• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 424
44 128
113
Egy 50 rendőrt megölő robbantást nem hagyhatnak válasz nélkül,nem kell csodálkozni,hogy megszórták a tenorista tábort.
Nyilván feleslegesnek érezték,hogy szóljanak a Paki államnak ez ügyben,így saját hatáskörbe vonták az ügyet.
Ne parázz(atok) már a az atom miatt.
Harcba hívta a népét,mit kellett volna tennie,kártérítést fizetni a tenoristákért?
Ha háborúzni akarnak,hát hagy játszanak,a Pakiknak reszeltek ebben a menetben,ha tényleg összeugranak.
Nem olyan egyértelmű az, hogy reszeltek a pakiknak, meg az sem hogy ha nagyon elmérgesedik a helyzet, nem szórják a végén egymás csúnya gombással.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 915
113
Nézegettem már ezeket az anyagokat, és morfondíroztam rajtuk. Filmként itt láttam először.
Őszintén szólva én ezt inkább nézem egy hegyomlásnak, mint bombarobbanás eredményének.
De még ha az is lenne, hol van a többi 5 kráter? Miért nincs róluk egy fia kép se?
Tartok tőle, hogy ez is csak a ködösítési kampány része.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 513
15 741
113
Nézegettem már ezeket az anyagokat, és morfondíroztam rajtuk. Filmként itt láttam először.
Őszintén szólva én ezt inkább nézem egy hegyomlásnak, mint bombarobbanás eredményének.
De még ha az is lenne, hol van a többi 5 kráter? Miért nincs róluk egy fia kép se?
Tartok tőle, hogy ez is csak a ködösítési kampány része.
Nem lehetetlen, amit írsz.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Pedig a balhet nem fog csak ugy abbamaradni.

India ha valoban at kivan terni a nyugati fegyverrendszerekre el jatszik a mar meglevo jelentos mennyisegu orosszal...

India keszult is erre az egeszre. Azt hogy akkora bummot kap a konvoly vagy hogy konvolytamadas lessz valoszinuleg nem tudtak. De hogy a lassan ket honapja tarto kasmiri ivoviz megvonas kovetkezmenyekkel fog jarni az boritekolhato volt. Ahogy az is hogy nagy valoszinuseggel nem a pakisztani kormany fog lepni es nem is a hadsereg hanem a teroristak. Ergo tudtak hogy atfognak rutcanni bombazni ahogy azt is tudtak hogy erre paki valasz fog jonni... Es a kerdes itt merul fel a konteoval kapcsolatban. Ilyen elozmenyekre egeszen biztos volt hogy lessz valasz. De megis mi a feszkesert 21 eztek.... Talan ugy gondoltak hogy egy ket gep belefer...

Es igy ok tundokolhetnek a sertett szerepeben...? /mind ket fel sertett es mind ket fel agresszor.../

Szerintem nem lessz egybol nyilt haboru.

Az en gondolatmenetem szerint a kovetkezoek valoszinusithetoek...

Kissebb csetepatek a ket allam kozott /hatarvillongasok remdszeresse vallnak. De arra mind ket fel ugyelni fog hogy ne fajuljon el a dolog./

Majd indiai lazadok jelennek meg paki oldalon es paki teroristak az indiain... Es szepen de biztosan langba borul a terulet... Mikozben a katonasag mind ket felrol nagyobb eroket csoportosit a hatarra terrorizmus megfekezese cimszoval...

Ez honapokig evekig eltarthat.

Majd mire mind ket fel latszolag megszokja a helyzetet es megnyukszik hogy a tuloldalt a nagyszamu erok fegyverbe...

Az eggyik varatlanul megindul atlepve a hatart eleinte terroristak feszkenek felszamolasa dumaval ami persze a varatlanul ert felnek nem fog tetszeni de addigra mar jokora teruletet ellenorzese ala vont a rafkos... Vegul megutkoznek es kezdodik a nyilt haboru...

