Szállítógépek váltása a MH-nél

Azt nem tudom megitelni :) - de a magyar felsofokut nem tartom sokra, oszinten megmondom. :)

Az remek, csak remelni tudtam valami hasonlot (bar a kozepfokut keveslem, anno ugy 25 eve meg eleg kutyauto vizsga volt Magyarorszagon. :D)
A stanag 3.3.3.3 a katonai NATO akkreditált felsőfokú nyelvvizsga. NATO standard évente változó központilag kiadott vizsgakörökkel. A szóbelin általában nemzetközi biztonságpolitikai témákkal.

Nagy a különbség aközött, amit te írsz, és aközött amit cerebra kutyul. Holmi 30 tonnás desszantoló fehér elefántrol beszél. Ha jól emlékszem az adatokra, akkor az A400M 15-16 tonnát képes desszantolni, hja meg 37 tonnát szállítani....;)
Már megbocsás,de itt eléggé az a duma megy,hogy majd kirobognak belle a Pumák a csatába.Márpedig az leszállódeszant.
Különben nem az határozza meg a leszállódeszant fogalmát,és meghatározását sem,hogy hány tonnát is deszantolnak.Az a 15tonna a tervezett terepre leszálló deszantolási képesség akar lenni.De betonra is lehet leszállódeszantot véghezvinni.Lásd Irak,2003.A C17ek nem a sivatag homokjába deszantolták az M1 tankokat.Betonra.Terepre nem tud deszantolni eggyik gép sem annyit,mint betonra.

Már megbocsás,de itt eléggé az a duma megy,hogy majd kirobognak belle a Pumák a csatába.Márpedig az leszállódeszant.
Különben nem az határozza meg a leszállódeszant fogalmát,és meghatározását sem,hogy hány tonnát is deszantolnak.Az a 15tonna a tervezett terepre leszálló deszantolási képesség akar lenni.De betonra is lehet leszállódeszantot véghezvinni.Lásd Irak,2003.A C17ek nem a sivatag homokjába deszantolták az M1 tankokat.Betonra.Terepre nem tud deszantolni eggyik gép sem annyit,mint betonra.
Azt felejtsd már el, hogy abból egy tank csak úgy legördül aztán harckész....

• Tetszik
Reactions: borisz and kamm
Nincs kint saját cuccunk. Béreljük az amcsiktól mert kurvára nincs értelme cipelni, nekik meg több ezer van lerakva irakban, meg afganisztánban. Sokkal olcsóbban kijön. De például, 4 db BTR-t hozott haza meg pár konténer cuccot, amikor hazajöttünk afganisztánból, Na az egy A400 kaliberű géppel 5-6 forduló. De hasonló terheket cipeltek a C-17-esek is.

BTR-80? Az 15 tonna sincs, nem? Akkor mitol lenne 5-6 fordulo? Az Atlas raktere vmi 18m hosszu ha jol remlik, a BTR-t 7 kore tippelem...

Eleg katasztrofalis, ideje lenne leszokni a szovjet nyelvezetrol. elvegre a NATO tudomasom szerint angol nyelven koimmunikal.

Hogyne lenne, lasd fent. Tessek megtanulni angolul, nem kifogasokat keresni - a legkonnyebben tanulhato nyelvek egyike amugy is, szerintem szazadparancsnoktol kezdve ennek kellene a minimumnak lenni (persze ingyenes oktatassal.)

Már a zászlósnak is kell alap angol te nagyon te...

Azt sem harckészen, hanem kipakolva, üzemagyag leszívva.
XM8 és az FMV5 kifejezetten úgy lett tervezve,hogy harckész állapotban gördüljenek ki.Najó,az XM8 csak az alapváltozatban.Kiegészitő páncélzattal el sem birja a Herky.Püma az XM8rol másolta a felszerelhető modulpáncél koncepciót.

Már a zászlósnak is kell alap angol te nagyon te...

Ja, hat az ("alap") ugy hasznalhatatlan, ahogy van, "te nagyon te" - konkretan en hallottam angoltanar vegzettsegu (!) embereket ektelen allatsagokat mondani ideat... ez egy hosszu tema, szerintem itt ne menjunk bele, milyen szinten van eltajolva a hazai elkepzeles, hogy mit tartanak *jo* nyelvtudasnak es mi a valosag nativ kornyezetben.