Tud valaki valamit az alumínium edényekről,mármint az emberre gyakorolt hatásáról?
Elkezdtek az egyik boltban helyben sütni,főzni,és csak 1 napig jó a kaja a cimke szerint,szóval nincs szét tartósítószerezve,viszon nagyon vékony falú alumínium tálcában adják,elég finom is,de az alu miatt nem őszinte a mosolyom,mondjuk ez olyan fényesebb alu,nem az a matt,mint a régi lábasok,lehet ez már nem veszélyes,nem oldja a kaja?
Az alumínium idegméreg.
Több évtizednyi kutatás után végül megegyezésre jutott a tudomány, hogy az Alzheimer-kór kifejlődésének jelentős felgyorsítója és valószínűleg képes előidézni is. (Minél több alumínium van egy illető agyszövetében annál előbb jelentkezik nála az Alzheimer. A fiatalabb kori esetek, amik egyébként ritkák, kimagasló alumínium értékekkel járnak.)
- Nagyon kis mennyiség is elég az idegkárosító hatáshoz, annyi bőven bejut étkezéssel.
- Könnyen átjut a vér-agy gáton.
- Kumulatív bevitel agyszövetekben való szelektív felhalmozódást eredményez.
- Kísérletileg bizonyított, hogy a krónikus alumínium bevitel Alzheimer-szerű idegrendszeri tüneteket okoz.
Vas, kerámia vagy üvegedényben főzz. A tetrafluoroetiléneket (Teflon) is messzire kerüld.