Indianak ezt addig kell meglepnie ameddig nem fordulnak az oroszok ellen usa partba es mig a pakikat nem kezdik el a kinaiak mellett az oroszok is partolni. / mert ha pakisztan orosz kinai erdekszferaba kerulne egy katonailag a tersegben eros irani szovetseggesel a hata mogott aki nem szallit tovabba olajat es gazt indianak eselytelen vagy majdnem vesztes pozicioba juttatna indiat...

Imdianak kina es pakisztan a ket ellenfele. Eket verni nem sikerult a ket allam koze pedig probalkoztak vele nem kicsit...

A lenyeg hogy indianak lepnie kell vagy lemondani a nagyhatalmi statuszrol... /mgjegyzem india sohasem lesz valodi nagyhatalom./ de ez nem jelenti azt hogy ez ne lenne a mindenkori imdiai vezetes vezerfonala..
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Az a sajnálatos, hogy mikor kirobbant ez az egész, én a Pakiktól féltem, még le is írtam talán hogy India első embere, Modi szerintem épeszű, és a pakikban láttam inkább a problémát, hisz csak muszlim ország...

Erre pár nap eltelik, Pakisztán teljesen korrektül(legalább is kifelé nekem most úgy tűnik) reagálja le a helyzetet, és Modi játsza a vadembert...

Hihetetlen nekem az Indiai hozzáállás, ezeket sem az eszéért szeretheti senki, na!

Leírtam én ezt már párszor, csak sokan nem akarják megérteni. Vannak olyan helyek a világon, ahol a radikális iszlám a civilizáció alapjait tudná elhozni, mert akkora sötétség van arrafele. Fekete-Afrika egyes helyei és India északi kétharmada ilyen hely (a déli dravida hátterű vidék civilizáltabb és gyorsabban is fejlődik, nem csoda, hiszen ők éltek nemzetközi kereskedelemből nagyon rég óta). Indus-paki relációban a pakik a jófiúk egyszerűen, mert a pakikkal szót lehet érteni, az indusok pedig a legsötétebb barbárok. A britek se véletlenül építettek évszázadokon át a muzulmánokra a területen, egész egyszerűen felismerték a tényt, hogy a helyi muzulmán lakosság fejlődőképes!
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113
https://www.abc.net.au/news/2019-03...oilders-clash-again-in-fresh-tension/10865232
"But in a sign that tensions between the nuclear-armed rivals could soon ease, a Pakistani Cabinet minister said a key train service between the countries would resume on Monday."
"Indian police, meanwhile, said two siblings and their mother were killed in Indian-controlled Kashmir after a shell fired by Pakistani soldiers hit their home in the Poonch region near the Line of Control. The children's father was critically wounded."
"
Following a lull lasting a few hours, shelling and firing of small arms resumed on Saturday.

A Pakistani military statement said two civilians were killed and two others were wounded in the fresh fighting. The Indian Army said Pakistani troops attacked Indian posts at several places along the militarised line"
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
  • Tetszik
Reactions: gacsat

