Amíg le nem megy 1 millió alá, addig biztosan nem veszek20M $ egy amerikai űrruha.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amíg le nem megy 1 millió alá, addig biztosan nem veszek20M $ egy amerikai űrruha.
Amíg le nem megy 1 millió alá, addig biztosan nem veszek
Ez már az új bolygókutató cucc.A kinaiaktol biztos lehet szerezni mas markanev alatt olcsobban
Eszerint azért olcsóbb, bár igen drága. Hát nincs is sok belőle.20M $ egy amerikai űrruha.
Ez volt már? Bevallom nem sokat értek belőle. Mennyire tűnik ez realitásnak ipari szinten? Vagy kb. olyan "realitás", mint az űrlifthez szükséges hibamentes anyagok tömeggyártása?
Ez fizikailag lehetseges volna? Elvileg nem a minel nehezebb elemeknek kellene a gravitacios kozponthoz kozel lennie? Mert ugye a folyekony es szilard hidrogen is csak hetven par kg m3 enkent azthiszem. Ha meg a nyomastol szetesik valahogy protonra es neutronra akkor az megint csak nem hidrogen. Nem vitazni akarok csak nem ertem. A masik hogyha a mag is hidrogen akkor hogy tudott a hidrogen olyan tomegbe osszealni hogy ne szoklyon az alkoto hidrogen mert nagyobb surusegu bolygok eseteben is szokes a vege. Szerintem biztos hogy valami neutroncsillagbol szarmazo vasnal nehezebb elem a jupiter magja./Jupiter belső - feltételezett - magja. Fémes hidrogén.
A kötéstávolságok és az elektronok pályája lecsökken, ezért lesz fémes tulajdonságú (elektronfelhő) a hidrogén is. Ha nincs sok nehezebb elem, marad ez, mint mag. Amúgy érdekességképpen; ha a földön élö 7 milliárd ember összes atomjának nulla lenne a kötéstávolsága, elférnénk egy kockacukorban.Ez fizikailag lehetseges volna? Elvileg nem a minel nehezebb elemeknek kellene a gravitacios kozponthoz kozel lennie? Mert ugye a folyekony es szilard hidrogen is csak hetven par kg m3 enkent azthiszem. Ha meg a nyomastol szetesik valahogy protonra es neutronra akkor az megint csak nem hidrogen. Nem vitazni akarok csak nem ertem. A masik hogyha a mag is hidrogen akkor hogy tudott a hidrogen olyan tomegbe osszealni hogy ne szoklyon az alkoto hidrogen mert nagyobb surusegu bolygok eseteben is szokes a vege. Szerintem biztos hogy valami neutroncsillagbol szarmazo vasnal nehezebb elem a jupiter magja./
A "multi-purpose" az lenne MIR, vagy fejlesztenének újat?
Volt már gyémánt is.Ez fizikailag lehetseges volna? Elvileg nem a minel nehezebb elemeknek kellene a gravitacios kozponthoz kozel lennie? Mert ugye a folyekony es szilard hidrogen is csak hetven par kg m3 enkent azthiszem. Ha meg a nyomastol szetesik valahogy protonra es neutronra akkor az megint csak nem hidrogen. Nem vitazni akarok csak nem ertem. A masik hogyha a mag is hidrogen akkor hogy tudott a hidrogen olyan tomegbe osszealni hogy ne szoklyon az alkoto hidrogen mert nagyobb surusegu bolygok eseteben is szokes a vege. Szerintem biztos hogy valami neutroncsillagbol szarmazo vasnal nehezebb elem a jupiter magja./