Legfőbb ideje. Szép nagy belső tér.A SpaceX Falcon 9 / Crew Dragon Demo-1 indítás és pályára állítás, illetve az első fokozat visszahozása teljes sikerrel végrehajtásra került. A Crew Dragon várhatóan holnap dokkol be az űrállomásra.
Indításról készült videó link @ Youtube
És igazi sci-fi design, kifejezetten szép.Legfőbb ideje. Szép nagy belső tér.
Csak nekem hiányzik a klasszikusan fullra pakolt belső? Hogy minden üres helyre valamilyen csomagot rögzítenek, stb, kihasználandó a limitált belső teretLegfőbb ideje. Szép nagy belső tér.

Emberek volnánk, nem malacok.Az üléssor alatt van bepakolva 200 kg cucc. Több mint amit egy Szojuz zsúfoltra pakolt orbitális kabinnal fel tud vinni.
Csak nekem hiányzik a klasszikusan fullra pakolt belső? Hogy minden üres helyre valamilyen csomagot rögzítenek, stb, kihasználandó a limitált belső teret![]()
Ez egy tesztrepülés. Egy új űrhajótípus első útja. Ez arról szól, hogy meggyőződjenek a működőképességéről. Miért pakolnák meg olyan dolgokkal, amelyek pótlása esetleg probléma lehet?
Furcsák ezek a székek.
Mekkora max g-t kell elviselni a Dragon személyzetének?
Jól láttam (0:25-nél), hogy a merevítő rudak a szék közepét támasszák alulról?
Becsapódásnál pont átmegy az utas gerincén...
Ha olyan erejű a becsapódás, akkor aligha ez lesz a fő probléma. Amúgy a Dragon Crew esetén a "szabvány" 6G körüli max. terhelés a jellemző, de azt írják a honlapon, hogy még a mentőrendszer is akkora G terhelést okoz csak, mint egy Disney vidámpark béli hullámvasút, a redditen kinyomozták, hogy ott max. 5G van.
![]()
![]()
Rakéta hiba esetén, annak bekövetkezési idejének függvényében a Szojuz-ra az alábbi G-k hatnak, miközben a kabin ballisztikus pályán visszaesik a légkörbe.
![]()
Dragonnál hogy oldják meg ezt a kérdést?
Rakéta hiba esetén, annak bekövetkezési idejének függvényében a Szojuz-ra az alábbi G-k hatnak, miközben a kabin ballisztikus pályán visszaesik a légkörbe.
![]()
Dragonnál hogy oldják meg ezt a kérdést?
Furcsák ezek a székek.
Mekkora max g-t kell elviselni a Dragon személyzetének?
Jól láttam (0:25-nél), hogy a merevítő rudak a szék közepét támasszák alulról?
Becsapódásnál pont átmegy az utas gerincén...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..