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kat...ri-lankan-legalabb-190-en-haltak-meg-6807983/
"Három keresztény templomot és négy szállodát ért robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, olyan helyeken, ahol turisták is nagy számban megfordulnak. Legkevesebb 207 ember meghalt – jelentették különböző helyi források. Rendőrségi források újabb közlése szerint jelenleg a sebesültek száma 450. A halálos áldozatok között legkevesebb 35 külföldi van, közülük eddig egy portugál állampolgárt azonosítottak hivatalosan. A kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig...
...Hat robbantás szinte egy időben történt, egy hetedik, illetve nyolcadik órákkal később...
...A merényletek hatására minden húsvéti szertartást töröltek az országban – jelentette be a Srí Lanka-i katolikus érsekség.
Az országos rendőrfőkapitány beszámolt arról, hogy tíz nappal ezelőtt egy iszlamista mozgalom, az NTJ öngyilkos merényletekkel fenyegetőzött fontos templomok és India külképviselete ellen. Az NTJ tavaly vált ismertté buddhista szobrok elleni vandál tetteivel az országban.
1,2 millió katolikus él a 21 milliós szigetországban...
...Tavaly 86 olyan esetet számoltak össze, amelyben a keresztényeket hátrányosan megkülönböztették, fenyegették vagy erőszakot követtek el ellenük. Volt tavaly összetűzés a buddhista szingalézek és muzulmánok között is, mert egyes szélsőséges buddhisták azzal vádolják a muszlimokat, hogy az iszlám hitre akarják kényszeríteni a buddhistákat..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/jelentosen-emelkedett-a-halottak-szama-sri-lankan-6808622/
"Jelentősen, 290-re emelkedett a Srí Lanka-i templomokat és szállodákat ért robbantásos merényletek halottainak száma – közölte a helyi rendőrség szóvivője hétfőn. Ruvan Gunasekera szerint a sebesültek száma hozzávetőleg ötszáz...
...Egy kormányzati forrás szerint Maitripala Sziriszena elnök hétfő reggelre összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot, amelynek ülésén Ranil Vikremeszinghe kormányfő is részt vesz...
...Vikremeszinghe elismerte vasárnap, hogy a hírszerzésnek voltak előzetes értesülései egy kevésbé ismert iszlamista csoportról, illetve vele összefüggésben templomok elleni lehetséges merényletekről. Az állami televízióban közvetített beszédében hangsúlyozta, hogy ki fogják vizsgálni, miért nem tettek intézkedéseket ez ügyben. Hozzátette: az elfogott személyek mind Srí Lanka-iak...
...Továbbra sem jelentkezett egy terrorszervezet sem a húsvétvasárnapi támadások elkövetőjeként...
...Félő, hogy a támadások a felekezetek közötti erőszak fellángolását eredményezheti. A rendőrség szerint vasárnap este gyújtóbombát dobtak egy mecsetre az ország északnyugati felében, illetve nyugaton gyújtogatási kísérletet jelentettek két olyan üzlet ellen, amelynek muszlimok a tulajdonosai..."

https://magyarnemzet.hu/kulfold/helyi-iszlamistak-lehettek-a-husvetvasarnapi-merenylok-6808868/
"Egy Srí Lanka-i iszlamista csoport, a Nemzeti Tovfik Dzsamaat követte el a több mint 290 halálos áldozatot követelő húsvétvasárnapi támadásokat – mondta el Radzsita Szenaratne helyi egészségügyi miniszter hétfőn...
...A hatóságok azt gyanítják, hogy a szélsőségesek külföldi kapcsolatokkal rendelkeztek, egy nemzetközi hálózat támogathatta őket..."
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-...-a-sri-lanka-i-merenyletek-elkovetoi-6808766/
"Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori, Srí Lankára visszatért tagjai vagy más beszervezettjei állhatnak a vasárnapi merényletsorozat mögött – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában hétfőn.
Véleménye szerint nem a többségi szingalézek és a tamil kisebbség ellentéte okolható a robbantásokért, hiszen a két népcsoport háborúskodása 10 éve véget ért. A lázadó tamilok ráadásul sosem a katolikusokat, hanem inkább a helyi vezetőket vették célba, és egyébként sem tudnának ilyen bonyolult akciót szervezni – tette hozzá..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/hel...erenylok-uj-robbanoszereket-talaltak-6808868/
"...A rendőrség detonátorokra és robbanószerkezetekre bukkant a robbantások helyszínének közelében...
...Eddig 24 embert vettek őrizetbe a támadásokkal kapcsolatban. Húsvét vasárnapján összesen kilenc robbantás történt az ázsiai szigetországban...
...A Srí Lanka-i rendőrség detonátorokra bukkant egy colombói buszpályaudvaron hétfőn. A pályaudvar egy magán buszvállalathoz tartozik, és a megtámadott hotelek és a Szent Antal katolikus templom között félúton fekszik – közölték a hatóságok. A pályaudvaron tizenkét gyújtószerkezet hevert a földön elszórva, míg további 75 detonátorra egy szomszédos hulladéklerakóban elásva bukkantak rá órákkal később.
Eközben járókelők riasztották a rendőrséget, mert feltűnt nekik furgon, amely vasárnap óta parkolt a Szent Antal-templom közelében. Bombaszakértők három robbanószerkezetet találtak a járműben, amelyek hatástalanítás közben felrobbantak, pánikot keltve az arra járók körében.
Hivatalos értesülések szerint a rendőrség a támadások előtt több mint egy héttel figyelmeztetett arra, hogy templomok válhatnak merényletek célpontjaivá.
Prijalal Disszanajake rendőrfőkapitány-helyettes április 11-i tájékoztatójában azt írta: egy helyi iszlamista csoport katolikus templomok és India Srí Lanka-i nagykövetségének megtámadására készül. A jelentésben több gyanúsított neve szerepelt, akik a christchurchi mecsetek elleni támadást követően más vallások ellen uszítottak.
A tájékoztatót több rendőri egység megkapta, de az információ nem jutott el Ranil Vikremeszinghe kormányfőhöz és minisztereihez, így semmilyen óvintézkedésre nem került sor. A kormányfő viszonya feszült a biztonsági erőkkel, amelyek Maitripala Sziriszena elnök és védelmi miniszter irányítása alatt állnak. Sziriszena tavaly októberben eltávolította Vikremeszinghét tisztségéből, de döntését a legfelsőbb bíróság alkotmányba ütközőnek minősítette, és érvénytelenítette..."



