De gazdáik (nyugat ) sincs rózsás helyzetben , Amerika vám háborúja nem olcsó mulatság. Az EU nyugati részének is meg van a problémája.
Szóval Good Luck

Inkább egy repülőgép hordozót. Elég lesz, ha azzal a 400 TR-85/580-al vagy mivel átjönnek.
Azt nem akarom tőlük megvenni még bablevesért sem. Egy széthulló csődben lévő ország nem a szomszédaira veszélyes, hanem a saját társadalmára.

Viccet félretéve nem kívánok amúgy rosszat, éhezést még nekik sem! Komolyan.
Viszont annak azért őszintén megmondom örülök, hogy ahogy néz a román csoda úgy néz ki még az előtt megdöglött, hogy igazából megindult volna, és nem lesz rá pénzük hogy lefegyverkezzenek minket akkor sem, ha ŐK akarnának mondjuk.

Nem kell ezen csodálkozni. Napi.hu szerint az angol "turbine balde" jelentése turbina penge így tükörfordításban és véletlenül sem turbina lapát... regisztráltam hogy szóljak a kedves "újságírónak" de friss regisztrálóként nem engedett hozzászólni a cikkhez. Ez van... ma már luxus felhívni valaki picit hozzáértővel átnézetni az irományt. Megértem én hogy az internet világában egyből menni kell ki a híreknek, nagy a verseny, nem lehet lemaradni csak legalább ne csinálnának úgy mintha valami komoly oknyomozó újságírók lennének....
Na nem offolok tovább,

Ja ja, legyen így, fregattunk még úgyse volt soha!! :D

OV az amerikai szerződésről:
"...úgy oldottuk meg a katonailag fontos technikai kérdéseket, hogy a magyar szuverenitás érintetlen marad"...ill. "a megállapodás ratifikálásához nincsen szükség az alaptörvény módosítására".
Szóval nem kell izgulni, a kompromisszumok megköttettek. :)
OV: "Magyarországnak szuverénnek kell lennie és maradnia a saját területéről kiinduló bármilyen katonai akció esetén."
Szval lesz ilyen? :eek:
OV: "minden országnak szüksége van arra, hogy területének stratégiai pontjait megvédje, és a levegőből fenyegető katonai veszélyeket képes legyen elhárítani"
Szval fontos objektumok lesznek védve ezzel az új titokzatos rendszerrel - közepes hatótávval...
És a már ismert idézet, OV: "nem gondolom, hogy Magyarország biztonságát a NATO-ra lehetne alapozni, képesnek kell lennünk a támadások saját erőből való elhárítására is"
Szval vegyünk gyorsan még valamit :rolleyes:

http://www.origo.hu/itthon/20190214...mak-legyenek-erdekeltek-hazank-sikereben.html
(Figyelő)

"Az Egyesült Államokkal kötött másik, a közép-hatótávolságú légvédelmi rendszerről szóló megállapodást Orbán Viktor azzal indokolta, hogy minden országnak szüksége van arra, hogy területének stratégiai pontjait megvédje, és a levegőből fenyegető katonai veszélyeket képes legyen elhárítani.Magyarországnak ez a képessége elavult. Jelezte továbbá, hogy még nem tartunk ott, hogy konkrét fegyvervásárlásról beszéljünk, egyelőre arról volt szó, hogy Magyarországnak szüksége van egy ilyen közép-hatótávolságú légvédelmi rendszerre."

Ez alapján lehet ez nég bármi :)

https://www.maszol.ro/index.php/gaz...-novekedest-produkalt-magyarorszag-romanianal

Romániában a vártnál rosszabbak a 2018-as évre vonatkozó gazdasági mutatók. A kormány a tavalyi évre 5,5 százalékos GDP-növekedést várt, az Eurostat adatai szerint ez 2018 első negyedévében 4.4, második negyedévében 4.3, a harmadik negyedévben 3.9, a negyedik negyedévben pedig 4.0 százalékos volt. Az Országos Statisztikai Hivatal csütörtöki gyorsjelentése szerint Románia tavaly 4,1 százalékos bővülést produkált. Magyarországon az Eurostat adatai szerint jobban teljesített a gazdaság: tavaly a GDP-növekedés az első, második, harmadik és negyedik negyedévben 4.8, 4.8, 5.1 és 4.8 százalékos volt. - a Maszol.ro portálról

Tudom! Berakom a Románia topikba is..., de... :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: tindalos
Pali jóvoltából már a csehek is tudják hogy F-35-on gondolkodik a vezetés :D

"Magyar hadsereg merre ballagsz" topic

http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=307&t=7908&start=120

A kedvencem, ezen nagyot kacagtam, jófej srác:
"Tak to je i na mě už moc ,to jsou ale ,,fukoty,,. Buďto našli ropu někde za Balatonem nebo zdražila paprika."

Kb.: "Ez már nekem sok. Vagy olajat találtak valahol a Balatonnál, vagy fel ment a paprika ára."
:D

"Tak to je i na mě už moc ,to jsou ale ,,fukoty,,. Buďto našli ropu někde za Balatonem nebo zdražila paprika."

Kb.: "Ez már nekem sok. Vagy olajat találtak valahol a Balatonnál, vagy fel ment a paprika ára."

Ezen besírtam

• Tetszik
Reactions: arcas

Egyébként tényleg találtunk, csak nem a Balatonnál, hanem Szolnok környékén. A napokban olvastam.

• Tetszik
Reactions: arcas and Anti
Nem kell ezt túlgondolni. Orbán csak kimondta, ami nyilvánvaló.
A minden irányban meg kell tudni magunkat védeni az nem a semlegesesdit jelenti, hanem azt, hogy NATO tagok közötti háborúban a NATO hátradől és figyel. És amíg nem egy szomszédos államban kormányzati szintű politikusok utalnak ilyen szcenáriókra, talán nekünk sem kell szemlesütve szemérmeskedni a sarokban.
Körkörös védelem "stratégiáját" újra elővesszük? :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 467