E szerint lényegében nagyrészt az állam hatalmi pillérei/szervei között fennálló ellentét és kommunikáció hiány miatt következhettek be a merényletek
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 515
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/jelentosen-emelkedett-a-halottak-szama-sri-lankan-6808622/
"Jelentősen, 290-re emelkedett a Srí Lanka-i templomokat és szállodákat ért robbantásos merényletek halottainak száma – közölte a helyi rendőrség szóvivője hétfőn. Ruvan Gunasekera szerint a sebesültek száma hozzávetőleg ötszáz...
...Egy kormányzati forrás szerint Maitripala Sziriszena elnök hétfő reggelre összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot, amelynek ülésén Ranil Vikremeszinghe kormányfő is részt vesz...
...Vikremeszinghe elismerte vasárnap, hogy a hírszerzésnek voltak előzetes értesülései egy kevésbé ismert iszlamista csoportról, illetve vele összefüggésben templomok elleni lehetséges merényletekről. Az állami televízióban közvetített beszédében hangsúlyozta, hogy ki fogják vizsgálni, miért nem tettek intézkedéseket ez ügyben. Hozzátette: az elfogott személyek mind Srí Lanka-iak...
...Továbbra sem jelentkezett egy terrorszervezet sem a húsvétvasárnapi támadások elkövetőjeként...
...Félő, hogy a támadások a felekezetek közötti erőszak fellángolását eredményezheti. A rendőrség szerint vasárnap este gyújtóbombát dobtak egy mecsetre az ország északnyugati felében, illetve nyugaton gyújtogatási kísérletet jelentettek két olyan üzlet ellen, amelynek muszlimok a tulajdonosai..."

https://magyarnemzet.hu/kulfold/helyi-iszlamistak-lehettek-a-husvetvasarnapi-merenylok-6808868/
"Egy Srí Lanka-i iszlamista csoport, a Nemzeti Tovfik Dzsamaat követte el a több mint 290 halálos áldozatot követelő húsvétvasárnapi támadásokat – mondta el Radzsita Szenaratne helyi egészségügyi miniszter hétfőn...
...A hatóságok azt gyanítják, hogy a szélsőségesek külföldi kapcsolatokkal rendelkeztek, egy nemzetközi hálózat támogathatta őket..."


Nahát,tudtak a szolgálatok róla,de mégsem intézkedtek,nem csak a nyugati politikusok gazemberek?:rolleyes: